Búzafűlé vagy búza csíra? (beszélgetős fórum)
Köszi a hozzászólásokat, azt hiszem mégis csak kipróbálom a préselést:) Ma el is kezdem a csíráztatást :))
Tempest: Van egy oldal a neten, ahol szerintem elég jól leirják az egész folyamatot illetve azt is hogy mi kell hozzá. Priviben elküldhetem, ha gondolod, de ha beírod a keresőbe ki is fogja adni :) De szívese elküldöm.
Sziasztok!
A búzafűlé valóban kapható is de így jóval drágább,és a növény csak fél órán keresztül él.Vagyis ennyi idő alatt képes a szervezettel reakcióba lépni. Ezért érdemes saját magatoknak előállítani.Fél évig szedtem,(a kemoterápia alatt)olyan voltam tőle mint egy kis energi bomba.Le is kellett állnom vele mert semlegesítette illetve csökkentette a Taxol hatását. A naplómban írtam róla valahol,ha jól emlékszem még az elején :10.-20. bejegyzés.
Szia. Nem ugyan az a hatása a kettőnek. A búzafűlé (csakis a friss) ERŐSEN méregtelenít.
Érezni fogod a méreganyagok kiürülését a szervezetedből. Hányinger, rosszullét. 1-2-3 hét alatt múlnak el ezek a tünetek. Mindenképpen éhgyomorra fogyaszd, először kis adagokban, lassan emelve a fél decire, csak fél órával később igyál, 1 órával később egyél:)
A búzacsira kiváló c vitaminforrás, ásványi anyag és nyomelemekkel tölti fel szervezetünket. A búzacsíra kiváló méregtelenítő, segíti az emésztést, tisztítja a májat, gyógyítja a gyulladásokat, jó hatással van a hormonok működésére. Erősíti az idegrendszert, szabályozza a vérnyomást és gátolja a rákos sejtek életben maradását. idegrendszeri problémák, impotencia, fáradtság, reuma, ízületi bántalmak esetén is segít.
Tehát a csíra is nagyon jó, de együtt a kettő a legjobb:))))
Szia!
Én a búzafű léről csak pozitívat hallottam!Én nem préselnék,hiszen: mennyi növényt kell csíráztatnod,hogy legyen pl.1 dl lé?Rengeteget! És ezt napi szinten!Megoldhatatlan. Mindenképpen a vásárlást választanám. Azt hiszem,hogy 15.000ft körül van egy havi adag!
Sok sikert!
Mindenre annyi idő van amennyit szánunk rá...magunkra is...szerintem
préselj...szerintem
Sziasztok!
Azt hiszem a búzafűlé jótékony hatásairól sokan hallottak már, én is de most rá is szántam magam, hogy inni fogom. Már be is vásároltam hozzá:)
De azon gondolkodom, hogy vajon ha csak csíráztatom, és azt eszem meg szerintetek az is ugyanolyan hatásos mintha a fű préselt levét innám? Vagy esetleg kevésbé? Mert a préselése elég időigényesnek tűnik nekem, és tudom, hogy az egészségünktől nem szabad sajnálni az időt, de valljuk be a reggeli rohanásban nem mindig van feles 15 percünk:)
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de nem igazán vagyok otthon a témában:)
Minden segítő hozzászólást és tanácsot szívesen veszek a témában és tapasztalatokat is írjatok aki fogyasztja egyiket vagy másikat, pl. h mennyi idő után és mit tapasztalt?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a búzafűlé, vagy a kefír (házi, gombából készült) jobb az egészségem helyreállításra? Esetleg a kettő együtt?
- Hol kapható az a présgép amit búzafűlé kipréseléséhez használnak?
- A csíráztatni való bio búzamag meddig jó?
- Miért nem kezdett el csírázni a búzám és a lucernám? Mit tehetek?
- Szed valaki búzafűlé tablettát? Tapasztalatokat várok.
- Van valami különbség az általunk készített búzafűlé, és a bioboltokban kaphatóak között?