Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a véleményetek a pálmaolajról? fórum

Mi a véleményetek a pálmaolajról? (beszélgetős fórum)


2010. aug. 11. 13:23
nem ismerem, a boltokban sem láttam, csak olíva olajat, meg étolajat.
25. a9986bef96 (válaszként erre: 23. - Ludmilla 28)
2010. máj. 26. 21:05
Azért én sem tudok mindent...;)
24. a9986bef96 (válaszként erre: 23. - Ludmilla 28)
2010. máj. 26. 21:04
A pálmaolajat nem ismerem,nem használom.De azt hiszem pont az adja a gazdaságosságát,hogy nagyon sokszor lehet használni.
23. Ludmilla 28 (válaszként erre: 22. - A9986bef96)
2010. máj. 26. 21:03

Te minden kérdésemre tudod a választ!

Még az érdekelne,hogy mennyi ideig lehet ugyanazt az olajat használni?

Álitólag bármedig,mert nem ég el és nem romlik meg,nem veszi fel a szagokat stb.

22. a9986bef96 (válaszként erre: 21. - Ludmilla 28)
2010. máj. 26. 20:49
Hát...hízlalni az hízlal,ami felesleges kalória.Ez azt jelenti,hogy bármit be lehet építeni az étrendbe és még mindig normális a kalória,de a kérdés az,hogy megéri-e?
2010. máj. 26. 20:38
Vajon hizlal is?
20. a9986bef96 (válaszként erre: 19. - A14deb9047)
2010. máj. 26. 18:48
Az a helyzet,hogy ha főzni használod,elveszíti minden előnyét pl. a napraforgóolajjal szemben...Tehát ha maximálisan szeretnéd kihasználni az előnyeit,akkor hőkezelés nélkül ajánlom a fogyasztását mindenképpen.
2010. máj. 26. 16:43
Maradok az olívaolajnál.
2010. máj. 26. 10:24

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Elgondolkodtatóak!

17. a9986bef96 (válaszként erre: 10. - Ludmilla 28)
2010. máj. 26. 09:19
Egyébként ha nem tudná lebontani,akkor nem is okozna szív- és érrendszeri problémákat,mert élettanilag csak az a táplálék került be a szervezetbe,aminek lebontása és felszívódása megtörtént.De a rostokat például nem tudja a szervezet lebontani.Mégis szükségünk van rá.Pont azért,mert nem lebonthatók.Ez adja a hasznosságukat.Ha zsír nem bontódik,vagy nem szívódik fel,akkor az egy betegség következménye.
16. a9986bef96 (válaszként erre: 12. - T.Ili)
2010. máj. 26. 09:07

Mit mondhatnék?Vigyázz magadra!;)

:)

15. a9986bef96 (válaszként erre: 10. - Ludmilla 28)
2010. máj. 26. 09:05
Le tudja.Mindent le tud,ha egészségesek vagyunk.Nem ez a baj vele.A baj az,hogy elősegítik a szív és érrendszeri megbetegedéseket.Úgy tudnám nagyon egyszerűen leképezni a különbséget,hogy a "rossz" koleszterin elősegíti ezeket a betegségeket,a "jó" koleszterin pedig gátolja,adott esetben vissza is tudja fordítani(de ez nem bizonyított még én úgy tudom)Sertés és tsai zsírra nincs szükség.Finomnak finom lehet,de a nem esszenciális zsírsavak előállítására a szervezet is képes.Ami viszont lényeges,hogy az esszenciális zsírsavakat nem tudja a szervezetünk előállítani azokat be kell vinni a megfelelő mértékben.Nem igaz tehát,hogy zsírokra nincs szükség,de nem mindegy,hogy milyenre és mekkora mennyiségben.Meg van a maga élettani hatása.Ha csak a vitaminok ADEK csoportját veszem,már könnyen érthető,hogy miért is.Egyébként szerintem lehetetlenség teljesen kizárni a telített zsírsavakat az étkezésből,de ami rajtunk áll,azt meg kell tenni.Miről beszélek.Pl.a napraforgóolaj tartalmaz palmitinsavat is(telített),de tartalmaz linolsavat is (telítetlen).Persze előbbit igen kismértékben,utóbbit jóval nagyobb mértékben.De nem kell a sertészsírt pl.előnyben részesíteni,mert mondom: innen-onnan,ami kellhet bejut a telítettből is.Szerintem bőven elég az a kevés,ami az "olajok"ban van.
14. a9986bef96 (válaszként erre: 9. - Ludmilla 28)
2010. máj. 26. 08:49

:(

Sajnálom.De kétségtelenül gazdaságos.Papírtörlőre szedd ki a sütésed.:)

13. a9986bef96 (válaszként erre: 8. - Zsu1984)
2010. máj. 26. 08:48
Meg a chipseket is azzal készítik.Gazdaságos,ez kétségtelen.
12. t.Ili (válaszként erre: 7. - A9986bef96)
2010. máj. 26. 08:23
Szia Vita!Én a zsírt szeretem.Olajat csak palacsintához.Nagyon kevés a koleszterinem.Pedig,fagyosan eszem a töltöttkáposztát.Mondj valamit.
2010. máj. 26. 07:59

Mi nagykerben szoktuk venni 20kg-os kiszerelésben és ezt használjuk itthon!


Jó az étel tőle és nem bűzlik a lakás az olajszagtól.

2010. máj. 26. 07:55
A telitett zsirsavat nem tudja lebontani a szervezet vagy mi a baj vele?
9. Ludmilla 28 (válaszként erre: 7. - A9986bef96)
2010. máj. 26. 07:54
Ez megszilárdul! Ezek szerint rosz.
2010. máj. 26. 07:48

A pálmaolajat legtöbbször a vendéglátásba alkalmazzák!

Azt tudom, hogy engem szörnyen puffaszt!

7. a9986bef96 (válaszként erre: 4. - Garamond)
2010. máj. 26. 07:46

Nem.Telített zsírsavakat tartalmaz.

Nem szerencsés úgy felosztani,hogy növényi és állati zsírok.Sokkal célravezetőbb úgy osztályozni őket,hogy szilárdul-e,vagy sem.Ami szilárdul,az rossz,ami nem,az jó.

2010. máj. 26. 07:42

Ugyan milyen pálma,mely részéből nyerik ki?

Mert a napraforgót,repcét,olivát tudjuk.

5. a9986bef96 (válaszként erre: 3. - Ludmilla 28)
2010. máj. 26. 07:37
anyagilag megéri azt használni,de egészségi szempontból pont olyan,mint mondjuk a sertészsír.
2010. máj. 26. 07:36
én pont úgy tudtam, hogy koleszterin csökkentő
3. Ludmilla 28 (válaszként erre: 2. - Dominós)
2010. máj. 26. 07:30

Akkor miért olyan drága?

Az ismerőseim mind dicsérik,azért vettem én is.

2010. máj. 26. 07:28
egészségtelen.
2010. máj. 26. 07:27

Sziasztok!

Pálmaolajat vettem és most olvasom,hogy szivérelmeszesedést okozhat,és hogy a pálmaültetvények miatt sok védett állatfaj kihalhat.Mi a véleményetek erről? Használtatok már?És hogy tetszik?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook