Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Különféle házilag gyúrt tészták fórum

Különféle házilag gyúrt tészták (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Különféle házilag gyúrt tészták

2014. aug. 28. 07:46

Itt lehet rendelni különféle tésztavágókat, nekem kiskocka van, meg egy ezer éves orosz cérnametélr vágó:).

[link]

2014. aug. 28. 07:43

Sziasztok! Látom, rég írtatok, de hátha jár erre valaki...Kíváncsi vagyok, hogy más fajta lisztekkel milyen arányban kell gyúrni tésztát, vagy lehet úgy is, hogy csak tönköly, csak durum, csak zabpehelyliszt, stb.? Ha valaki gyúr ilyen tésztákat, ossza meg itt.:)

Szép napot!

26. a14deb9047 (válaszként erre: 4. - 9ea67a7a1c)
2010. okt. 28. 21:36
Cérna metélt, ami szinte narancssárga?? Érdekel?
25. a14deb9047 (válaszként erre: 17. - Martini64)
2010. okt. 28. 21:35
A piros tésztát törött paprikával színezik.
24. martini64 (válaszként erre: 5. - Zita210)
2009. dec. 28. 09:06

nálunk megy a hagyományos, diós, mákos, túrós, krumplis, darás (grízes) lekvárral, sőt a grízes tejfölös uborkasalátával is!

nagyon jó a carbonara, a paprikás (mint carbonara, csak 3 színű paprikát párolok bele), a pörköltös (maradék pörköltből sok tejföllel dúsítva), mindenféle paradicsomos (amit találok a hűtőben+paradicsom+pizzafűszer) azt tepsibe szoktam rakni, sajt a tetejére és még pirítok rajta.

majonézes öntettel tésztasaláta (van az olajos halas is, de én azt utálom)

2009. dec. 28. 09:00
Az elején a cikkben is paradicsom van,meg kellene kérdezni aki írta ha nmég tag,most mennem kell,de máskor beenézek.
22. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 21. - Martini64)
2009. dec. 28. 08:58
És annak is lenne íze.zerintem.
21. martini64 (válaszként erre: 20. - 9bbaa658f2)
2009. dec. 28. 08:57
cékla? de az meg rózsaszín...
20. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 17. - Martini64)
2009. dec. 28. 08:31
Sűrített paradicsom?De annak íze lenne a tésztában is.
19. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 5. - Zita210)
2009. dec. 28. 08:30
Én is így csinálom.
18. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 12. - Margareta51)
2009. dec. 28. 08:29
Én is próbáltam de nem tudom eladni nem kell senkinek,így csak a családnak csinálom.
17. martini64 (válaszként erre: 16. - Anyuca66)
2009. dec. 28. 08:27

ok, csak vicceltem :)

a háromszínű tésztába tudom, hogy parajjal színezik a zöldet, de nem tudom, a pirosat mivel csinálják. semmilyen ízt nem lehet érezni.

16. anyuca66 (válaszként erre: 15. - Martini64)
2009. dec. 27. 14:06
Azt tudom hogy zöld... :-)
15. martini64 (válaszként erre: 14. - Anyuca66)
2009. dec. 27. 13:06
zöld :)
2009. dec. 27. 12:24

Én a nokedli tésztába olvastam, tegyünk felolvadt parajt..

A gyúrtba milyen lenne ha tesznek bele??

2009. dec. 27. 00:17
Az anyám mindig egy tésztalevelet sodort, azt feltekerte a nyújtófára, mint egy csövet, aztán hosszában elvágta. többrétegű csík keletkezik ekkor, amit 5-6 cm szélesen megint elvágott, és ezeket a téglalapokat vágta aztán formára. Azt mondja, hogy így szabályosabb, egységesebb lesz a végső kinézete. Én a nyújtásnál elakadtam a tanulásban, az sose ment :(
12. margareta51 (válaszként erre: 5. - Zita210)
2009. dec. 6. 23:39
En is ezzel a mennyiseggel keszitem a tesztakat,a 80-as evek elejen kaptam egy olasz'Markato"gepet het muveletet tud en mindegyiket kiprobaltam a levestesztat kilo szamra keszitettem annak idejen eladasra.Sajnos most ido hiany miatt nem keszitek pedig neki kell kezdejek mert ez az igazi.
2009. ápr. 2. 16:40
Le lettem hurrogva:-) Férjem szerint a kés csodákra képes:-). Amúgy neten próbáltam tésztavágókat nézni, de cégek vannak a fő helyen, és képet még csak véletlen sem tudok róla nézni:-)
10. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 9. - Zita210)
2009. ápr. 1. 12:47
Állítólag Tatabányáról rendelték de címet nem tudtak.Kölcsön adták isteni egy óra alatt egy kiló tésztám lett.De a neten utána lehetne nézni.
9. zita210 (válaszként erre: 8. - 9bbaa658f2)
2009. ápr. 1. 11:13
Olyat még nem láttam. Kérdezted tőlük, h. ők hol vették?
8. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 7. - Zita210)
2009. ápr. 1. 09:41
Láttam kiskocka vágót egy családnál azt szeretnék még venni.
7. zita210 (válaszként erre: 6. - 9bbaa658f2)
2009. márc. 24. 17:37

Nekem is olasz a tésztavágóm, de csak a széles metélt részét szeretem, mert a cérnametélthez vékonyabb tésztavágót vettünk, mert szerintem ami a gépen van az túl széles.:-)



Kiskunfélegyházán a vásárban néha látni olyat is, amivel töltött tésztát lehet készíteni, de az majd vmikor a jövő meglepetése lesz nálunk:-)

6. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 5. - Zita210)
2009. márc. 24. 13:18
Én is gyúrok ugyanez az arány én papírdobozban tartom.Olasz gépem van de csak cérna metéltet és széles metéltet tud vágni,itt sajnos nem kapni hozzá mást.
2009. márc. 24. 13:16

Én celofán zacskóban szoktam tárolni, és így tud szellőzni, nem lesz semmi baja száradás után, és kis helyen elfér:-)


10 tojás, 1 kg liszt, némi só, és ezeket gyúrom össze.


Már sokféle öntetet tettem rá, de érdekelne, h. ki miket talált ki.


Tehát kinek milyen ötlete van a kész tészta feldobására, h. ne mindig ugyanaz legyen rajta;-)

2009. márc. 19. 16:15

Mivel találtam ilyen cikket nem nyitnék másik kérdést:)

Érdekelne hogyan kell igazán jó házi tésztát gyurni akár frissen felhasználva akár száritva eltenni....meg szeretnék tanulni csináltam is már de jó lenne "finomitani" és alakitani csekélyke tudásomon.Köszönöm mindenkinek aki tanácsot ad.

2008. nov. 20. 10:57
Mi is itthon gyúrjuk a tésztát....kivéve a húslevesbe való metéltet meg a csőtésztát:D
2008. nov. 20. 10:32
Én szoktam gyúrni de ezeket a változatokat nem ismertem.
2006. febr. 21. 12:24
A nagyobb családoknál különösen érdemes a tésztát otthon gyúrni, mert így sokkal olcsóbb, mint a készen vett. Persze van munka vele, azonban annyi tojásos tésztát gyúrhatunk, amennyit csak akarunk. Ha megszárítjuk, ugyanúgy hónapokig tárolhatjuk, mint a gyári tésztát. Az otthoni gyúrás további kétségkívüli elõnye, hogy a fehér (finomított) búzalisztbe tetszés szerint belekeverhetünk egészséges nyersanyagokat, korpát, paradicsompürét és különféle egyéb zöldségeket. Ettõl különlegessé, zamatossá, színessé, gusztusossá és fõleg egészségesebbé válnak a tésztaételek.

Ugrás a teljes írásra: Különféle házilag gyúrt tészták

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook