Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Ágyi poloskákat hogyan lehet kiirtani?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

656. poloska2017-08-20 22:30
Sziasztok. Egyetértek azzal a hozzászólóval, aki a teafaolajat próbálta ki. Olvastam, hogy neki bejött, így én is kipróbáltam. Vettem a Tescóban teafaolajat, kis üvegben kapható, 5 ml és kb. ezer forint, de gondoltam, ha rovarirtó sprét veszek, az is annyiba kerül és hát vettem már jó sokat, mivel két hónapja van nálunk ágyi poloska és semmit sem értem vele. Szóval első nap a lepedőt körbecsepegtettem az olajjal, nem sokat, csak hogy mind a négy oldalán érződjön az illat és viccesen a kereten belül aludtam (cseppeken belül) :) Másnap örömmel konstatáltam, hogy végig aludtam az éjszakát, két hónapja először és nem csípett meg semmi. Másnap is csepegtetni akartam a lepedőre, levettem a kupakot, majd ki kellett szaladni a gyerekkel mosdóba, betakargatni stb, elfelejtettem. Reggel mégis arra ébredtem, hogy semmi nem jött. Vagy az előző éjjeli lepedőre cseppentés vagy az, hogy nem volt rajta az üvegen a kupak és érezni lehetett azt a mentolos illatot a szobában, nem tudom, de nem jött. Azóta vettem még egy kis üveg teafaolajat és minden este alvás előtt leszedem a kupakot és az ágy két oldalán lévő kis éjjeliszekrényre teszem az üvegeket és egyszerűen nyugodtan alszunk. Tehát biztos vagyok benne, hogy van benne valami, hogy nem bírják a szagát, mert már egy hete nyugodtan alszom. Reggel meg felkeléskor visszateszem a kupakot, hogy ne párologjon olyan gyorsan. Szóval nekem ez bevált. Nem kell fújogatnom a rovarírtókat, nem kell beszívni a családnak. Csak minden mentolos illatú esténként, de kit érdekel, ha jól lehet aludni. Két hónapja végre nyugodtan alszunk. A biztonság kedvéért azért veszek egy harmadik üveget is és beteszem az franciaágyba kupak nélkül, hadd legyen ott is jó erős mentolos illat. Ha valaki kipróbálja, írja már ide legyen kedves, hogy neki is bevált-e, mert tudni szeretném, hogy ez most tényleg hat vagy csak bújkálnak és majd kiéhezve megint ránk támadnak-e. Köszönöm.

655. Giftmischer2017-08-02 12:30
Szia! Milyen arányban higítottad a decist? Utánanéztem én is. Ez tűnik a legjobbnak. Csak arányokat bem találtam. Köszi!
(válasz Keano 652. hozzászólására)


654. juditéva2017-05-10 20:29
Amikor nálam is megjelentek, nekiültem és minden fórumot elolvastam, itt a Hoxán sok jó tanácsot találtam.Magam számára szt szűrtem le, hogy legjobb szakemberrel irtatni, mert nem akartam kisérletezgetni, minél előbb pusztuljanak. Kb.30 ezer volt,ebben benne van a két hét utáni ismétlésis, mert a peték nem pusztulnak el.De másodjára már nem volt semmi. Azért rásegítettem. Teafaolajat tettem testápolóba, esténkét használtuk, és teafaolajos vízzel permeteztem az ágyat, ágyneműt, szekrényt stb. Elriasztja a jószágot. Gőzőlővel mindent átgőzöltem, és 60 fokon átmostam. A gőzölő 80 fokos, 60 fokon pusztulnak. Sikerült kiirtani, még nem jött vissza, bár sajnos mindenkinek áll a zászló, a tisztaság nem ment meg.

653. Leilami712017-04-28 14:57
Hello!
Segítene valaki, könyvekből hogyan irtsam ki az ágyi poloskát. Könyvtári, lehet azzal hoztam a lakásba, de nem akarom fertőzötten visszavinni.

652. Keano2017-01-27 22:26
Valahol olvastam, hogy akinek sikerült kiirtania az úgysem írja le, mert neki már nem jár az esze rajta. Ekkor jutott eszembe, hogy megosztom a világgal, hogy nekem hogyan sikerült megnyernem a küzdelmet.

Jót akartam vele, hogyha valaki hasonló gonddal küzd, akkor legyen egy tényleg hatásos megoldás is ha minden kötél szakad.
(válasz horakulum 651. hozzászólására)

651. horakulum2017-01-27 16:17
Reagálások a másik fórumon:

[link]

Egyébként, miért tetted fel máris két különböző oldalra? És csak emiatt regisztráltál ide??
(válasz Keano 650. hozzászólására)

650. Keano2017-01-25 12:20
Sikerült az ágyi poloskát házilag kiirtani!

Több hónapig küzdöttem mindenféle házi praktikával az ágyi poloskák ellen. Ritkítani sikerült őket, de pár hét után újra rengetegen voltak. Próbálkoztam mindenféle megoldással. Több flakon boltban kapható poloskairtót fújkáltam ki minden alkalommal, az ágyakat elhúztam, felfordítottam és körbeporszívóztam őket. Az ágyak lábát kétoldalú ragasztóval ragasztottam körbe. Mindent magas hőfokon mostam, zacskóztam állandóan. Minden alkalommal sikerült visszaszorítanom a számukat, de megszüntetnem nem sikerült soha. (Olvastam, hogy a kilélegzett széndioxidra jönnek, ezért csináltam szódabikarbónás csapdákat is nekik, de ez semennyire nem működött.)

Hívtam több szakembert is és mind azt mondta, hogy több kezelés kell és kezelésenként 30-40 ezer forint lesz... Nem szerettem volna kifizetni ennyi pénzt, úgy voltam vele, hogy utánajárok mivel szoktak ők permetezni.

Sok külföldi blogot átolvastam, mert mondták hogy például Angliában nagy a poloska invázió. Gondoltam, hogy akkor ott biztosan vannak rá házi praktikák jobban.

Találtam is egy anyagot. Egy angol nyelvű fórumon említette egy mezei felhasználó, hogy ezt a szert használják kisebb-nagyobb dózisban a rovarirtó cégek is. De például ebayről is lehet belőle rendelni 10 ezer forint körüli áron. Nem nyugodtam meg, mert ez sem tűnt túl olcsónak és megnéztem az összetevőit. Ekkor jött a felismerés, hogy minden ilyen irtószerben egy közös hatóanyag van a Deltametrin.

Bementem a legközelebbi agrár és kertészeti cuccokat áruló áruházba és vettem egy ilyen deltamtrin tartalmú szert. Én pl. a Bayer által gyártott Decis nevű rovarölő szerből vásároltam ampullás kiszerelést. Kültéri rovarölő szer direkt különböző poloska fajok ellen. Koncentrátum és a 10 ezrekért árult szerek többszöröse a koncentrációja és csak vagy 600 forintba kerül.

Fogtam egy kerti permetezőt, bekevertem és egy pár napig munkába indulás előtt gyorsan végigpermeteztem az ágyak háta mögött is. Hazaérve szellőztettem egyet, de kevesebb, mint egy hét alatt minden rovar eltűnt a lakásból. Mondjuk pókot sem láttam vagy egy fél évig.

Teljesen sikerült eltüntetnem a poloskát a lakásból.

649. agnesz742017-01-03 10:12
sziasztok!én tudok segíteni sajnos nekünk is volt poloska és nagyon nagy erőfeszítésre ki tudtam írtani.én is elkövettem mindent és már úgy volt hogy szakembert hívok!aztán egyszer az ausonban láttam egy írtószert Protect ágyi poloska szórófejes írtószer egy flakon 1400ft-ba kerül megvettem egyszerre hármat és kipróbáltam minden helyiségre ki kell fújni egy flakonnal.igaz elsőre nekem sem sikerült de vettem megint négy flakonnal és megismételtem ami olyan ágy volt azt kidobtam 60fokon kimostam minden ágyneműt és ruhákat és ezt folyamatosan csináltam nem adtam fel igaz időigényes de most azt tudom mondani hogy megérte remélem tudtam segíteni!

648. juditéva2016-09-04 15:24
Már hallotam róla, most már van is. Egyfolytában agyalok, honnan van, de nem tudom behatárolni. Egy ülőgarnitúrát kirakott egy lakó, május óta a folyosón van. Rögtön feltűnt az írtó embernek, merthogy azonnal hívtuk. Úgy gondoltam kerül amibe kerül, nem kísérletezek, a bőrünkre megy a dolog. Azóta itt ülök és visszaolvasom a fórumokat. Jó lenne nyilvánossá tenni, de azonnal én lennék a szutyok. Bár akinek már volt vagy van, annak jó szeme van, mert míg nem tudtam mi az, nem takargattam. (Most sem, mert nagy meleg van.) Amit leszűrtem a magam számára:
- Ágyak rendszeres elhúzása, gőzölése.
szegélyek, padlórepedések stb.
- Csövek ki- és bemenetét szigetelni.
- És ami nagyon bevállt: tefaolaj a testápolóba,
tusolóba (ami tetszik) megszűnik az új csípés. a flakonba vízben feloldott olajjal a párnákat, Három napja írtottak, két hét múlva lesz a második. Muszáj, mert a peték kikelnek. Addig nem lehet felmosni, de ez legyen a legnagyobb bajom. Lelkileg is megviselt a dolog. Ez így kb 30 ezerbe fáj, de ha elmúlik nem sajnálom. nyuggerek vagyunk, de majd lemondunk a csirkelábról :-)

647. Avamp2016-08-26 10:18
Tudsz esetleg konkrét boltot? Koszonom
(válasz fendona 577. hozzászólására)

646. Csulak István2015-10-15 15:20
Sziasztok!
Sajnos nálunk újra visszatértek a poloskák! Szomszédoknál állítólag nincsen, de felettem egy alkoholista él, alattam kábszeres, akiknek az sem tűnne fel, ha teljesen lecsapolnák őket. Szomorúan tapasztaltam, hogy ezek a poloskák a BIOKILL-re teljesen rezisztensek!! Fizikálisan irtom őket, de ez napi program lassan. BUGATOR-t ajánlották, de nem találom, hogy hol kell megrendelni. Tudtok ebben segíteni???
Előre is köszönöm!

645. brünella2015-09-23 16:23
Nem bírja a poloska sem hideget, sem a forróságot!:) Nyáron most itt volt a lehetőség kiírtani (fűtsetek be nyáron),télen meg ne fűtsetek be.

46 fok kell ahhoz, hogy a pete is elpuszuljon, ezért mondják a 60 fokos mosást. Az élő bogár nem éli túl a 30 fokos mosást sem. Angliában túl vannak szaporodva. Ha vesztek ruhát, először be a mosógépbe, nem a szekrénybe

Gőzös tisztító jó ötlet. Gyakran porszívózni, szintén jó ötlet, a kárpitokat is, mert csapást mér az állományra.

Olyan helyen dolgozom, ahol előfordulnak, de nem tudnak elszaporodni, mert okosabbak vagyunk náluk.

Imádja a paplant, párnát, kárpitokat. Nálunk a paplannal költöztették el őket (mind ott volt) egyszer.

Ha valamelyik helység le van írtózva, a poloska odébb vonul egy másik helységbe.

Nagyon nehéz kiírtani, ezért jobb megelőzni!

644. zsuzsi1352015-09-22 18:17
ÉS NYUGODTAN ELHIHETED HOGY A BORÁSZOK ÁTKA KINAI KATICÁNAK HIVJÁK 1db kerül bele a mustba 60l leszz ihatatlan keserü tölle
(válasz agnes1219 641. hozzászólására)

643. zsuzsi1352015-09-22 18:15
a meleg nem tesz olyan jot neki mintha
TÉLEN TEDD KI ÉLYSZAKÁRA HIDEGRE 1 ÉJJEL ELÉG
MIKOR BAROMI HIDEGET MONDANAK senki sem éli tul!!!!


642. Évajuli2015-09-22 15:55
Szia!
Én mindent kimostam amit lehetett 60 fokos vízben és gőzőlős vasalóval átvasaltam, majd légmentesen záródó zsákokba tettem, ezek már sterilek voltak, amit nem lehetett mosni azt átgőzöltük, és az ágyat is rendszeresen.

Remélem már megszabadultál tőlük azóta.
(válasz tirrofed 639. hozzászólására)

641. agnes12192015-09-03 16:27
szia nyugis hete ha lehet tapasztaltam móst hogy a katipabogár is csip,és fel ébredtemrá,egy két csipés,és, fájt, de meg találtam takaritás közben.}halótam is merőstől először nehezen hitem el. más szinü,mármit a másik katica.}ablak párkányon is volt.üdv ágnes
(válasz kakukkfű 619. hozzászólására)

640. agnes12192015-09-03 16:20
Megértelek tip,a gőztisztitót,ha van érdemes bevetni, nem szeretik azt a nagyon fórót! ágyat,és,környékét réseket,át gőzölni, a szobát. az iló olajakat,se kedvelik. van mikór az irtókkat kell igénybe veni.ez a tip.remélem sikerül,megoldani ,káósz,ideg kimerült ség. kitartás remélem megoldodik.üdv .ágnes
(válasz tirrofed 639. hozzászólására)

639. tirrofed2015-09-03 15:43
Sziasztok!

