Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sóban sült csirke. Próbálta már valaki? fórum

Sóban sült csirke. Próbálta már valaki? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2009. dec. 31. 13:54

igen, és nagyon finom

egy tepsibe 1 kg sót kell tenni, és arra rárakni a csirkét

2009. dec. 31. 10:43
köszi
113. szemmelver (válaszként erre: 112. - Mollymorgan)
2009. dec. 31. 10:27

nem kell lefedni, csak fűszerezd be jól a csirkét, tedd a sóra és be a sütőbe:)

isteni

2009. dec. 31. 09:57
Most akarok csinálni csak nem tudom le kell-e fóliával fedni vagy csak úgy sütni?
2009. jan. 18. 14:10

én ma készítettem són sült csirkecombot, nagyon finom lett.

Kedves ottokar! zbotyi a készen kapható sült csirke fűszerkeverékre gondolt(sztem),az teli van sóval és persze ízfokozóval is.

110. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 109. - Zbotyi)
2009. jan. 16. 20:06
Lomposfarkú kismókus legyek ha értem hogy a fűszertől hogyan lesz sós a pípí?
109. zbotyi
2009. jan. 16. 19:28
igen nagyon finom,a csirkét rá kell teni 1 kg sóra és megsütni semmilyen fűszert nem szabad rátenni mert sós lesz
108. nyta (válaszként erre: 106. - Ea9bff1b44)
2009. jan. 16. 14:41
igen van aki igy,van aki ugy.nekem jobban izlik ha átsimogatom egy kis sóval.
107. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 105. - Nyta)
2009. jan. 16. 13:18
Hát hogyne lenne száraz mikor nem lehet a zsírjával locsolni és elveszik az esetleges szaftja is.
2009. jan. 16. 13:11
Én csak simán ráteszem a csirkét a sóágyra, és külön nem sózgatom. Még soha nem mondta senki, hogy sótlan, amit evett. De persze ez is olyan dolog, hogy mindenkinek más az ízlése.
105. nyta
2009. jan. 16. 11:57
szerintem nagyon jó.mi egséz csirkét sütöttünk meg són.Közepes tepsi,1 kg durva só,és a csirkét is be kell sóval kenni,mert sótlan lesz.szeintem nagyon finom,igaz kicsit száraz,de finom!
104. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 103. - 9a39a2a436)
2009. jan. 14. 21:05
De így a hús sótlan lesz.
2009. jan. 14. 17:57
Van egy jó receptem!Egyzerű.Egy közepes tepsibe tegyünk 8-10 csirkecombot/sózni nem kell/ A tepsi négy sarkába 1-1tyúkhúsleveskockát,közepére 1 fej vörörhagymát.kb.1dl olaj+annyi viz,hogy ellepje,apróra vágott foghagymát rá.Lefedni nem kell,ha pezseg 150 fok.Kb.másfél óra alatt kész.Sóban vizben főt krumpli vagy burgonyapüré+savanyuság illik hozzá.
2008. dec. 27. 14:35
szupeeeeeeeeeeeeeeeeeer
101. vaczila
2008. dec. 27. 07:47
Én is csináltam már, jó volt, de kicsit száraz.
100. frutty
2008. dec. 26. 16:31
meg éheztem,rá!
99. ipi (válaszként erre: 95. - 5b3ed71e62)
2008. dec. 14. 08:56

Attól függ mekkora a tepsid ill. hány darab combot szeretnél sütni, ha pl csak 4-et akkor elég a fele tepsi, fele sóval, de legyen alatta kb 1-2 cm réteg, mert különben a kifolyó lé nagyon megég és büdi lesz, de nem a husi. Nyilván ha több, akkor már érdemes az 1 kg-ot aláteríteni.

A tetejére nem kell, mert meg fordítod, ha ez egyik oldala már piros. :)

98. ipi (válaszként erre: 96. - Cirmesitompika)
2008. dec. 14. 08:53
Na még ezt akartam írni, amikor elkezdtem a Nagyim kacsáját, hogy az isteni kacsazsírja odalesz... :(((((((((((((
97. cirmesitompika (válaszként erre: 95. - 5b3ed71e62)
2008. dec. 11. 08:22
Én a nyúl és kacsa alá is 1 kg-ot tettem. Ha tele a tepsi, mindegy milyen hús és darabos, vagy egész- szerintem.
96. cirmesitompika (válaszként erre: 94. - Ipi)
2008. dec. 11. 08:20
Isteni finom lett, csak a sok finom kisült zsír megy kárba így. A kutyának se adom oda, irdatlan sós. Persze ezt nem vettem számításba. De a husi isteni lett, bár előző este szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsöltem. Igen, azok a nagyi-főztök...
2008. dec. 10. 21:30

Sziasztok!

Ha csak csirkecombokat szeretnék sütni, nem pedig egy egész csirkét akkor is egy kiló sót rakjak alá? És a tetejét nem kell egy picit megsózni?

94. ipi (válaszként erre: 93. - Cirmesitompika)
2008. dec. 10. 19:20

Arra én is kíváncsi leszek, már a kaccsára.

Az én nagyikám, a Drága jó lélek, a saját hízlalású kacsáinkat, úgy sütötte meg, hogy volt egy hatalmas piros zománcozott lábasa, szépen belerakta a kacsadarabokat, só volt rajta, és szépen fedő alatt saját zsírjában megsütötte. Azt hiszem ennél finomabb kacsapecsenyét még nem ettem! Sajna már nem is fogok soha... :((((

93. cirmesitompika (válaszként erre: 92. - Ipi)
2008. dec. 9. 19:18

okos volt, aki kitalálta:-)

holnap kacsát sütök így, remélem jó lesz.

A nyúl fincsi lett.

92. ipi (válaszként erre: 89. - Cirmesitompika)
2008. nov. 13. 11:03

Én mindent sütőpapíron sütök, nagyon ritkán kell elmosnom rendesen a tepsit, mert mindig tiszta marad. Már úgy értem, hogy nem kell a beleégett szutykot áztatni meg vakarni :-)

Jó, hogy írta, mer tén kifelejtettem!

A jénaiba meg nem ég bele a sütnivaló.

91. Borsa
2008. nov. 3. 09:45
Ez a sütőpapír dolog jó ötlet, ellopom... Köszi
90. Borsa
2008. nov. 3. 09:45
A klasszik' "útsó" (durva asztali só)a legjobb erre a célra, nálam legalábbis ez vált be.
2008. nov. 3. 09:34
Tegnap kipróbáltam. Sütőpapírra tettem a sót, így nem kellett tepsit takarítanom. Nagy sikert aratott. De legközelebb nem jódozott sóval készítem, mert fura utóíze volt.
88. ipi
2008. okt. 26. 10:03

A són sült csirke nálam is kedvenc!!!!!

1 kg asztali durva só, ne finomat vegyél, mert ráragad. 50 ft körül van. A csirkepipi hasába szoktam tenni almát, fokhagymát és nem kll semmi ízesítés, esetleg, ha nem bírod ki :) vegeta a hasába.

A tepsibe beöntöd a zacskó sót, rá a pipit, nem kell befedni, legalábbis én nem szoktam, kb 45 perc az egyik oldalán , aztán ügyesen megfordítod (kifolyik az alma leve, ne zavarjon, de tűvel az elején összetűzheted) és újabb 45 perc a hasán sütve. Szép piros ropogósra sülve finom!

87. jolie (válaszként erre: 81. - Krisztinka1)
2008. okt. 26. 09:15
Nos? Hogy sikerült?
86. ea9bff1b44 (válaszként erre: 63. - Aniani63)
2008. okt. 25. 16:38
Holanap a kisfiam kívánságára megint ezt sütök. Még soha senki nem panaszkodott, hogy sós lenne!
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook