Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lugosítás - mit együnk és igyunk? fórum

Lugosítás - mit együnk és igyunk? (tudásbázis kérdés)


2010. máj. 27. 07:21
Magyarul: nem is kellene ezen "görcsölni"??? :)
19. Pirosalma (válaszként erre: 17. - Álomvirág1)
2010. máj. 26. 22:12
Akkor viszont minek esszük meg az almát? A levének a pH-ja 3-4 körül lehet. A húsé meg valószínűleg semleges környékén.
2010. máj. 26. 22:08

A "lúgosítás" a szervezet lúgosításáról szól(na).

Csakhogy olyan nincs hogy a szervezet elsavasodik.


Együnk zöldségeket, mert fontos tápanyagokat tartalmaznak! De ne beszéljünk zöldségeket!

17. Álomvirág1 (válaszként erre: 16. - Pirosalma)
2010. máj. 26. 22:05
De az almát és a húst is a benne lévő lével(aminek van ph-ja) esszük meg. Ezért nem értem.
16. Pirosalma (válaszként erre: 14. - Álomvirág1)
2010. máj. 26. 22:02

Az alma nedvének lehet csak a pH-járól beszélni, vagy a hús levének.


Azért nincs értelme, mert a pH híg oldatokra vonatkozik. Olyan nincs, hogy a "kénsav pH-ja", a "foszforsav pH-ja" stb. Ezeknek nincs értelmük. Sőt annnak sem sok, hogy "a kénsavoldat pH-ja", ugyanis a pH nemcsak a sav erősségétől függ, hanem a koncentrációjától is.

15. a9986bef96 (válaszként erre: 13. - Pirosalma)
2010. máj. 26. 21:56

Komolyan köszi.Egy hete kerülgetem a témát,mert annyira hülyének éreztem a kérdést,teljesen azt hittem,hogy velem van gond,valamit biztos nem értek a lugosítás kapcsán,talán van valami titok,de az igazság az,hogy 1 hete rágom a kefét,hogy miről beszélnek ezek akkor,amikor:

"A szervezet legsavasabb része (ezt mindenki tudja, aki hányt már életében) a gyomor. A fehérjék bontásához ugyanis nagyon savas környezet kell, itt ennek megfelelően a pH-ja 1,5 körüli. Mikor a gyomortartalom a vékonybélbe ér, a bélnedv gondoskodik arról, hogy semlegesítse ezt. A bejutó táplálék tehát rögtön egy durván savas közegbe kerül, olyannyira, hogy a táplálék pH-jának a gyomortartalomra szinte semmi hatása nincs."

Én is így gondolom.Köszi a választ a fel nem tett kérdésre,ez most tényleg jól jött ki!:D

14. Álomvirág1 (válaszként erre: 13. - Pirosalma)
2010. máj. 26. 21:52

Elolvastam a cikket. Nem győzött meg. Ahogy egy szelet húsban, úgy egy almában is van folyadék, tehát itt dől meg az elv, hogy azokban a ph-nak nincs értelme.

Meg mit is jelent az, hogy nincs értelme? Elég furcsa megfogalmazás.

No mindegy.

13. Pirosalma (válaszként erre: 12. - Pmjudit)
2010. máj. 26. 21:41

Szia, Judit!


Erről van szó:


[link]

12. pmjudit (válaszként erre: 11. - 3c0814215c)
2010. máj. 26. 21:19
????
2010. máj. 26. 21:09
Hülyeség az egész. "a kémiatanár bosszúja"
2010. máj. 26. 17:33
Repceméz az egyetlen lugosító a mézek között. A párom most pörgette ki, és éppen azt porciózom, ha valakit érdekel :)
9. Álomvirág1 (válaszként erre: 7. - Bar_byka)
2010. máj. 26. 17:30

Nem rég volt a tévében, hogy a citrom valóban lugosít, de nem tudunk belőle annyit megenni/inni, hogy az elég legyen erre a célra.

Ott a sok sok zöldséget javasolták.

De akkor minden zöldség lugosít szerintetek?

2010. máj. 26. 17:27
Igen - én nagyon szeretem a párolt-sült krumplit cukkinival, borsssal, zöldégzölddel és kov. uborkával, vagy vegyes salátával.
2010. máj. 26. 17:24
Én azt hallottam, hogy a citromos víz nagyon jó a lugosítás szempontjából.
6. a14deb9047 (válaszként erre: 2. - Pmjudit)
2010. máj. 26. 17:09
Szívesen megadom tanácsadó elérhetőségét.
2010. máj. 26. 17:01
szerintem tökjo dolog a lugositas és a fogyasban is segit.
2010. máj. 26. 17:01
én spirulinát szedek,lugosito kávét,teát iszom.
3. tina68 (válaszként erre: 2. - Pmjudit)
2010. máj. 26. 16:56

Itt sok mindenre rákereshetsz:)



[link]

2010. máj. 26. 16:46

Öteleteket szeretnék, melyek azok az ételek és italok, melyek segítenek a szervezet lugosításában.


Tudom, hogy van már ilyen fórum, de a sok hozzászólás között már nehéz eligazodni, kérlek Hoxa ne vond össze!:)) Légyszi!

2010. máj. 26. 16:45
Lugosítás - mit együnk és igyunk?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook