Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kecskesajtot ettem kismamaként.Nem is keveset.Most tudtam meg, hogy nem szabadna.Milyen veszélyei lehetnek? fórum

Kecskesajtot ettem kismamaként.Nem is keveset.Most tudtam meg, hogy nem szabadna.Milyen veszélyei lehetnek? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. aug. 9. 14:11
én is ettem rengetegszer...
2011. aug. 9. 13:54
Ha eddig semmi bajod,akkor nem történt semmi.Egészséges volt a sajt.
2010. jún. 16. 21:07
:) tényleg köszi Nektek! mert sikerült lecsillapítanotok.:)
31. 322bb776a7 (válaszként erre: 28. - Medina89)
2010. jún. 16. 21:05

én 35-38-ra szoktam..hidd el nem lesz bajotok!!


Én most mentem.jó egészséget és ne aggódj..!!!!

2010. jún. 16. 21:05
NYUGI!!!! TUTI nincs baj! Ne aggódj, emrt abból lesz a baj, nem a sajtból!
29. Medina89 (válaszként erre: 27. - 322bb776a7)
2010. jún. 16. 21:04
Egyébként nem vagyok az a mindentől megrémülős kismama,sőt.de ettől most beparáztam.
2010. jún. 16. 21:02
most mondták hogy 50fokra hevítik azt a tejet amiből készül ez a sajt...
27. 322bb776a7 (válaszként erre: 26. - Medina89)
2010. jún. 16. 21:01

Hidd el nem lesz semmi bajod tőle..csak ijesztgetik az embert..ha józan paraszti ésszel belegondol az ember..régebben se volt semmi baj..és akkor még nem is volt ekkora higiénia!!!

Úgyhogy szerintem a lehető legjobbat tetted..mert a kecske rengeteg gyógynövényt megeszik...és a teje az anyatejével vetekszik..

2010. jún. 16. 20:57

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Egyébként holnap kell mennem tanácsadásra meg UH-ra is,úgyhogy majd beszélek erről az orvosommal.

Most azért kezdtem el aggódni,mert rokonom a fülembe ültette a bogarat.De egyébként semmi bajom.

Csak nagyon megijedtem,ahogy utána olvastam a neten,mert nagyon ijesztő dolgokat olvastam.Isten ments,hogy bármi baja legyen a babámnak!A camambertről tudtam,de a kecskesajtról nem.Gondoltam a kecskesajt a legtáplálóbb,miért ne ehetném...

25. 322bb776a7 (válaszként erre: 22. - Malkata)
2010. jún. 16. 20:53

70 fokon már elpusztulnak a kórokozók...


egy jó pár éve nagy port vert fel a dunántúlon hogy megcsípte a kecskét a kullancs..de tulajdonképpen külső belső paraziták ellen oltva vannak a jószágok..és ha ezt megcsinálják akkor nem tud a kullancs beleköltözni..

24. ében11 (válaszként erre: 17. - Belle Morte)
2010. jún. 16. 20:52

szerencséje van-volt.pl a nyers tejnél szokott gond lenni, ha kullancs-fertőzött kullancs megcsípi a tejet adó állatot a tejen keresztül az ember is elkaphat dolgokat.én ezért forraltam, a tejszínnel-házi nyers meg csak főztem-így nem ittuk nyersen.de mindenki maga dönti el.

ebben az állapotban egy kisebb gyomorrontás sem jön jól meg semmilyen betegség-mivel akkor esetleg gyógyszert is szedni kell-szóval szerintem jobb ha óvatos az ember.

23. 322bb776a7 (válaszként erre: 20. - Sylvia81)
2010. jún. 16. 20:50
Mink ezzel foglalkozunk..úgyhogy nem kell aggódni...
2010. jún. 16. 20:49

Sajnos tényleg nem szabad enni, hallottam már olyat, hogy a kecsketej pl. lyme kórt terjesztett (elég nagy hír volt a TVben). Én is ettem különben terhesség alatt, háznál vettük és megkérdeztük, 70 fokra melegítették, állítólag az elég. Szerencsére nem lett baj. Ne izgulj, valószínű semmit se kaptál el, és az izgulás többet árthat a babának és neked. Kérdezd meg a készítőt hogy csinálta.


Különben a pasztörizálatlan tehén tej se javasolt terhesség alatt.

2010. jún. 16. 20:47
semmi bajod nem lesz...
20. Sylvia81 (válaszként erre: 14. - 322bb776a7)
2010. jún. 16. 20:46
Szerintem a bolti sajtok is pasztőrizáltak...
2010. jún. 16. 20:46
nem lesz semmi baj.de figyelj jobban.főleg nagy melegben-mindent megmosva és frissen.a nyers tejet meg jobb ilyenkor is felforralni-ha házi nyers.
18. 322bb776a7 (válaszként erre: 1. - Medina89)
2010. jún. 16. 20:44
Most csak azért aggódsz ,mert az orvos azt mondta..vagy nem érzed magad jól??
2010. jún. 16. 20:44
Ha nyugtalanít menj el orvoshoz szerintem. De nem lehet baj úgy gondolom, unokanővérem végig itta a nyers, forralatlan házi tejet mind az 5 terhessége alatt és semmi baja nem lett egyik gyereknek sem, olyan szépek, hogy csak na. :)
16. 322bb776a7 (válaszként erre: 13. - Medina89)
2010. jún. 16. 20:43

Nyugodj meg nem lesz tőle semmi baja a babának..hozzá vagy szokva a nyers tejből készült termékekhez...

és a kecskesajt nagyon is egészséges..amúgy meg a kalciumot a nyerstejből tudja a szervezet felvenni a lehető legjobban....és mindemellett immunrendszer erősítő is a kecsketej!!!

15. Sylvia81 (válaszként erre: 12. - Medina89)
2010. jún. 16. 20:42

Igazából még sehogy... Szerintem.

1-2 nap múlva esetleg egy vérvétel kimutathatja a fertőzést. De ha megbízható helyről szerezted be, ahol jó a higiénia, szerintem nem lesz baj.

Amint érzel magadon bakteriális jellegű tüneteket, irány az orvos!

2010. jún. 16. 20:40

Ez akkora hülyeség..már ne is haragudjatok...


Miért ne lehetne megenni???

A sajtok nyers tejből készülnek..azért mert házi???

2010. jún. 16. 20:40
férjem testvére kistermelő(kecskesajt),elég sokat ettem mostanában...
2010. jún. 16. 20:37

és most vajon hogy tudhatom meg hogy van-e baj?

most töltöm a 33. hetet.

2010. jún. 16. 20:37

A pasztorizalatlan tejben lehetnek olyan korokozok vagy parazitak, amik megbetegithetik a kismamat ha jol tudom. Szemely szerint a juhturoert voltam meghalva :D meg a sushiert. nyers halasat csak egyszer ettem, mikor mar majdnem megorultem, ugy kivantam :D

szerintem ne aggodj elore, ha valami furit tapasztalsz akkor menj dokihoz, de egyebkent egeszsegedre!

2010. jún. 16. 20:37

Pedig sajnos igen.

De nem maga a sajt, hanem a megevett baci.

2010. jún. 16. 20:36
Én is ettem, igaz még nem tudtam akkor, hogy már beköltözött a pici. Azóta igyekszem figyelni ilyenekre.
2010. jún. 16. 20:36
már ilyeneket olvastam h koraszülést,halvaszülést is okozhat a magzatnál....ez azért nagyon durva
7. Sylvia81 (válaszként erre: 5. - Medina89)
2010. jún. 16. 20:36
Jah, akkor azért nem kéne...
2010. jún. 16. 20:35

Tejtermékekből csak a nyers, pasztőrizálatlant nem szabad enni, illetve házi esetén a forralatlant.

Húsból a nyers, félnyers dolgokat.

Ezek asszem a toxoplazmózis és a szalmonella miatt tilosak.

2010. jún. 16. 20:35
azért mert pasztörizálatlan és ezzel az eljárással kiölnék azt a baktériumot ami káros lehet
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook