Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Extra kávés receptek

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

27. akkor van2008-04-16 20:25
Rég voltam.
Nincs sok változás:(

26. locsifecsi2007-08-02 07:37
De tegnap is a "kávészünetben" újra megfelezte az egyik itt a recepttárban szunnyadó "adagot": Párizsi kávé...
(válasz locsifecsi 24. hozzászólására)


25. locsifecsi2007-07-16 10:01
T. is szereti a csokis kávékat. Na meg Afrikát is!
(válasz nayloon 11. hozzászólására)

24. locsifecsi2007-07-06 09:32
(MMR,Lendva) "Kávészünet" 2007.07.06.
- csak az adag-adatokat 1/4-ével beolvasva...
(Pedig egy tojás, nem tojás... :-) )
(válasz nayloon 21. hozzászólására)

23. kiara252007-05-22 13:00
Kiss and Fire:
1 adag presszo kave
2cent cointreau
4cent baileys
tejszinhab a tetejen
nagyon finom!

22. csehe2007-05-15 22:16
Ezek nagyon jók!! Imádom a kávé ízét, főleg, ha ilyen különlegességek. Yummy. :))

21. nayloon2007-05-04 19:08
Alpesi kávé

Hozzávalók:
4 púpos kiskanál instant kávé,
4 tojássárgája,
8 cl rum,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál habtejszín,
1/2 l víz.

Elkészítés:
A kávét forró vízzel készítsük el. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral és a rummal, majd adjuk a kávéhoz, Habverővel habosítsuk fel, tegyünk hozzá tejszínhabot. Nagy csészében tálaljuk.

20. nayloon2007-05-03 21:56
Jeges kávé



Hozzávalók:
1 dl presszó kávé vagy nescafé
1 gombócnyi vanília fagylalt
ízlés szerint cukor
jégkocka
tejszínhab
csoki reszelék
egy szép hosszú üvegpohár, szívószál



Elkészítése:

A kávét lefőzzük, hagyjuk kihülni. Beletesszük a jégkockákat, a fagyit, a tetjére a tejszínhabot és a csokireszelékkel megszórjuk. Nagyon finom.

19. nayloon2007-05-03 21:52
jobb kávézókba leírják, hogy mit iszol, miből van
rosszabb kávézóba nem tudod mit kérsz

itt egy kis útmutató

18. nayloon2007-05-03 21:51
Americano
Forró vízzel higított eszpresszó, amely filterkávéra hasonlító kávéital, de megmarad az eszpresszó íze.

Café Frappé
Fele rész erős kávé fele rész fagyival mixerben összekeverve.

Café Ristretto
Rövid kávé (neve is ezt jelenti), amelynél mindössze 25 ml vízzel oldottuk ki a szokásos mennyiségű kávéőrleményt.

Cappuccino
1/3 rész eszpresszó, 1/3 rész gőzölt tejjel és 1/3 rész tejhabbal.

Con Panna
Eszpresszó kávé a tetején tejszínhabbal.

Demi-tasse
Egy adag eszpresszó normál kávéscsészében.

Dupla eszpresszó
Kétszeres adag eszpresszó.

Eszpresszó
Eszpresszó eljárással főzött kávé. Egy adag kávéital 40 ml - 50 ml.

Erlängerter
Sok vízzel főzött eszpresszó kávé (lásd Hosszúkávé).

(Grosser) Brauner
Tejeskávé, ha nagy csészében van, akkor Grosser.

Hosszúkávé (Café Lungo)
A szokásosnál több vízzel oldjuk ki a kávéőrleményt, de még mindig nem oldottunk ki túl sokat a főzéssel. A kávéital 100 ml - 120 ml.

Kapuziner
Eszpresszó egy kis tejhabbal.

Krémkávé (Café Créme)
Normál erősségű eszpresszó kávé, krémes réteggel.

Latte macchiato
Egy adag eszpresszó egy pohár felgőzölt tejbe öntve, tejhabbal a tetején.

17. nayloon2007-05-03 21:47
szívesen, rászokom még jobban a kávéra, mert ilyen firmányosakat csinálok, a hagyományos helyett. oszt mán függőség

16. Soline2007-05-03 21:46
nagyon koszi, szuperek!
(válasz nayloon 12. hozzászólására)


15. akkor van2007-05-03 21:44
Köszönjük nayloon
"ISTEN" vagy.
(válasz nayloon 14. hozzászólására)

14. nayloon2007-05-03 21:40
Rumos kávé tejszínnel



Hozzávalók 1 csészéhez
2 cl presszókávé
3 cl rum
1 kk kakaó
1 kk cukor
tejszínhab
Elkészítés
Előmelegített csészében alaposan összekeverjük a kakaót, cukrot és a rumot, majd hozzáöntjük a forró kávét és végül a tetejére kanalazzuk a tejszínhabot.

13. nayloon2007-05-03 21:38
Irish Coffee



Hozzávalók 1 bögréhez
3 cl ír whisky
1 tk barnacukor
5 cl presszókávé
tejszínhab és szerecsendió a szervírozáshoz
Elkészítés
Speciális ír-kávés pohárba töltjük a whisky-t, hozzáadjuk a barnacukrot és meggyújtjuk az italt. Folyamatos keverés mellett addig karamellizáljuk a cukrot amíg az teljesen fel nem olvad, majd felengedjük a kávéval.

Az így elkészült ital tetejére tejszínhabot kanalazunk és egy kevés szerecsendióval díszítjük.

12. nayloon2007-05-03 21:37
ezeket már próbáltam
finomak érdemes, kipróbálni
sok fajtát találtam a netem, kávézó vendégeket meg lehet vele csudára lepni

11. nayloon2007-05-03 21:36
Afrikai kávé

Hozzávalók 2 pohárhoz

2,5 dl hideg presszókávé
4 tk csokoládélikőr
8 tk sűrített tej
jégkocka
Elkészítés
A sűrített tejet, csokoládélikőrt és kávét egy shakerben alaposan összerázzuk, majd egy jégkockával töltött old fashioned pohárba töltjük.

10. nayloon2007-05-03 21:33
Csokicsínó

Először a forró csokit készítjük el. Lábosban vizet melegítünk, majd a forró vízfürdőbe másik edényt helyezünk benne a jó minőségű tejcsokoládéval és egy kevés vízzel.
Összetevők:



4-5 cl kávé
8-10 cl olvasztott csokoládé
80-100 ml habosított tej
habtejszín (30%-os zsírtartalmú) 60-80ml
narancshéj reszelék
csokoládé reszelék


Összetevők:



4-5 cl kávé
8-10 cl olvasztott csokoládé
80-100 ml habosított tej
habtejszín (30%-os zsírtartalmú) 60-80ml
narancshéj reszelék
csokoládé reszelék





Amíg a csokoládé olvad, elkészítjük a tejhabot. A habosítást az elektromos kávéfőzőnk gőzölő csövével végezzük. Ügyeljünk arra, hogy ne forrósítsuk túlságosan meg a tejet, mert így részben elvesznek az értékes tápanyagok, ráadásul a forró ital nehezen fogyasztható.

A felolvadt csokoládét előmelegített, hőálló üvegpohárba töltjük. Erre az alapra rétegezzük rá a tejhabot. Ezt követően elkészítjük a feketekávét, amit egy csőrős fém kiöntő segítségével, vékony sugárban, óvatosan öntünk a habosított tej felületének közepébe. Ha ügyesek vagyunk, a kávé vékony réteget képezve választja el a tej habosabb és lágyabb részeit.

Tetejére vékony rétegben tejszínhab kerül.

A hab felszínét díszítsük csokoládé és narancshéj reszelékkel. A pohár mellé hosszú bárkanál jár, hogy kevergetni, kanalazni is lehessen

9. nayloon2007-05-03 21:31
Caffè alla vienese (Bécsi Kávé)


Hozzávalók:

100% arabica kávé
1dl jégdara
egy gombóc vaníliafagyi
fehér és csokis tejszínhab
desszertcsoki
csokireszelék


Elkészítési mód, lépésről lépésre:

100% arabica kávéból espresso-t főzünk, majd ízlés szerint édesítjük. Shakerben összerázzuk kb. 1dl jégdarával, majd egy előhűtött cappuccino-s pohárba szűrjük.

Közepére egy gombóc vaníliafagyit teszünk és ezt körülvesszük felváltva fehér és csokis tejszínhabrózsákkal.

A középen kilátszó fagyira egy kis csokireszeléket szórunk.

8. nayloon2007-05-03 21:29
Caffè creolo (Kreol kávé)

Hozzávalók:
100% arabica kávé
szegfűszeg
szerecsendió
vaníliamag
tejszínhab
fahéj


Elkészítési mód, lépésről lépésre:

100% arabica kávéból espresso-t főzünk és ízlés szerint édesítjük. Csipetnyi szegfűszeget, szerecsendiót és frissen kapart vaníliamagot teszünk hozzá.

Két teáskanálnyi tejszínhabot összekeverünk egy kis kávéval és az így kapott krémet az ital tetejére töltjük.
Tetejére csipetnyi fahéjat szórunk.

7. Nike2007-05-03 21:24
Jól hangzik, de én fordítva szoktam az arányokat!
-3cl kávé
-3cl tejszín
-1dcl whisky vagy konyak
Ettől már tényleg vidám vagyok:)))
(válasz rohangya 5. hozzászólására)

6. Soline2007-05-03 21:19
Nespresso Ristretto-ja nagy kedvenc (tejhabbal)

5. rohangya2007-05-03 20:01
vidámitó kávé:

3cl baileys, vagy whisky
1dl kávé
1dl tej


4. Lilo502007-05-03 19:58
én általában instant 2in1-es kávét iszom, ami inkább kapucsínó. kb 2 deci vízzel öntöm fel és szórok rá kis fahéjat. ha nincs instant akkor tejeskávé+ fahéj. naon fincsiiii:)

3. CILUSKA2007-05-03 19:43
Ha lehet, csak Omniából főzzük, jó erősre.
Mindig tejjel, vagy tejszínnel isszuk, mert a kávé sava bántja a gyomrot, májat, epét.
Régebben a reggeli kávém (becenevén moslék)bögrében : egy adag presszókávé, egy kiskanál kakaópor, két kiskanál cukor, felöntve tejjel majd melegítve. Újabban a kakaót kihagyom.
Nagyon finom, de fogyókúrának nem jó !

2. erikpipi2007-05-03 19:23
Én nem tudok, de egy ismerősöm mindig fahéjat tesz a kávé mellé, és úgy főzi le. Fincs íze van.

1. weberkitti2007-05-03 18:37
Sziasztok!
Érdekelne, ki, hogyan issza kávéját, és hogy tudtok-e érdekes kávés recepteket??

Én cukor nélkül, sok hideg tejjel iszom.