Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Valaki fagyasztott már le túrót?tapasztalatból kérek választ

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

38. Piri néne2012-09-20 21:43
sajatot igen...semmi gaz vele...muxik

37. megryan2012-09-20 21:15
Én már fagyasztottam túrót. Krémbe, sütibe, palacsintába jó de magába vagy tésztára nem annyira.


36. gevi19312012-09-20 20:59
Nekem mindig van a mélyhűtőbe túró, mindenre használom.

35. bitoneb2012-01-20 20:56
Sajtot reszelve szoktam lefagyasztani, úgy jó.
Van, hogy negyedeket rakok be, de azt már nem lehet szépen vágni, morzsálódik, szerintem az íze sem olyan, mint amit nem fagyasztottak.
A túró miatt kerestem rá, de látom, ott is megoszlanak a vélemények.
Gondolom, kőrözöttnek nem jó a fagyasztott túró, de sütni-főzni ezek szerint megteszi.
Na, kipróbálom... végül is.. egy próbát megér :-)))

34. Cilumiluci2010-08-27 17:07
persze,semmi baja nincs tőle:)

33. baranka1112010-03-25 13:32
Én már túrót is és sajtot is tettem mélyhűtőbe.
Szerintem kiolvasztás után a túró állaga teljesen megváltozik, túrógombóchoz jó.
A sajt íze megváltozik,(íztelen lett) nekünk nem vált be. A "sajtszakértők" nem ajánlják a fagyasztást.
Reszelve néha teszek el, de csak sütéshez.

32. fiti482010-03-25 12:30
A sajt jó ízű és állagú fagyasztás után is!
Én egy (20-25 dkg.-os) darabban fagyasztom!
Kiolvasztás után olyan mint "új korában" ☺☺☺
Reszelve még nem próbáltam!
(válasz jennifer lopez 29. hozzászólására)

31. szisi2010-03-25 11:30
Sajtot is fagyasztottam már. Kb. 10-20 dekás kiszerelésben becsomagolom folpackba, be a mélyhűtőbe, és úgy szoktam kiengedni, hogy egy tányéron szobahőmérsékleten hagyom.

Ez különösen akkor jó, ha akciós áron kapok, és így egy kilónyi bemegy a fagyasztóba.

30. pick-kati2010-03-24 23:30
én már fagyasztottam sajtot és mikor kivettem és ki engedett jó volt.

29. jennifer lopez2010-03-24 21:26
Mi a helyzet a sajttal? Reszelve le lehet fagyasztani, vagy egyáltalán le lehet a sajtot?

28. pick-kati2010-03-24 21:16
köszönöm a kedves válaszotokat.Én most be tettem.Ez külünben rendes tehéntúró amit a P...yben vettem.Remélem jó lesz húsvétra

27. SF2010-03-24 20:04
Fagyasztottam. Te ne tedd! Fűrészporízű lesz, ha kiolvad:-((

26. fiti482010-03-24 19:59
Megmondanád melyik fajta tehéntúró????
Köszönöm szépen :)
(válasz Anonima0611 25. hozzászólására)

25. Anonima06112010-03-24 18:58
Én pont ilyet vacsiztam.Kivettem a ládából fél perc mikro és már kajáltam is.Nem volt gríz rendes karfiól rózsa szerű túró darabkákra esett szét.Fini volt:)


24. fiti482010-03-24 18:46
☺☺☺☺☺

(másra talán nem is jó☺)
(válasz otli 21. hozzászólására)

23. fiti482010-03-24 18:45
Én is ezért kérdeztem, mert amikor "szépen, lassan" kiolvadt olyan állaga volt mintha kis jégszilánkok olvadtak volna fel!
Azt gondoltam, nem jó fajtát fagyasztottam!
Én imádom a túrót, de nem ízlik ami fagyott és olvadt:(

De Ti hátha tudtok olyan márkát ami jó fagyasztás után is ☺
(válasz zuzu07 18. hozzászólására)

22. fiti482010-03-24 18:41
Én is arra gondoltam, de a márka vagy gyártó számít-e?
Úgy értettem a tehéntúróból pl Bakonyi dobozos vagy zacskós, vagy az ezüstfóliás :))
Köszönöm a kedves válaszokat ☺☺
(válasz Pné Veronika 14. hozzászólására)

21. otli2010-03-24 18:10
Ezért jó gombócnak, nem kell paszírozni.

20. 'szti2010-03-24 18:05
jaja. ugyanilyen lett, ahogy írod te is, ez a gríz teljesen jól jellemzi
(válasz zuzu07 18. hozzászólására)

19. 'szti2010-03-24 18:04
akkor egy ellenvélemény: szerintem egyáltalán nem olyan, mint a friss. tehéntúrót fagyasztottam, de soha többet. fura lett az állaga, egész apró darabokra esett.

18. zuzu072010-03-24 18:02
Én sajnos nem tudok csatlakozni az előttem szólókhoz,mert én 1X tettem be mélybe,de mikor kivettem és kiolvadt nem ugyan azt a túró állagot kaptam,hanem egy gríz szerű valamit.Talán túró gyátó válogatja?A juhtúrómnak nem volt semmi baja kiengedés után.

17. otli2010-03-24 18:02
Én akkor szoktam a túrót lefagyasztani, amikor nem fogy el mielőtt lejárna. Tésztára már nem szeretem, de túrógombócnak, pogácsának remek.

16. Zamus2010-03-24 17:59
Sziasztok! Tehéntúrót és kecsketúrót fagyasztotam már. A hűtőbe teszem és ott olvasztom ki, lassan. Finom.

15. acska2010-03-24 17:57
en is tehenturot. Juhturot meg nem is ettem:)

14. Pné Veronika2010-03-24 17:56
Én a tehéntúrót szoktam.
(válasz fiti48 12. hozzászólására)

13. Pné Veronika2010-03-24 17:55
Csatlakozom az előttem szólókhoz- igen. :-)


12. fiti482010-03-24 17:55
Ha Én is kérdezhetek: Melyik fajta túró amit fagyasztotok???

11. moncsicsi832010-03-24 17:54
Én sem próbáltam még. A juhtúró is olyan, mint frissen, vagy csak tehéntúrót fagyasztotok?

10. szisi2010-03-24 17:49
Rendszeresen megteszem, még soha semmi baja nem volt! :o)
Mikor kiveszem, a nejlonzacskót egy hideg vízzel teli edénykébe teszem, és így szépen lassan, kíméletesen olvad ki, ugyanolyan, mintha frissen vásároltam volna!

9. almighty772010-03-24 17:49
semmi baja nem lessz. lehet fagyasztani!

1 2