Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - 16 éves lányodat elengednéd DISCO-ba?(nem iskolai)

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Anyának lenni


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3

86. virus20082012-08-28 13:49
Igen
Ha nem engeded úgyis megoldja..

(disco szó kiakaszt :)olyan már mióta nem létezik)
(válasz Katóka 1. hozzászólására)

85. Zambak2012-08-28 13:21
16 évesen engem sem engedtek el, de megoldottam, hogy elmehessek. Errőle ennyit, a tinik nagyon rafkósak tudnak lenni.

Amúgy most már teljesen más világot élünk. Ha megbíztok benne, ha ismerős fiúkkal megy, eddig nem volt semmi komolyabb pia vagy drogügye, akkor miért ne?

Inkább, mint hogy átverje a szülőket és titokban menjen...


84. kiralylany842012-08-26 17:47
szerintem se lehet tiltani már ilyenkor, mert ha tiltod, annál inkább el akar és el fog. Azt mondja hogy a barátjánál/barátnőjénél alszik és ellógnak. Ekkor meg nem is tudod hogy elment disco-ba.
A korlátozás szerintem is célravezető, engem is vitt és hozott apa annó.

83. ferré2011-05-17 20:36
Én is jártam 16 évesen már discoba csak,hogy az több mint 15 éve volt. Úristen,de öreg vagyok! :),na,de visszatérve,ma már nem lehet elengedni a 16 éveseket.(west balkán)Annak ellenére,hogy bár akkoriban is voltak dolgok amikor én 16 voltam,ma már keményebb dolgok vannak. 17 éves kor után bőven ráérnek még discozni.
(válasz szabobabo 82. hozzászólására)

82. szabobabo2011-05-17 18:45
Én 16 évesen már jártam discoba.Igaz, voltak szabályok...pl. apám vitt el, és hozott haza, és nem ihattam alkoholt. ( 18 évesen már ihattam, de csak mértékkel.sose rúgtam be.)
Mindig otthon voltam 2kor, később 4kor.
tiltani nem lehet az ilyeneket szerintem, mert abból jó nem fog kisülni. Akkor úgy fogja érezni a gyerek, hogy nem bíznak benne, és ezért lázadni fog, és titkolózni!
Amúgy meg a discoba sajnos ilyen fiatalok vannak, húszon túl már néha ciki lemenni.

81. ferré2011-05-17 00:04
NEEEEEM!

80. Grass2010-06-17 18:15
(17 vagyok :) )

Hmm... Ha nagyon menni akar, és tényleg megbíztok benne, valamint van kivel mennie, akkor miért ne?
Én speciel nem mennék discoba. Már voltam egyszer, és nagyon nem jött be a dolog. Igazából eléggé untam magam, de lehet, hogy velem van a baj... :DDD Pedig barátokkal mentem, viszont ők táncolni akartam folyamatosan, meg inni. Egy idő után a zenétől már remegett a dobhártyám, nem tudtam beszélgetni senkivel (csak ha ordítottam), alkoholt pedig alapból nem iszok, szóval maradt a kóla és az unatkozás. Mondanom sem kell, hamar elhúztam a csíkot. :)))

Viszont van, aki ezt szereti. Fájósra táncolni a lábát és/vagy részegre inni magát. Mellesleg ha a veszélyforrásokat nézzük, amik egy 16-17 éves lányra "leselkednek", nemcsak a discora kell gondolni. Ma már mindenhol figyelni kell. Ilyen szempontból pedig egyáltalán nem is lehetne kiengedni a lányokat az utcára... :DDDDDD

79. Johannia2010-06-17 08:38
És a piára mi is mindig odafigyelünk, általában vagy a piával táncolunk vagy még a pultnál megisszuk, mert igenis beledobálnak cuccokat!
És a tiltás tényleg nem vezet semmire, inkább a szigorú szabályok, és ha azokat nem tartja be, akkor legalább van logikus magyarázat, érvek amellett, hogy miért nem engeded el egy jódarabig.

78. Johannia2010-06-17 08:33
Sok függ a neveléstől és hogy mennyire bízol meg benne. Ha azt mondod neki, hogy csak egy sört ihat, vajon tényleg csak annyit fog? Ha meg többet iszik, akkor bajok is lehetnek, ha olyan a társaság. Az én társaságomban volt egy csaj, állandóan totál részegre itta magát, de vigyáztunk rá, nem engedtük el a kezét, mikor már döntésképtelenné itta magát.
Engem 18 éves koromig nem engedtek sehová, mármint diszkóba, ellenben minden hétvégén kocsmáztam és valljuk be, igen rossz arcok, lecsúszott emberek között mozogtam, de mindig nagyon vigyáztam magamra. Sosem ittam azért, hogy bosszantsam a szüleimet, sosem tudtak rávenni még egy kör piára. Ez nevelési kérdés. Ha már otthon megtanulja az ember, hogy eddig nyújtózkodhatok, akkor addig. Életem első házibulija 16 évesen volt, este 8ra otthon kellett lennem!!! Még világos volt, sütött a nap. Rohadt mérges voltam, de hazamentem. Én a mai napig járok bulizni, mert nekem 18 éves koromig kimaradt. Tesómat engedték 15 évesen ki a haverokkal bandázni. Na ott volt fű is meg minden, tesóm nem szívott, viszont hazudozott a szülőknek, hogy hol van, közben elment 100 km-re diszkóba meg hasonlók - de legalább valaki tudott róla a családban. Ha ezt megtudnák a szüleim, biztos egy világ omlana össze bennük, de azért nem lett mondva, mert akkor nem engedték volna, és nem hiszik el a mai napig sem, hogy ő antialkoholista. Pedig tényleg az. Bennünk a szüleink nem bíztak annyira és iszonyat féltettek minket, főleg apukám. Gondolom, mikor fiatal volt, ő is megfordult pár zűrösebb buliban.

Én csak akkor engedném el, ha bíznék benne kellőképpen és ő is bízik bennem annyira, hogy minden szir-szart elmondjon utána őszintén. És ha megvan mondva, hogy x órára otthon legyen, akkor legyen, ha meg nem, akkor telefonáljon, hogy lekéste a buszt, menjek érte vagy hazajöhet-e taxival. Ha kicsit csillog a szeme meg vigyorog, az még nem vészes.
A legfontosabb, hogy milyen társasággal megy szerintem, hogy vigyáznak-e egymásra stb. Ha a társaság inkább az igyál már még, meg ott az a jó pasi, nyomuljunk rá típusokból áll, akkor nem engedném, mert a végén ordas k_rvát csinálnak belőle, tiszteletlenül fog bánni a szüleivel. Erre élő példa a szomszédunk lánya. Volt, hogy egy este 4-5-en megdugták, mert hogy ez mekkora buli... A másik, pont 16 éves lány újságolja tegnap nekem, hogy osztálytársának milyen aranyos babája született...vannak még sztorik, diszkósak is...

77. M_Marcsa2010-06-17 07:34
nem

76. sitecom2010-06-17 07:22
én a fiaimat is féltem...nem hogy egy lányt...
az a baj,hogy nagyon durva lett az éjszakai élet...nehéz megtalálni,hogy a gyerekeknek is jó legyen,és a szülönek is.

75. marcibaba2010-06-16 21:53
engem is elengedtek 18 évvel ezelőtt dicsóba, mert akkor voltam 16, de mamár olyan más világot élünk, annyi rosszat hall az ember, kábítószer, autóbalesetek, ital stb, hát nem is tudom, szerintem kétszer is meggondolnám és lehet hogy nemet mondanék

74. henobeno2010-06-16 21:50
Mivel az aszalok általában nem a táncparkett közepén vannak, ha ott hagyom valahol az innivalómat, evidens, hogy nem fogok belőle újra inni. Sőt amilyen helyeken eddig megfordultam, ha elhagyatott poharak vannak, azt összeszedik a pultosok. Azt viszont tényleg nagyon kétlem, hogy a pultos keverne bele még akkor valamit, amikor veszem.
Ha valamitől félteni kell, az inkább az, hogy egy idősebb férfi rászáll és nem tudja lekoptatni. De amúgy ezeket a kidobók általában elintézik. Meg lehet szólni is, ha van vmi.
Haza meg nem egyedül kell egy sötét parkon keresztül sétálni, hanem hívni kell egy taxit.
De persze taxiba se üljünk, mert arról is lehetett már hallani sztorikat.

73. coccole2010-06-16 19:58
sajnos, ahogy èn làtom megvàltozott a vilàg. Manapsàg a diszkok nem kizàrolag a tàncrol ès szorakozàsrol szolnak. Bizony beledobàlnak a poharakba dolgokat, amirol mèg talàn az elkovetok sem tudjàk pontosan, mi is az. Viccnek szànjàk az egèszet, de ez csak akkor lenne vicc, ha mindkèt fèl onszàntàbol menne bele. Ha valaki 16 èvesen kèpes erre figyelni hàt menjen. Ne adja ki a kezèbol a poharàt, illetve gondoskodjon uj tiszta pohàrrol, ha nem biztos a dolgàban. Inkàbb veszek 2x innivalot, ha fèlig is ittam meg az italomat de màs is sertepertèlt az asztalunk korul, ès nem nagyon làttam mit csinàlt.A szulok ezt nem làtjàk, mert nem jàrnak diszkoba, ès nem is feltèteleznèk....ezèrt irtam. Mi nagyritkàn ha megyunk a baràtaimmal figyelunk egymàs poharàra, ès plussz mindenki a sajàtjàra, ez igy mukodik.


72. fdóri2010-06-16 19:49
NEM!!!

71. szinti742010-06-16 17:55
Igen el engedném,de ki kötném mikorra kell haza jönni és ha haza jön ,máskor is mehet.Mert akkor tudom meg bízhatok benne,és még mindig jobb,mintha el szökne és nem tudom hol van.

70. jozsi.382010-06-16 17:41
henobeno egy haverom a diszkoban pár évvel ezelőtt összejött egy csajjal.párszor taliztak ott a csaj a baráti körével volt ott.egyszer a srác csak azt látja hogy kifordult a leányzó teljesen magából és a csajszi barátai őt gyanúsították hogy biztos belekevert valamit az italába! attól hogy te nem futottál bele ilyesmibe attól még előfordul sajnos
(válasz henobeno 53. hozzászólására)

69. -Nikó-2010-06-16 17:15
Kefekötőke!
szerintem te egy okos és tapasztalt emberke vagy. Mi a véleményed? Nekem 3 gyerkőcöm van a legnagyobb 16,12, és 9 hós. a két nagyobb otthon ül állandóan,csak suliba meg sportolnimennek el,meg velünk ha megyünk valahova. Ez jó ,vagy "zavarjam" őket! :DDDD
(válasz kefekötőke 19. hozzászólására)

68. szanád2010-06-16 16:08
Valószínű....hogy a társaság miatt nem is nagyon szeretne menni...nem is kell erőltetni
(válasz Katóka 67. hozzászólására)

67. Katóka2010-06-16 16:07
Az apja az aki leginkább nem akarja! Én először még azt mondtam meglátjuk.Tegnap nagy családi összejövetelen(ballagás) voltunk,és amikor a lányom elmondta a tervét,mindenki lebeszélte.Persze mindenki elmondta ki mit hallott a diszkókról.A végén azt mondta a lányom :jó akkor nem megyek!És nem látom ,hogy ettől nagyon lehangolt lenne,valószínűleg azért ,mert a társaságot sem ismeri.
(válasz szanád 65. hozzászólására)

66. Szabokisandi2010-06-16 16:03
Ez most nálunk aktuális, az én lányom még nincs 16, hiányzik neki hozzá egy fél év.
És én is azt gondolom, hogy túlságosan hiszékenyek és tapasztalatlanok, jóhiszeműek ahhoz, hogy ilyen helyre menjenek. Mindenképp úgy engedném el, ha többen lennének ismerősök, de a bizalmammal most kétszer is rövid időn belül visszaélt és még mindig neki áll feljebb, hogy én nem értem meg őt.
37 vagyok, én is jártam diszkóba, egy évig szinte minden hétvégén, de sosem hazudtam róla, hogy hol voltam.
Mivel mostanság 30 éves kor előtt nem mennek férjhez a lányok, úgy gondolom, hogy 15 évesen nem marad le semmiről, ha nem most megy, hanem kb két év múlva. Másképp fog gondolkozni, óvatosabb lesz és főleg nem érzi majd olyan fene felnőttnek magát, mint most...

65. szanád2010-06-16 15:58
Az apja mit szól, ő elnegedné ?
aZ Én lányom most lesz 19 , egy kezemen meg tudnám számolni hányszor volt discóban.
Én sosem örültem ha megy , mert én annak idején sosem voltam ..illetve 1x ilyen helyen. A férjem aki szinte minden hétvégén ott volt ,ő engedte volna ...
Én mindig nagyon ideges voltam amikor ment. a Hajógyári szigetre ,aminek köztudott elég rossz híre van, de mit tehettem volna ? szerencsére helyén volt az esze , de ebben azért nem lehetek olyan biztos ...
Az hogy megbízol a gyerekben ,még nem biztos hogy nem csinál hülyeséget...

64. ében112010-06-16 15:55
hm. nem biztos lehet tudni előre.én sem tudtam hogy végződik a discozás-és tényleg minden erőmet összekaparva tudtam csak segítséget kérni-majdnem mindenki részeg volt,alig értették hogy mit szeretnék mi a bajom-és mentettem ki magam a szituból.később is csak úgy éreztem biztonságba magam ha a párom és legalább egy két fiú barátja jött velünk-és én nem ittam akkor.
persze nem lehet burokba tartani őket.
(válasz Laleh 63. hozzászólására)

63. Laleh2010-06-16 15:49
Ennyi erővel 22 évesen se menjen diszkóba egy lány.
Burokban nem lehet őket tartani.
Azért azt lehet tudni, mely helyek a veszélyesebbek.
(válasz ében11 58. hozzászólására)

62. ében112010-06-16 15:49
hú.nehéz ügy.
(válasz Katóka 59. hozzászólására)

61. consiliere2010-06-16 15:48
hát én ismerek olyat aki nem engedte el a gyerekét sehova.a gyerek meg éjszaka lopózott ki.mikor rájöttek beriasztózták a lakást!utána az ablakon mászott ki a gyerek!!!meg kell engedni hogy elemnjen, hogy kipróbálja.a tiltás néha nem a legjobb nevelési módszer!!!de szigorú szabályok mellett kell megtenni!pl időben jöjjön haza, meg nem árt a ruháját is csekkolni!pl. nekem mondták hogy a legtöbb mai lány úgy megy el hogy csa egy felső van rajta...mármint ez a hosszított fazonú!épp hogy afenekét takarja!a kánikulában én az utcán is láttam.kemény mik vannak!!!!


60. Binky2010-06-16 15:46
Akkor könnyen lehet, hogy elszakadnak egymástól..
(válasz Katóka 59. hozzászólására)

59. Katóka2010-06-16 15:45
Egyébként a lányom egy régi ismerős 18 éves lánnyal és annak baráti társaságával menne a diszkóba.A lányom ezt a társaságot még sohasem látta,és az ismerős leány sem volt még soha diszkóban.

58. ében112010-06-16 15:44
persze,és még az is megeshet hogy olyan teszi bele akit ismer az ember lánya-mert ha egy fiú nagyon akar valamit...de tényleg nem akarok ijesztgetni de annyi minden megtörténhet.mi pl. az egyetem discojába járunk mert ha az egyetemisták vannak akkor nagyon jól lehet táncolni-nincs erőszak beszólás-és a biztonságiak is éberek-mindenkire vigyáznak.de amikor nem az idősebbek jönnek hanem a tinik-akkor sokkal több a beszólás stb.egyszerűen azt hozzák ami a suliba megy.ez a 17 éves lány is mesélte hogy az iskolában is beszólnak erőszakoskodnak egymással a diákok.éreztem is pl. tánc közben a lányok lekiabálnak ha véletlen hozzáérnek,vagy a wc-ben is ordibáltak hogy miért áll a sor stb.de ha a szülő nem hiszi-egyszer menjen be-mondjuk éjfél után és nézze meg.
(válasz Nagyir 57. hozzászólására)

57. Nagyir2010-06-16 15:38
Szerintem sem kell sok ahhoz, hogy valaki poharába bármit beletegyenek. Mert pl. ha a pultnál nem magad kéred ki az italt, honnan tudod, hogy aki odahozza neked, nem tett bele valamit?
(válasz ében11 56. hozzászólására)

1 2 3