Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogy főzöd a rízst? fórum

Te hogy főzöd a rízst? (tudásbázis kérdés)


2013. jún. 15. 15:01
fozom,1 pohar rizshez 2 pohar forro vizet ontok,fozom a gazon mig a leve elfol,majd leveszem a tuzrol,befodve hagyom,neha megkeveremn,gyors es finom.
2013. máj. 21. 13:06

A megmosott rizsre annyi vizet öntök, hogy jól ellepje, ételizesitőt,borsot és ek olajat teszek bele. Amikor felforrt a lángot elzárom éslefedem még ott állok és vigyázok rá, hogy ki ne fusson,

Nem szabad megkavarni. Tovább magára hagyom és kész.

2013. febr. 6. 13:37
Melyik rizst?
2013. febr. 6. 13:22
mindenesetre alágyújtok...úgy
2010. nov. 17. 18:01
Kevés olajon megpirítom, majd vízzel felöntöm (1 bögre rizs - 1,25 bögre víz) + só, felforralom, majd takarékon átgőzölődik.
2010. nov. 17. 17:36
Pici olajon kipattogtatom,2bögre rizshez 3 bögre vizet teszek felforr,utána lefedem és nagyon kis lángon pötyögtetem.
24. Anka71
2010. nov. 17. 14:26

Megmosom a rizst, (mérőedényben mérem ki, fél liter legyen). Leszűröm, kerek, mély jénaiba teszem. Adok hozzá egy evőkanál olajat, elkeverem vele. Hozzáöntök egy liter vizet (dupláját a rizs térfogatának), adok hozzá egy teáskanál sót (vagy vegetát).

1000 Watton 10 percig a teteje nélkül főzöm, majd ráteszem a jénai tetejét, és 350 Watton még 30 percig fő a mikróban.

Utána tetejét leveszem, villával felavarom, és tálalom.

2010. nov. 17. 13:00

Én AMC edényt használok és így 2 ujjnyival több vizet teszek mint a rizs és utána fedő ,nézem mikor

"12"-en a mutató elzárom.Valamikor én is kis

olajban pirítom ,de nem mindig.

2010. okt. 4. 14:07

Pofon egyszerűen! Igaz 27 literes mikrohullámú készülékem van.

Előveszek egy 2 literes, mikrózható, zárható fedelű edényt, belemérek 4 deciliter vizet, beleteszek 20 dg (már előbb átmosott, de mért) rizst. Megfelelő mennyiségű sót, néha kevés delikátot teszek még hozzá. Lefedem. Beteszem a mikróba. Lefedetten 8 (nyolc) percig teljes értékkel (600 W) melegítem.

Kiveszem , tetejét leveszem róla, meg kell kavarni és fedetlenül visszatenni a mikróba.(Én ilyenkor szoktam hozzáadni a plusz anyagaimat virsli darabok, pörkölt, rántott hús cafatok). Tovább kell melegíteni -így nyitottan 16 percig, de csak 180 Watt-tal.

Idő lejárta után kész. És remek, nem áll össze, nem ég -kozmál- le.

2010. márc. 24. 21:27
olajat felforrósítom, rá a rizs+ mirelit zöldborsó, folyamatosan kevergetem pár percig, aztán felöntöm nem teljesen dupla adag vízzel, + só, bors, delikát. Hagyom így addig rotyogni, amíg túl lesz félfövésen, szinte majdnem kész, de még kicsit roppan a rizs (ekkorra már nem sok lé van rajta, inkább "csucsogós" ilyenkor). Ekkor elzárom alatta a gázt, lefedem 4rét' hajtott konyharuhával, ráteszem a fazék fedőjét, hogy semmi gőz ne tudjon kiszökni a fazékból, és így hagyom, h készre párolódjon 1/4 óra, 20 perc alatt. Párom imádja :)
20. retny (válaszként erre: 17. - Zerika79)
2010. márc. 24. 21:16
Hogy ne ragadjon össze, és "gurulós" legyen
2010. márc. 24. 21:00

két féle képpen is lehet.

Én bő sós vízbe szoktam főzni, gyakran kevergetve.

Anyósom viszont olajon lepirítja, majd 2X annyi vízzel felönti és a sütőbe rakja.

Mind a kétféleképpen finom.

2010. márc. 24. 20:53

Megmosom a rizst,es leszurom,olajba felteszek nagyon aprora vagott kis fej voroshagymat,egy kicst dinsztelem.Utana ozza teszem a rizst kicsit egyutt piritom,es 2x-es mennyisegu vizzel felengedem,kis so,etelizesito,megy bele.Letakarom,

es mikor mar magaba szivta a vizet,hagyom a gozbe meg puhulni.

2010. márc. 24. 19:04
miért is kel pirítani a rízst? amúgy én is igy csinálom mint ti
2010. márc. 24. 18:21
köszönöm mindenkinek. Kezdő "háziasszony" vagyok, és kíváncsi voltam a tapasztalatokra.
15. verosz
2010. márc. 24. 16:57
Én mikróban csinálom
2010. márc. 24. 16:49

Sziasztok!

Én is sütőben csinálom.Pirítás és felöntés(2X-es víz)után 20 percre be az előmelegített sütőbe.

13. MMMaya (válaszként erre: 7. - Aidababa)
2010. márc. 24. 16:32
Én is így csinálom!
12. df37b7924d (válaszként erre: 6. - Ekka)
2010. márc. 24. 16:19
És az úgy milyen lesz? Pergős? Olajra teszed végén?
11. f06aab7466 (válaszként erre: 10. - F06aab7466)
2010. márc. 24. 16:15
Egyébként meg mielőtt ezzel a módszerrel megismerkedtem, én is úgy csináltam, mint az előttem szólók. :)
2010. márc. 24. 16:14
Én mikróban csinálom meg.. Be a tálba, kétszer annyi víz,pici olaj, só, bors, meg amit akarsz, szoktam bele borsót, brokkolit is tenni, ha épp olyan a kedvem. :) Ugyanannyi idő alatt készül el, mint egyébként, viszont nekem így jobban ízlik.. Valahogy más. :)
9. 2104cc91e8 (válaszként erre: 8. - Aidababa)
2010. márc. 24. 16:11

Igen, így a jó ahogyan csinálod ☺

Mi is így szeretjük !

8. Aidababa (válaszként erre: 7. - Aidababa)
2010. márc. 24. 16:03
Ja, és csak akkor szabad összekeverni, amikor már kész!!
2010. márc. 24. 16:02
Kevés olajon megpirítom, felöntöm 2x annyi vízzel, mint a rizs mennyisége, vegetát, petrezselyemzöldet adok hozzá, lefedve, lassú tűzön főzöm, mire felszívja a vizet, kész.
6. Ekka
2010. márc. 24. 15:57
Én mostanában úgy mint a tésztát:)
2010. márc. 24. 15:54

Én gyorsrizses vagyok! :D

Nem tudom az arányokat ?víz/?rizs !

4. 33aa509d53 (válaszként erre: 2. - Pmjudit)
2010. márc. 24. 15:53
én ugyanígy, de sütőben főzöm meg, így nem ragad le az edénybe.
2010. márc. 24. 15:52

Változó. Ha kevés időm van, akkor kétszer annyi vízbe teszem, olaj és só. Ha felforr, hagyom hogy rotyogjon.

Vagy forró ojalra teszem, "pirítom", majd foghagyma, hagyma, felöntöm forró vizzel, és hagyom.

Mikor milyen kedvem van, bár az utobbit jobban szeretjük

2010. márc. 24. 15:52
Megmosom szűrőkanálban, kevés olajon megpirítom és kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, teszek bele ételízesítőt és lefedem.
2010. márc. 24. 15:51
Te hogy főzöd a rízst?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook