Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Diétás rántás - van ilyen? fórum

Diétás rántás - van ilyen? (beszélgetős fórum)


2010. márc. 2. 19:04
Köszi mindeninek!
14. Re87 (válaszként erre: 12. - 5f6073c825)
2010. márc. 2. 16:54
Főzelékeket tudod úgy sűríteni,hogy a zöldség egy részét leturmixolod és visszakevered a főzelékbe
13. 07c4794583 (válaszként erre: 12. - 5f6073c825)
2010. márc. 2. 15:04

hát ha fogyni szeretnél, akkor alapvetően el kell szakadj a hagyományos főzéstől (igen, amitől hízik az ember:)), magyarul vagy a mennyiségeket csökkented drasztikusan, vagy elhagyod a lisztet, zsírt, tejfölt stb. ha beleteszed a lisztet az ételbe, egyszerűen nem lesz diétás és pont. akkor annyit tudsz tenni, hogy nagyon-nagyon keveset eszel belőle.


ugyanazt az ízt, amit megszoktál, csak ugyanolyan főzéssel lehet elérni. ha továbbra is rántatni, habarni akarsz, nem lesz diéta...

2010. márc. 2. 14:02
Pl. kelkáposztára gondolok vagy lencsére. Habarjam be???
11. rinike
2010. márc. 2. 14:00
Én amikor a 90 napos szerint diétáztam, akkor rizsliszttel rántottam be a zöldségeket tartalmazó leveseket.
2010. márc. 2. 13:55

ha csak a lisztet változtatod, a tápértéke (kalóriaértéke) nemigen lesz alacsonyabb, tehát diétásnak nem mondanám, viszont sokkal egészségesebb.

ha úgy csinálod, ahog Bévi48, tehát a zsiradékot kihagyva, úgy viszont jelentősen csökken a kalóriaérték.

a turmixolós módzserben meg se zsír, se liszt. az abszolút diétás. csak nem nevezhetjük rántásnak :)

9. c95c921ae7 (válaszként erre: 4. - Kitti08)
2010. márc. 2. 13:52
Én is ezt csinálom, nem diéta miatt, hanem így finomabb és egészségesebb.
2010. márc. 2. 13:48
Zabpehelyliszt,Zabliszt, én ezeket szeretem!Ugyanúgy csinálom mint a rendes rántást,de kevesebbet teszek bele a főzelékbe, és keményítővel kiegészítem, hogy rendesen besűrűsödjön!
7. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - 5f6073c825)
2010. márc. 2. 13:42

Óvatosan a lisztet enyhén megpirítod zsiradék nélkül,és a továbbiakban úgy jársz el vele,mint a normál rántással.


Mindegy milyen lisztet használsz.

2010. márc. 2. 13:41
A bablevest soha nem rántottam még be:D
5. erikpipi (válaszként erre: 4. - Kitti08)
2010. márc. 2. 13:40
Bizony, ez is nagyon jó. Én a bablevest szoktam így, mert a zöldség nem megy a családnak. Kicsit többet kell zöldségből belefőzni, hagymát egészben, és a végén kivenni, turmix...:)
2010. márc. 2. 13:37
Én úgy csinálom, hogy kiveszek a főzelékből egy adagot, leturmixolom, és visszaöntöm. Nem teljesen olyan, mintha rántás lenne benne, de egészen hasonló!
2010. márc. 2. 13:36
Habarás, vagy keményítő.
2010. márc. 2. 13:35

És habarni szoktam, már amit lehet.


Lisztekkel meg ugyan úgy, de én nem szeretem a rántást. Olajat sem nagyon rakok a főzikbe.

2010. márc. 2. 13:30

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy lehet-e különféle lisztekből, pl. tönkölybúzalisztből vagy durumlisztből rántást készíteni? Ha igen, akkor ugyanúgy, mint a búzalisztből?

Vagy érdekelne még más "diétás" rántás is, ha tudtok ilyet. Pl. főzelékekhez gondolom.

Köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook