| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, üdv.! | ||
|
| ||
| Hinta, palinta
Szépen szóló pacsirta Lökjed pajtás a hintát Kapjad el a pacsirtát :) | ||
| ||
| Sziasztok!
Nagyon régen olvasom a sok édes versikét, monmdókát. Örülök, hogy bábozáshoz is találtam, mert 16 hónapos unokámmal már szoktunk bábozni. Sokat hintázunk és szeretném ezt is ismét énekeln, a dallamát tudom még. A gyermekeimnek énekeltem, de nem jut eszembe a folytatás. Megköszönném, ha valaki leírná. Hinta, hint,a palinta, szépen szól a pacsírta... | ||
| ||
| Sziasztok, keresek egy gyerekverset. Sajnos nem tudok részletet belőle, de arról szól, hogy egy kisfiú, miután lefekszik a szobában mindenfelé vadállatokat, meg szörnyeket képzel... Nem ismeri valaki? elég régi lehet, mert már 30 évvel ezelőtt is tanították az oviban.... | ||
| ||
| Nincs mit, örülök, ha segíthettem!:-)) | ||
|
| ||
| Jaj, nagyon-nagyon szépen köszönöm! | ||
|
| ||
| Az Egyszer volt, hol nem volt egy ici-pici házikó kezdetűre gondolsz? Épp a napokban jutott eszembe, el is dúdoltam a pocaklakó Rékámnak.:-) | ||
|
| ||
| Én most kaptam meg csengőhangnak a Lencsi lányt! Emlékszik rá valaki? Annyira szeretem. | ||
| ||
| melyiket mert nem egy katicabogaras van | ||
| ||
| d-m-s/s-l-s/ r-m-f-s/m-m
d-m-s/s-l-s/ r-m-f-s/m-m f-r-r/m-m-d/m-r-m-l/s-s f-r-r/m-m-d/m-r-m-s/d- d a ritmus pedig: ti-ti-tá/ti-ti-tá/ti-ti-ti-ti/tá-tá ti-ti-tá/ti-ti- tá/ti-ti-ti-ti/tá-tá tá-ti-ti/ti-ti-tá/ti-ti-ti-ti/tá-tá t á-ti-ti/ti-ti-tá/ti-ti-ti-ti/tá-tá Remélem segítettem, jó énekelgetést!:-) Az én babám ég csak pocaklakó, de már felismeri és szereti ezt a dalt, gitározni szoktam neki. | ||
|
| ||
| Sziasztok!
Valakinek ez a hétpettyes katicabogaras dal nincsen meg szolmizálva? Zenebölcsiben tanítgatta az egyik anyuka - egy másik játszóházban tanulta - de sajnos elénekelni nem tudja :(. Pedig olyan jó lenne, mert a gyerekek nagyon szeretik, hogy lehet végigmutogatni. | ||
|
| ||
| 3 kiskacsáról szól a mese,
aki elől sétál az az Emese, követi őt Oszkár a második, harmadikként Leó botladozik, de a rét nem oly nagy mint a világ visszafordulnak hát a kiskacsák elsőként most Leó botladozik persze Oszkár megint a második harmdikként totyog a kis Emese, ezzel véget is ért ez a kis mese.:) | ||
| ||
| Kérlek segítsetek. Emlékszem egy réges régen tanult versre, de csak ennyi jut eszembe. "Kis gazdasszony vagyok én, sütni-főzni tudok és, a rántást megkavarom, a húst felszabdalom, kipp-kopp töröm a mákot....." Hogy van tovább? | ||
| ||
| Köszi, tényleg, már emlékszem!:-))) | ||
|
| ||
| Sziasztok!
Ismeri valaki esetleg a Fókavadászatos játékot? Olyan mint a medvevadászat, menjünk medvét vadászni... Az óvodásaim imádják, s ez a fókás mégjobb! Ha valaki tudja esetleg írja meg legyen kedves hol találom meg a leírását, mert nagyon szeretném megtanulni! Köszönöm, további szép napot mindenkinek! Gini néni | ||
| ||
| TARKA KUTYA
Tarka kutya sétatéren sétál, bámészkodik,füle - farka szétáll: Csak ez a bolt szép! Rózsás kolbász karika,barna hurkavég, ide hívna valaki,sose ugatnék! VAÚ! Cirmoscica sétatéren sétál, nézelődik,bajszavége szétáll: Csak ez a bolt szép! Fehér tejes üvegek,tejfeles cserép, idehívna valaki,sose nyávognék! NYAÚ! | ||
| ||
| Itt a szemem,
itt a szám, itt pedig az orrocskám. Jobbra-balra két karom, forgatom, ha akarom. Két lábamon megállok, Ha akarok, ugrálok.Utána el lehet énekelni: "Ugráljunk, mint a verebek, rajta gyerekek" | ||
|
| ||
| olyat irjatok be amit az unokámnak elbábozható | ||
| ||
| Megtaláltam már, a 85 körül :) De azért köszönöm! | ||
| ||
| Sziasztok!
Rengeteg jó mondókát, verset, dalt találtam itt, de van amit nem találok sehol. Ugy hangzik, hogy : Itt a szemed, Itt a szád, Ez meg itt ( vagy, középen) az orrocskád, Jobb karod, bal karod Ha akarod mozgatod. s itt jön valami a lábacskákról és a vége, ha akarunk ungrálunk... vagy ilyesmi! Remélem ismeri valaki ;) Köszönöm! | ||
| ||
| Neked is köszönöm a vers íróját :) | ||
|
| ||
| Köszi a verset :) | ||
|
| ||
| Gazdag Erzsi! :)))
(A Mesebolt az egyik kedvencem...) | ||
|
| ||
| emlékszem a csodakutya c.versre igy kezd.:
Ha hiszítek ha nem is volt egy kutyám nekem is Piros volt az orra ,lapu levél nagy füle lelogott a porba. Csoda egy kutya volt,holdsugáron lovagolt csillagszemű csikókat terelt udvaromba csodálkoztok elhiszem,nem láthatta senki sem fénykép sincsen róla. Én is csak egy szer láttam ,úgy álmodtam róla. | ||
| ||
| Álmomban hol jártam?
Erdőben. S mit láttam? Két nyula, két szarkát, kop-kop-kop- víg harkályt. A nyulak füleltek, két lábra leültek, a szarkák csörögtek, csörögve pöröltek. A harkály kop-kop-kop koppantott egy nagyot, elillant az álmom, még most is sajnálom. Így szól a vers, csak már nem emlékszem, ki írta, talán Zelk Zotán vagy Csoóri Sándor. | ||
|
| ||
| Tudna valaki segíteni egy versben csak a végére emlékszem ami így van: a szarkák csörögve pöröltek elillant az álmom még most is sajnálom. | ||
| ||
| Lovagoltató
Gyermekünk velünk szemben ül a térdünkön, tartjuk a hátát vagy fogjuk a kezét. Ritmusra lovagoltatjuk. Így lo-va-gol-nak a höl-gyek tá titi tá titi tá tá ritmusban, komótosan Az urak meg vígan mennek csupa titi, gyors ritmusban A huszárok így röpülnek ezt még ennél is gyorsabb, tiri-ritmussal A pa-rasz-tok így dö-cög-nek A sza-már-ról majd' le-es-nek csupa tá, lassan, egyik-másik lábat váltogatva emelgetve ZSUPSZ! térdeket leengedve, "ejtve" a kicsit A kisfiam imádja, kiskorában tanultuk, ez volt igazából az első mondókája... Amit még nagyon szeret: Mókuska, mókuska felmászott a fára, Leesett, leesett, kitörött a lába. (Egyesek szerint van egy olyan sora is a "lábtörés" után, hogy Nem megy óvodába/iskolába de ezt hivatalosan még nem hallottam máshol.) Doktor bácsi, kérem, ne gyógyítsa meg, Huncut ez a mókus, újra fára megy! ______ | ||
| ||
| köszönöm,,.ahogy elkezdtem olvasni már folytatni tudtam rövidzárlat volt... | ||
| ||
| Tik-tak, tik-tak,
így ketyeg az óra, tik-tak, jár. Benne egy manócska kalapál. De ha áll az óra, és nem jár, alszik a manócska és nem kalapál. | ||
|
| ||
| énekem mostanában rájöttem baj van a memoriámmal olyan dolgokat is elfelejtek amit régen akár százszor is elénekeltünk,nem mindig jut eszembe a pontos szöveg
Tik,tak tik,tak ütt az óra...kezdetün gondolkodtam de nem megy..most | ||