Mit csináljak, hogy le tudjam szedni a főtt tojás héját? (tudásbázis kérdés)
104. yda
2008. szept. 22. 14:52
Hidegvízbe tartsd néhány percig.
103. gevi1931
2008. szept. 22. 14:09
Soha nem tettem bele sót a főző levében ha hideg vízben teszem oda főzni /hütőből veszem ki a tojást/ 2o pecig főzőm azonnal hidegvizbe teszem és a tompavégénél van a légkamra ott meg ütögetem és ugy bontom ki soha semmi problémám nincs vele.
102. cirmesitompika
2008. szept. 22. 13:16
Sok sóval főzöm én, utána rögtön folyatok rá vagy 2 percig hideg vizet, aztán mint a gyúrmát finoman meggyúrom/hengergetem, és egyben jön le a hártyával.
101. 1eb84e4bad (válaszként erre: 100. - Donyta)
2008. jún. 5. 21:12
Szintén így csinálom, és működik :-)
100. Donyta
2008. jún. 5. 10:21
Én mindig könnyen leszedem a magam észrevételével. Megfőzés után leöntöm a forró vizet róla, és azonnal engedem rá a hideget. Gyorsan ameddig még forró addig megtördelem őket és így a meleg és a hideg vákum képzéssel maga alá szívja a hideg vizet. (héj alá) Így nagyon könnyen némelyik egyben lefejthető róla.
99. angyal63 (válaszként erre: 98. - Lilith)
2008. jún. 4. 22:44
Ez a legjobb:DDD
98. Lilith
2008. jún. 4. 22:42
sok sóval szoktam és ha megfőt egyből hideg víz alá teszem,nekem ez vált be
97. winny
2008. máj. 29. 16:36
Be teszem a hűtőbe előző nap és úgy főzöm.Utána lehűtöm.Mindig a hegyes végénél kezdem bontani.Megcsapkodom a késfokával.Ott a légkamra.
96. ea9bff1b44
2008. máj. 4. 14:47
én is sót szoktam tenni a főzővízbe!
95. 8063d44440
2008. máj. 4. 12:36
ha friss nagyon a tojás akkor van ilyen probléma, nagyon sós vizbe főzöm, hideggel hütöm és szépen lehet hámozni
94. teleki_2007
2008. máj. 4. 12:08
Ha megfőtt, hideg vízben hűtsd le.Én többször szoktam rajta cserélni a vizet, mert átmelegszik a tojástól és akkor nem jön le könnyen.Kétszer-háromszor lecserélem a vizet róla és utánna könnyen és szépen le is jön a héja.
93. Klaudiaklaudia
2008. febr. 19. 22:17
egy deszkán tedd a tenyered alá és görgesd meg egyszer kétszer igy csak le kell finoman szedd a héját,szerintem legjobb módszer:)
(biólógia szempontból viszont télleg a só a jó,az ozmózis miatt:)
92. 9c8432d068 (válaszként erre: 79. - Roni24)
2008. febr. 19. 16:55
Azért kell a só,mert így könnyebben lejön a tojás héja,a másik ok pedig az,hogy ha hajszálrepedés van a tojáson,a só összehúzza,és nem folyik ki a tojás. Én jó sok sót szoktam használni, 8 tojáshoz egy púpos evőkanallal.
91. teleki_2007
2008. jan. 17. 12:42
Hideg vízzel kell leöblíteni, de én úgy tapasztaltam,hogy ha csak hidegvízbe rakom nem elég mert átmelegszik a víz és a héja éppenúgy nem jön le.Én többször engedek rá hidegvizet és akkor nincs vele gond.
90. juci30
2008. jan. 6. 22:39
Hideg vízben lehűtöd a tojást, megütögeted a héját, és folyó víz alatt a két kezed közt óvatosan meggörgeted és így a víz a héj alá kerül és ezek után nagyon könnyű megpucolni!!
89. dzsetta
2008. jan. 6. 17:31
Szerintem elég. ha néhány percig nagyon hideg vízben áll/hűl. Nekem le szokott ennyitől egészben válni.
88. spaceday
2008. jan. 2. 21:33
ha megfőzted, és hideg vízben lehűtötted a tojás, utána egy teáskanál domború oldalával ütögesd meg a héját, hogy kissé összetörjön, így szinte egy csíkban le lehet "tekerni" a héját.
87. zsuzsy31
2008. jan. 2. 21:25
hideg sós vizbe teszem fel főni, és miután leveszem rögtön hideg vizet engedek rá
86. abe24d45e1
2007. dec. 31. 16:09
Hideg vizben teszem oda fonni es teszek belle sot is.
85. supin
2007. dec. 30. 15:12
Hideg vizbe tedd a tojást
84. Zsuccc
2007. dec. 30. 10:05
Mindig nagyon hideg vízbe teszem fel főzni a tojásokat, és nagyon hideg vízbe szedem ki. 2-3-szor le is cserélem a vizet, hogy hideg maradjon. Így mindig könnyen pucolható. Különben a nagyon friss (1-3 napos) tojás nem jó kemény tojásnak.
83. Roni24 (válaszként erre: 82. - D@nu)
2007. dec. 1. 21:05
Áááááá, azért ez már fájdalmas! :P :DDDD
82. d@nu (válaszként erre: 81. - Roni24)
2007. dec. 1. 20:13
:DDD Van ez így...
81. Roni24 (válaszként erre: 80. - D@nu)
2007. dec. 1. 20:13
:S Bocsi, valahogy átsiklottam! Pedig elolvastam! :SSSSSSSSSSS
:P
80. d@nu (válaszként erre: 79. - Roni24)
2007. dec. 1. 19:58
68. Elviracska 2007-11-06 10:04
Hogy ne repedjen el....
(válasz Roni24 66. hozzászólására)
79. Roni24
2007. dec. 1. 19:32
KÖNYÖRGÖM, valaki mondja már meg, hogy miért kell SÓÓÓÓÓÓ a vízbe, a tojásfőzéshez?????????? :S
78. supin
2007. nov. 30. 14:23
Tedd hideg vizbe!!
77. doboska.p
2007. nov. 30. 11:19
Én is hideg és sós vízbe szoktam odarakni. Aztán ha megfőtt ismét jó bő hideg vízben leöblítem és hagyom a vízben kb. 10 percig. Nekem majdnem egyben jön le a héja ezután.
76. 762fb1185b
2007. nov. 30. 09:18
Hideg sós vízbe főzd!!
75. ildiko0914
2007. nov. 29. 08:52
Az egesz friss tojasnak jon le nehezen a heja, de jo sos vizben kell fozni es utana azonnal hideg vizet ra es hagyni benne lehulni- igy tuti hogy lejon a heja
További ajánlott fórumok:
- Egy éves kislányomnak milyen tortát csináljak? Amit kinéztem, abban nyers tojás sárgája kell... szerintetek se adjak olyat még?
- Mit csináljak a tyúkjaimmal, hogy ne egyék meg a tojást?
- Van itthon gépsonka, tojás, krumpli, majonéz, tejföl, milyen salátát csináljak?
- Mit csináljak kb. 5 tojásfehérjéből, ha nem akarok süteményt?
- Elkezdtem szedni a bajuszomat, egyre több és erősebb szőr jön ki... És egyre gyorsabban! Mit csináljak?
- A parfüm fújókája benyomódott. Mit csináljak vele, hogy használni tudjam?