Nekem az eddigi 30 évem során soha nem volt dolgom ilyen élőlényekkel, ám most vettünk egy lakást és mint 1 héttel a költözés után kiderült, hogy poloskás volt és jelenleg is az... méghozzá nem is gyengén. Szerencsére az elmúlt több mint 2 hétben csupán 2-3 csípést fedeztünk fel a párommal, de maga a tudat, hogy vannak a lakásban, már az is felér egy tragédiával, főleg úgy hogy ez életem első saját lakása... Az írtók már egyszer voltak, a következő kör kb. 2 hét múlva lesz, de sajnos addig is utána is még hosszú ideig normálisan nem lehet élni ezek mellett. Nem olvastam végig a kommenteket, de ha valakinek van 1-2 jól bevállt tippje, azt szívesen meghallgatom. A Bugator egyébként valóban bevált módszer (csak francia nyelven találtam eddig, amit sajnos nem értek, már egy angol elérhetőség is jó lenne).
Köszönöm előre is az építő hozzászólásokat.

638. Lili23922015-08-17 22:01
Sziasztok, KÉRLEK TITEKET AKI TUD SEGÍTENI ÍRJON!!! ÍRJON!!! FENDONÁT VAGY HOZZÁ HASONLÓ VEGYSZERT NEM TUDOM BESZEREZNI KÉRLEK HA VALAKI TUD SEGÍTSEN :((( Sokat olvastam sajnos (szerintem ) nagy nálunk a fertőzöttség mivel a pici átlátszók napközben is csípnek . 7-8. Hónap után vettük észre mive csípnek . 7-8. Hónap után vettük észre mivel mindenre gyanakodtunk csak erre nem.Az ágyat ,a legtöbb ruháinkat már kidobtuk. mindenre gyanakodtunk csak erre nem.Az ágyat ,a egtöbb ruháinkat már kidobtuk Szegények vagyunk ezért nincs pénzünk 3-4 írtatni és úgyolvasom nem is használ , teljessen kivagyunk nem tudom mit tehetnénk mivel ezeket a szereket nem tudom mit tehetnénk mivel ezeket a szereket amik segítenének nem lehet kapni :/((

637. tigriske12015-06-26 13:30
Poloska ellen tényleg ezt kell csinálni, nem vicceltem:)

636. tigriske12015-06-24 22:13
Vard meg, amig vissza ter a hoseg, majd futsel be otthon. Nem komaljak a forrosagot.

635. Gyurkibá2015-06-16 19:06
Piszok egy istenteremtménye az ágyipoloska.
Imátkozzatok,hogy el ne szaporodjon.Ha megfogtok néhányt vigyétek el a templomba az istenházába és eresszétek szabadon ottan.Ha az Isten megteremtette
legyen ott és szaporodjon az Ő házában.

634. Évajuli2015-06-05 16:14
Ezzel én is így vagyok, lassan 1 év után is, ha viszketek valahol, már nézem, hogy csípés-e és pánikolok.
Szerintem ez soha nem fog már elmúlni.
(válasz Falipapir 633. hozzászólására)

633. Falipapir2015-05-05 12:06
5-6 hete atkoltoztem masik szallasra, de meg mindig nem hiszem el teljesen hogy megszabadultam toluk. mindent poloskacsipesnek neztem meg hetekig...
(válasz Évajuli 632. hozzászólására)

632. Évajuli2015-03-05 14:49
Minden holmidat mosd ki 60 fokon és zsákold be légmentesen záródó tasakokba, csak abból öltözz, akkor nem tudod elcipelni máshová. Amit nem lehet mosni, azzal baj van, mert mindenben megbújhatnak, könyvekben, akár még egy szemüveg tokban is.
(válasz Falipapir 631. hozzászólására)

631. Falipapir2015-03-05 11:55
Poloska van a szallasomon. Mit tehetek hogy ne vigyem hetvegen haza oket, es ne vigyem tovabb magammal a kovetkezo szallasra?


630. Idna2015-02-09 11:15
Sziasztok! Tudtok esetleg mondani nekem megbízható megbízható poloskairtót privátban?Sajnos nálunk is megjelentek ezek a szörnyetegek. Előre is köszi

629. **_**2014-12-04 21:35
[link]

628. Évajuli2014-08-14 14:17
Szia!
Ide írj:
[link]
(válasz bogaras87 625. hozzászólására)

627. Évajuli2014-08-14 14:16
Szia!
Szerintem másold át a kérdésedet a másik fórumba, ami jelenleg is üzemel, mert ide már nemigen jár senki.

[link]

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22