Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csináljak, hogy le tudjam szedni a főtt tojás héját? fórum

Mit csináljak, hogy le tudjam szedni a főtt tojás héját? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5
2007. nov. 9. 02:39

Én már arra lennék kíváncsi, ennyi jó tanács után mennyit próbáltál ki,és melyik jött be neked!

És mennyi tojást főztél az utóbbi időben? :) :)

Meg ne sértődj, ez nem komoly! Bár valóban kíváncsi lennék rá! :) :)

73. Elviracska (válaszként erre: 71. - Szanád)
2007. nov. 8. 10:22
Ha megvan ütödve igy igaz,tehetsz bármit...
2007. nov. 8. 00:49
Szereintem már biztos tudod! Sőt mi is :) :)
71. szanád (válaszként erre: 69. - Elviracska)
2007. nov. 7. 21:09
Hiába teszel a vízbe sót ,ha már egy kicsit meg lett ütve a tojás ,mindenképp megreped
2007. nov. 7. 21:07
Én is hidegvizet szoktam önteni rá a forró helyébe és úgy hagyom egy 10percig kb. Csak vigyázz hogy nyisd meg a hidegvizet mikor leöntöd a lefolyóba a forrót, nehogy baja legyen a melegtől a csőnek!Amúgy ha a tojásoktól újra megmelegszik, tehetsz rá másik hideget:) Képzeljétek nekem egyszer 2darabba lejött a héja, de nemám úgy végig spirálozva, hanem egyikoldal-másikoldal, mint mikor az ember egy nyelrs tojást üt bele vmibe és 2 fele lesz:)
69. Elviracska (válaszként erre: 67. - Roni24)
2007. nov. 6. 10:04
Hogy ne repedjen el....
2007. nov. 4. 19:46
Én semmit nem csinálok vele, és mindig könnyen lejön. Lehet, hogy valamilyen különleges tojásokat szoktam főzni?
67. Roni24
2007. nov. 4. 11:55
DE MIÉRT kell só a vízbe???
2007. nov. 3. 20:40
Én a vizbe sót szoktam beletenni, utána hideg vizzel többször leöblitem. Ezután megtöröm, és a kezemmel meghengergetem, igy könnyen lejön a héja.
2007. nov. 3. 10:25
Nekem is a sót tanácsolták, és kb. jó 45 percig főzni.
64. Roni24
2007. nov. 3. 10:20
Én azt nem értem, hogy miért kell a főző vízbe sót tenni? :S
2007. nov. 3. 10:08
Én hideg vízbe teszem fel főni, teszek sót a főző vízébe és utána leöntöm róla a forró vizet, s úgy engedek rá hideget...Mondjuk, így se mindig egyszerű leszedni, de többször könnyű, mint nehéz...
2007. nov. 3. 00:33
Tegyél sót a főzővízbe!
2007. nov. 2. 20:03
Engedj rá hidegvizet
60. Elviracska (válaszként erre: 57. - Roni24)
2007. nov. 2. 11:27

Na de ha nem várod meg ,sem érsz el sokat..:)))

Főleg ha szükség van a fehérjére ,az szép formásan kellene maradjon...

2007. okt. 31. 23:23
Be kell szerezni egy olyan tojashejazot, amilyet a Bridget Jones anyukaja reklamozott. :D
58. ipi
2007. okt. 31. 23:01
Nekem azt tanította, az Apukám, hogy friss tojást sosem szabad megfőzni, mert nem jön le e héja, csaka akicsit állott tojásnak. A hideg víz beválik főzés után egyébként.
57. Roni24 (válaszként erre: 56. - LoLiNa)
2007. okt. 31. 22:07
Plusz, kinek van ideje, meg türelme azt megvárni, mikor olyan kaját készít...
56. LoLiNa (válaszként erre: 35. - Dee7182d35)
2007. okt. 30. 05:27
úgy még sose jött le rendesen, szépen.. :/
55. katic
2007. okt. 29. 16:06
Miután megfőtt, öntsd le róla a forró vizet és tedd bele hideg vízbe, amiben aztán hagyod kihűlni.
2007. okt. 29. 15:54
hideg vízzel is le kell öblíteni
53. Elviracska (válaszként erre: 52. - 8a68aecda6)
2007. okt. 29. 15:51
Az még nem minden...általában azért teszünk sót ,hogy ne repedjenek meg ,de a hámozása attól nem lesz könnyebb...
2007. okt. 29. 14:43
Sós vizben kell főzni a tojást így könnyedén lejön a héja.
2007. okt. 29. 11:29
Én még mindig csak azt tanácsolom vegyél egy elektromos tjásfőzőt! NAGYON OLCSÓ, főleg ha azt nézem milyen klassz. Nekem kb. 10-éve meg van, redszeresen hasznélom, de biztoa olavastad amit írtam ,hogy mennyit vacakolta előtte én is. Azóta a családom is imádja. Akkor 1500 FT körül volt, a METRÓ-ban vettem.
2007. okt. 29. 05:47
Ha kiveszed a forró vizből,kicsit ütögesd körbe késsel,hogy összetörjön a héja,éa hideg vizben hagyd kihülni
2007. okt. 29. 00:29
Annyi a válasz, hogy csak győzd főzni a tojást, hogy kipróbáld, melyik a legjobb!! :) :) :)
2007. okt. 28. 16:19

főzés után azonnal hideg vízbe kell tenni,és jól lehűteni ,a só nem sokat segít...

egy szakács

2007. okt. 28. 16:00
a vizbe sot rakok. ha mefött hideg vizzel jol leöbliem.
2007. okt. 22. 10:31

Én mindig ,miután megfött ,lehütöm ,összetöröm ovatosan az összesnek a héját ,visszateszem a hideg vizbe,hogy pár perc alatt a héja alá is bekerülhessen a viz...azután szépen ovatosan,lehámozom, de mindig igy evel a módszerrel szépen lejön a héja nemmarad rajta a tojás....


Amugy tapasztaltam ha egész az napi friss tojás ,annál nehezebbben hámozható le a héja...

45. Roni24 (válaszként erre: 44. - 6ee0ffb012)
2007. okt. 7. 14:31

Nah, most képzeld el! :)

Egyébként nem, csak én mindig úgy estem neki a tojásnak, hogy minél gyorsabban végezzek vele, kaparásztam, vakarásztam de persze jó nem sült ki belőle! :P

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook