Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nyírfacukor - használja valaki? fórum

Nyírfacukor - használja valaki? (beszélgetős fórum)


1 2
2014. máj. 3. 12:45
meg sosem hallottam rola.
47. NomNom
2014. máj. 1. 22:15
Ejha, köszönöm, akkor csak én nem voltam tisztában az árával. :) Sparban nem régen volt akciós, de majd figyelem.
46. siss27 (válaszként erre: 45. - NomNom)
2014. ápr. 29. 15:33
Mi általában a Sparban szoktuk venni amikor akciós.Vagy gyógynövényes boltban,amikor szintén akciós.A fél kg egy ezresért nem is drága,akkor gyakorlatilag kétezerbe jön ki kilója.Hát ennyiért nem is lehet kapni,általában 2400 körül van kilója.Szóval az jó ár érte amit írtál.
45. NomNom
2014. ápr. 29. 12:50

Sziasztok!

Valaki nem tudja, honnan a leggazdaságosabb beszerezni? Kissé drágállom, hogy fél kg 1000 Ft körül van. :S

44. Pndi (válaszként erre: 35. - Maya80)
2013. nov. 23. 20:43
És a kelt tésztát mivel csinálod? Nekem problémát okoz most így karácsony előtt ez a probléma.
43. murva
2013. szept. 14. 18:29
Igen én is ezt használom,de ha elfogy stíviát veszek,mert az jobb,abban nincs kalória.
42. Virag7
2013. szept. 14. 18:22
Igen nagyon jo
2012. márc. 19. 11:37

A Xukor márkanevű nyírfacukor 1950Ft/kg-ért kapható. Ennél olcsóbban nincs egyik forgalmazótól se! Ráadásul Budapesten boltban is megkapható ennyiért nem csak netes rendelésnél.


Az alábbi linken megtekinthető az ára:

[link]

40. Brucez (válaszként erre: 38. - 5d248a7b29)
2012. febr. 11. 22:48
Te hol látsz ilyeneket? :) Szerintem pont a xukor a legolcsóbb. Nyírfacukor a legdrágább, xilit márkanév alatt meg elég vegyes a kép.
2012. febr. 8. 15:33
sztíviát lehet por formában kapni? úgy értem, hagyobb kiszerelésben, 25, 50 dkg-ban? ha igen, árat tud valaki?
2012. febr. 8. 15:32
ha jól láttam, a "xukor" a legdrágább a xilit a legolcsóbb. pár száz Ft a különbség.
37. Deni plus (válaszként erre: 29. - Nyuszkata)
2012. febr. 8. 15:26
és finom is :))
2012. febr. 8. 15:25
Sziasztok! A nyírfacukor vagy xilit, stb mennyi az ajánlott napi fogyasztási mennyiség?
35. maya80 (válaszként erre: 33. - Kumameya)
2012. jan. 2. 13:13
Lehet vele sütni is, kivétel a kelt tésztákat. Ez a dobozára is rá van írva.
34. mosolyka1111 (válaszként erre: 33. - Kumameya)
2011. dec. 21. 20:40
Én igen. Ugyanúgy viselkedik, mint a cukor, egy kivétellel: nem karamellizálódik.
2011. dec. 21. 20:32
Valaki mar sutott vele?
32. mkjudit (válaszként erre: 31. - Ventura)
2010. nov. 12. 14:03
Köszönöm,én is a nyírfacukor mellett döntöttem.
31. ventura (válaszként erre: 30. - Mkjudit)
2010. nov. 12. 12:32

Szia mkjudit,


az alapjai ugyanazok, mindegyik a xilit vegyületet tartalmazza. A kölönbség a gyártási technólógiából származó tisztaság vagy mi fene,

tudod lisz és liszt között is van különbség pedig mindegyik búzából van. Én kipróbáltam mindegyiket már. A legjobban a nyírfacukor izlett.

2010. nov. 11. 12:18
A xilit a xukor és a nyírfacukor között mi a különbség?Csak a gyártó vagy más is? Melyik a legjobb?
2010. jún. 1. 07:44
Én csak halottam róla, de állítólag egészséges.
28. Becherovka (válaszként erre: 25. - Maszatt)
2010. máj. 30. 09:18

hello maszatt,


minden mendemondával ellentétben, a xilit=nyírfacukor.

nagyon apro lépésekkel kell hozzászoktatnod magad, legalább egy honap. kis kávéskanállal kezd.

2010. ápr. 1. 08:53
amúgy az ízén, és egyéb hatásain (hasmenés?) sem vettem észre, h nem cukorral édesítek. nálam nem lett semmi mellékhatása. a mesterséges édesítőket meg nem szeretem, mert mindnek van egyfajta fura mellékíze. szóval szerintem a nyírfacukor a tuti :)
2010. ápr. 1. 08:51
nekem bejött a nyírfacukor nagyon! igaz, mi csak kávéba és teába használunk cukrot, meg pudingba esetleg... de a második terheléses vérvizsgálatom már szuperjó lett! nem tudom, h ennek köszönhető-e, mert amúgy is picit jobban odafigyeltem a szénhidrátra, de azért nem vittem túlzásba a dolgot. a legnagyobb figyelmet a cukorra szenteltem, ahelyett használtam ezt a nyírfacukrot. 1200Ft volt egy doboz, nem tudom, h negyed vagy fél kiló, mert éppen elfogyott, és még nem pótoltam, de megérte!
2010. márc. 31. 21:08
Először a xilittel próbálkoztam, de iszonyú hasmenést okoz....akkor megpróbálom a nyírfacukrot!
24. maya80
2010. márc. 14. 18:18
Én egy kisvárosban lakom, és itt nem sok lehetőség van, úgyhogy valószínűleg az internetről rendelés marad...
23. Timky
2010. márc. 12. 11:34
Bioboltokban lehet kapni,igaz lehet csak a kérésedre rendelnek! Én Budaörsőn vettem az Auchanben lévő bioboltban! Vagy rendelhetsz a neten is! De vigyázz először,csak apránként ízlelgesd,hogy szokjon hozzá a szervezeted,mert külőnben hasmenést okoz! Én teát csináltam,aztán diós csúszát,mert örültem,hogy találtam valamit ami felváltja a cukrot és aztán egésznap rohangálás volt a wc-re! Ezért,csak módjával szoktasd hozzá a szervezetedet,mert úgy jársz,mint én!
22. maya80
2010. márc. 12. 09:16
Hol vettétek a nyírfacukrot?
21. birgi74 (válaszként erre: 20. - Timky)
2010. márc. 11. 21:07

Helló! Én is vettem tegnap, és a steviához képest olcsóbb. És finom is, tényleg nincs mellékíze, bár a másikat nem kóstoltam. 1200Ft volt 250gramm.

A steviából ha jól tudom, úgy 2000 körül van 20gramm... igaz, állítólag abból nagyon kevés kell, mert iszonyúan nagy az édesítőereje.

Nekem bejön ez a nyírfacukor. Meg különben is...amennyi cukrot eszünk, abba nem sajnálom. Néhanapján tejbedara, vagy kukoricadara, és a napi egy kávémba, esetleg egy-egy teába egy kanál...hát ezt kibírjuk anyagilag hál 'Istennek :)

Igen, ez az élesztős dolog igaz, nem kel meg, de jelenleg sütőnk sincsen sajnos, szóval ez a veszély nem fenyeget... :) Ja, és nem karamellizálódik, de főzés és sütésálló, tehát az értékes anyagok nem illannak el belőle.

Finom :)

20. Timky
2010. márc. 11. 11:10

Sziasztok!


Nekem is magas a vércukrom,ráadás sokszor vannak candidás panaszaim.Az édességről nagyon nehezen tudok lemondani,és már kiprobáltam mindent amit lehetett! Arra jutottam ,hogy a steviaának van egy mellékíze ami nekem nem jön be! De nemrég tudtam beszerezni a nyírfacukrot (ami nem olcsó),de viszont ugyanolyan,mint a rendes cukor sőt nem emelí a vércukrot,nem híztok tőle sőt pusztítja a gombákat és a rossz baktériumokat! Én ,csak ajánlani tudom mindenkinek!! Sütni,főzni lehet vele,kivétel élesztős dolgokat,mert az nem kell meg! És ugyanolyan arányban kell használni,mint a rendes cukrot! Még kinézetre is olyan!! Szerintem érdemes kiprobálni,és bármennyit ehettek belőle nem emeli a vércukrot!!

19. maya80
2010. febr. 25. 19:49

Nekem is volt terhességi cukrom, mikor a kislányomat vártam, és most úkból szeretnénk babát. Szerintetek várható, hogy megint magas lesz a cukrom?

Amúgy nincs cukros a családban.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook