Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » SOS! Nem sűrűsödik be a kivilekvár! fórum

SOS! Nem sűrűsödik be a kivilekvár! (beszélgetős fórum)


2010. febr. 21. 12:47
Közben csináltam egy adag sonkás-sajtos muffint is, a neten találtam a receptet, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
2010. febr. 21. 12:46
Már nagyon szépen alakul, szerintem fél óra és jó is lesz!
16. 1eb84e4bad (válaszként erre: 15. - K.tünde78)
2010. febr. 21. 12:45
így van. főzésnél esetleg tehetsz bele pár szelet narancs vagy citromhéjat, amin sok a fehér rész. ezt utána ki tudod venni, de a pektin kioldódik belőle.
15. k.tünde78 (válaszként erre: 14. - Anita1215)
2010. febr. 21. 12:09
nagyobb a pektin tartalma ezért hamarabb is sűrűsödik a narancs.
2010. febr. 21. 12:07
Hú, nem gondoltam, hogy ez lesz. A naranccsal simán ment.
2010. febr. 21. 12:06

De még mennyire hogy beválik,csak főzzed sokáig had párologjon a leve,a kevergetésre viszont ügyelj.Próbát is csinálhatsz majd úgy hogy egy kanállal kiveszel egy kis tányérra és megnézed kihülés után hogy a te izlésednek elég szilárd e már.


Na majd ha egyszer bírs alma sajtot csinálsz,az ám az igazi ácsorgós kavargatós csapkodós móka.De megéri,mert a végeredmény isteni.

12. kefekötőke (válaszként erre: 9. - Anita1215)
2010. febr. 21. 12:05

Azt még szorozd be hárommal,akkor már alkulni fog!

Naná,hogy fedő nélkül,különben nem bepárlás a bepárlás.

2010. febr. 21. 12:05
Ja és biztos nem ég le,és keverni sem kell.
2010. febr. 21. 12:04
tedd üvegekbe kacsold be a sütőt tedd bele a rácsot az alsó részébe ,tedd rá az üvegeket és a legkisebb fokozaton addig hagyd bent amíg megfelelő lesz az állaga. /nem kell lekötni, majd csak utána./
2010. febr. 21. 12:03
Én is fedő nélkül csinálom, de nem sütőben. Gondoltam előbb-utóbb elfő a leve, de úgy tűnik csak türelmetlen vagyok. Gondolom beletelik egy-két órába is.
8. puritan (válaszként erre: 1. - Anita1215)
2010. febr. 21. 12:02
Az ilyesmit sütőben, fedő nélkül szoktam csinálni, igaz még csak szilvából és meggyből csináltam, kiviből soha, mindkettőt cukor és tartósítószer nélkül. Addig hagyom, míg jó sűrű nem lesz, tutira nem ég oda.
2010. febr. 21. 12:00
Ez is beválik? Nekem van időm! :-)
6. kefekötőke (válaszként erre: 1. - Anita1215)
2010. febr. 21. 11:58

Ha sűrűt akarsz látni akkor zseletin,de ezt csak nézni jó.

Ha belekóstolsz műanyag ize van,semmi köze az eredeti ízhez.

Ha finomaz akarsz akkor bizony kis tűzön nagyon sokáig kell bepárolni.

A fiatalasszonyok nagyon szeretik az igazi házi ,sűrű szilvalekvárt amit kapnak a mamától.

Aztán elszúrjáka sajátjukat a zselatinnal,mert ugye idő az nincs ilyesmire."Bele a zselatint,oszt már kész is"


Tisztelet azoknak, akik időt szánnak rá.

2010. febr. 21. 11:57
Oké, köszi a segítséget! :-)
4. 2934fa17dd (válaszként erre: 3. - Anita1215)
2010. febr. 21. 11:52
Nem dehogy!!A boltban úgy keresd hogy ZSELÉFIX lekvárok eltevéséhez!! Dr Otkeres!!!
2010. febr. 21. 11:49
Amit a torták tetejére kell tenni? Bocs, ha ostoba a kérdés, de nem akarom elszúrni.
2. 2934fa17dd (válaszként erre: 1. - Anita1215)
2010. febr. 21. 11:48
Hát ajánlatos lenne belekverni egy csomag zseléfixet!Jobban összekapja!! Tuti jó lesz!!
2010. febr. 21. 11:45
Sima cukorral csinálom a kivilekvárt, de rengeteg a leve. Mit tegyek?

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook