Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csináljak, hogy le tudjam szedni a főtt tojás héját? fórum

Mit csináljak, hogy le tudjam szedni a főtt tojás héját? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5
2017. ápr. 19. 13:16

Egy kisebb edénykében oda-vissza ütögetem, rázogatom; így teljesen összetörik a héja anélkül, hogy kézzel hozzá érnék.

Utána már lazán le lehet fejteni a töredezett héjat.

2017. febr. 7. 20:42
Pucolás?
132. Jeannie (válaszként erre: 117. - D4a2436008)
2014. máj. 9. 12:27
Én a csúcsos felénél szoktam, és igen ott a légkamra és nagyon szépen lejön a tojás héja. Martha Stewart showban láttam egyszer.
2012. nov. 5. 17:39
veregesd!
2012. szept. 24. 09:24
Erős sós vizben főzd 5 percig- majd hirten hideg vizbe tedd
2011. máj. 8. 18:06

Én az Anyukámtól tanultam, hogy mindig kell egy csipet sót tenni a főzővízbe, s akkor simán lejön.

Ez működik. Próbáld ki.

Természetesen én is hideg vizet engedek rá a pucolásnál, de csak azért, hogy ne égesse szét a kezemet.

128. Kmeli
2011. máj. 8. 17:29
A TV-PAPRIKÁBAN láttam,hogy ecetes vízben kell főzni és akkor könnyen lehúzható a héja.Én még nem próbáltam hogy mennyire válik be,mert mindig elfelejtem.Mikor már megfőtt a tojás és szenvedek a héjával,akkor jut eszembe,és mindig szidom magam :)))
2011. máj. 8. 16:18
Hideg vízbe teszem a tojást én is, így könnyen lejön a héja. Nekem is van "tojáskiszúró" tű, de úgy tudtam, az azért jó, hogy a főzéskor keletkezett kéngáz kijöjjön a tojásból és ne bele főjjön.
2011. máj. 8. 16:14
Az edényboltokban lehet kapni: fehér,műa.hengerféle, aminek zárt teteje van, és ha rányomod a tojást kijön belőle egy pici hegyes tű és kiszúrja a nyers tojás héját. Ezután teszed fel főni és rögtön leönteni a forró vizet és hideg vizet rá, ha megfőtt.
2010. dec. 14. 08:42
Ha régi a tojás akkor is nehezen jön le és nem is lehet vele mit tenni.
124. Juca80
2010. dec. 14. 06:59
A hideg vizes megoldás nekem is bevált. Mamám mondta még régebben, hogy a hideg víz miatt a vékony hártya összeugrik, ezért lesz könnyen leszedhető a héjával együtt.
123. syria (válaszként erre: 121. - Ericika2)
2010. dec. 14. 06:04
Igen, ez beválik.
2010. dec. 14. 05:45
nem kell leszedni, hanem megköll enni, ennyi, beleharapni mint az almába, köll a mész is a testnek,(ha nem eszel héjat, akkor mész a dokiho', ő majd felír valami kalciumot)
2010. dec. 14. 05:30
Főzés után rögtön leöntöd a forró vizet, hideget engedsz rá, ezt még egyszer-kétszer megismétled, aztán szépen körbekopogod az asztalon, kezed között meghengergeted, és pucolod. (De ettől függetlenül van, amikor nem annyira sikerül.)
2010. dec. 14. 04:54
akkor ragad ra a feherje ha nagyon friss a tojas.Mindig hasznald el a regebbit hamarabb:)
2010. dec. 14. 04:33
Egy tál hideg víz alatt./Különben minél frissebb a tojás annál nehezebben jön le a héja./
118. Nyafa
2010. dec. 14. 04:27
Hogy szeditek le a fött tojás héját, úgy, hogy könnyen lejöjjön, fehérje nélkül? Sós vízben fözöm, ezt ne írjátok )
2010. ápr. 18. 17:59
A ferjem nagymamajatol tanulta,es azota en is igy pucolom.Kiszeded hideg vizbe,es a tompa felenel koppintod oda,mert ott levego van.Gyonyoruen lejon a heja.
2010. ápr. 18. 17:38
Teljesen hagyd kihűlni ,de a nagyon friss tojásnak nem jön le szépen a héja.
115. doboska.p (válaszként erre: 114. - Drevike)
2008. dec. 12. 20:22
Ez így igaz!!
114. drevike
2008. dec. 12. 20:08
Mindig sós vízben fözöm ha megfőtt engedek rá hideg vízet így jön le könnyen a héja.
2008. dec. 12. 19:13
Feltétlen a só és a hideg viz az hütéshez is.
2008. dec. 12. 18:35
Én is mindíg sót teszek a vízbe, és tényleg könnyen meg tudom a tojásokat tisztítani.
2008. dec. 12. 17:22

Amikor felteszed a tojást hidegvízbe tegyél bele egy evő kanál sót és 2o percig főzd majd azonnal hideg vízbe.


Ha forrásba lévő vizbe teszed akkor csak 5-6 perc

elég neki de só feltétlen kell.

2008. dec. 3. 19:49
Hideg vízben teszed fel főni a tojásokat, és ha megfőttek utána is tedd hidegvízbe.
109. mreich
2008. nov. 20. 15:02
Hideg vízben tedd fel főni, sót is tegyél bele. A forró víz után öblítsd le, tedd hideg vízbe pár percre.
2008. nov. 19. 22:56
Sót a vízbe, 5 perc forrás, aztán hideg víz alá! :-)
2008. nov. 19. 22:12
HIDEG VÍZBEN KELL FELTENNI FŐNI A TOJÁST. AMIKOR MAGFŐTT, AZONNAL LEÖNTÖD A FORRÓ VIZET, ÉS HIDEG VIZET ÖNTESSZ RÁ.KIS IDŐ UTÁN SIMÁN LEJÖN A HAJA A TOJÁSRÓL.
106. mh07
2008. szept. 25. 11:39

Ha nagyon friss a tojás, akkor semmit nem lehet tenni.

Én úgy szoktam, hogy forrásban lévő vízbe teszek sót. Ha megfőtt pedig hideg vizet engedek rá.

Elég lenne csak az egyik is, de így tuti a siker. :)

105. frutty (válaszként erre: 103. - Gevi1931)
2008. szept. 22. 14:55
én,sót éshideg viz 4percig,
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook