Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ételfesték vagy tempera fórum

Ételfesték vagy tempera (beszélgetős fórum)


10. Angyalka11 (válaszként erre: 9. - Mamcili)
2010. júl. 21. 12:37
Köszi hamarosan kipróbálom és jövök a tapasztalattal...
2010. júl. 10. 20:33

gyurmazacskó

3csésze víz

4evőkanál kukoricakeményítő

ételszínezék


-vizet felforralunk

-másik tálban kukoricát és vizet keverünk össze tésztasűrűségűre, ezt adjuk hozzá a felforrt vízhez.

- addig főzük míg be nem sűrűsödik

hozzáadjuk a színezéket és hagyjuk kihűlni.

tegyük nejlonzacsiba és alaposan zárjuk le.

gyerek szívesen gyúrja, gyömöszöli.


csak így használtuk, nem tudom, hogy alkalmas-e külön gyurmázáshoz, de gondolom igen.

8. Angyalka11 (válaszként erre: 6. - Mamcili)
2010. júl. 9. 23:36
Várom :-)))
7. Angyalka11 (válaszként erre: 6. - Mamcili)
2010. júl. 7. 09:31
Nagyon köszönöm .Várom.....:-D
6. mamcili (válaszként erre: 5. - Angyalka11)
2010. júl. 7. 09:28

Megkeresem a sómentes gyurma receptje valahol megvan :S

csak tudnám hol...

5. Angyalka11 (válaszként erre: 3. - Mamcili)
2010. júl. 7. 09:21

Szia!



köszi túl vagyok rajta. az ekcémám miatt gondoltam ,hogy nem marna annyira..(gumikesztyűt nem bírom).

Rem amit leírtam az nem lesz olyan vészes.

4. Angyalka11 (válaszként erre: 2. - VTünde)
2010. júl. 7. 09:18
Szia .köszi ..én arra gondolnék mivel ételfesték nem okoz problémát.
2010. júl. 7. 09:07

miért nem hagyományos só-liszt gyurmát készítesz?


2 rész só,

2 rész liszt

1 rész víz,

összegyúrni, hütőben, nejlonzacskóban sokáig eláll

(ha a só megengedett csak egy kevés liszttel az épp használt mennyiséget újra gyúrod)

de ebből lehet rendszeresen kis mennyiségeket is készíteni amikor szükség van rá, így nincs gond a tárolással sem...

2010. júl. 7. 08:55

Szia!


Én ételfestékkel színeztem.

2010. júl. 7. 08:50

Sziasztok .

Gyurmát szeretnék házilag készíteni a gyerekeknek .Színezni is szeretném de úgy olvastam,hogy az ételfesték ártalmasabb mint a tempera.

Vélemények?


a recept ha valakit érdekelne:


Gyurma1

20 dkg liszt

10 dkg só

2 kávéskanál citromsav

1 evőkanál étolaj

3 dl víz

Serpenyőben vagy bármilyen más főzőedényben keverjük össze az alapanyagokat, majd alacsony hőfokon állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ne ijedjünk meg, ha hirtelen sűrűsödik és enyhén csomós maradt a massza. Borítsuk ki vágódeszkára és dolgozzuk át. Addig kell gyúrni míg egyenletesen sima, rugalmas tésztát kapunk. A főzőedényt azonnal áztassuk be, különben nehéz elmosni! A kész gyurmát több részre szétszedve színezhetjük temperával vagy ételfestékkel (gyerekeknek ártalmatlanabb az ételfesték). Ha kihűlt, kezdhetjük a formázást. A kész remekműveket meg is száríthatjuk szobahőmérsékleten vagy langyos sütőben. Az elkészített gyurma fóliába tekerve, hűtőszekrényben sokáig tárolható.



gyurma2


0,5 kg liszt

6 dl víz

4 evőkanál só

3 evőkanál olaj

2 evőkanál borkősav (gyógyszertárban kapható)


elkészítés uygan az, int az előzőnél.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook