Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Jó bodag recept kellene!Valakinek? fórum

Jó bodag recept kellene!Valakinek? (tudásbázis kérdés)


18. sztolyka (válaszként erre: 17. - Ba9d1cefa0)
2010. ápr. 13. 17:20
ez az eredeti.
2010. jan. 29. 22:03
A jó bodag bizony nagyon finom! Én a volt roma kolleganőktől ismerem, abba még töpörtyű is volt sütve, isteni eledel!!
2010. jan. 29. 11:42
ez nagyon klassz ötlet, bodag készül vasárnap!
2010. jan. 29. 08:38
A hozzávalók mennyiségét, és a tepsi méretét nézve, meg hogy egy picit megemelkedik a szódabikarbónától a képen látható kb. 6-8 cm magasság reálisnak tűnik.
14. veroosh81 (válaszként erre: 13. - Szilvamama)
2010. jan. 28. 19:11
Na, ez alapján azt hinnénk lapos lesz, de szerinted a képen miért van kenyér?
2010. jan. 28. 18:51

Ha esetleg valakit az általam említett bodag receptje is érdekelne beírom ide!


Cigánykenyér (bodag) – Bangó Margit módra


Elkészítési idő: 45 perc


Hozzávalók 4 személyre:


1 kg rétesliszt

1 evőkanál szódabikarbóna

1 csapott evőkanál só

1 evőkanál étolaj

víz


Elkészítés


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával,

majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. A masszát közepes méretű

olajozott, liszttel beszórt tepsibe öntjük, és vizes kézzel elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb. 30 perc

alatt pirosra sütjük.

12. veroosh81 (válaszként erre: 10. - Era06)
2010. jan. 28. 10:36

Naaaaa, valami ilyesmi volt, csak szalonna nem volt hozzá!

Köszi!

2010. jan. 28. 10:16
Ez jól hangzik ... :)
10. era06
2010. jan. 28. 09:30

ezt találtam



Hozzávalók:

30 dkg finomliszt, 30 dkg rétesliszt,

25 dkg füstölt szalonna, 10 dkg burgonya,

2 dkg élesztő, 3 dkg só,

1 pohár tejföl

A 10 dkg főtt burgonyából (a levével együtt), a 2 dkg élesztővel és a 10 dkg finomliszttel kovászt készítünk, és 6-8 órát pihentetjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágva kisütjük, vigyázva nehogy keserű legyen. A lisztet a kovászhoz vegyítjük, és langyos vízben felolvasztott sóval dagasztjuk, majd a szalonnazsírt is apránként hozzáadjuk és a tésztát jól kidolgozzuk. Fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, megkenjük a maradék zsírral, megszórjuk a szalonna töpörtyűjével, összehajtjuk és egy 30-40 cm-es tepsibe tesszük. Fél órát pihentetjük és lassú tűznél megsütjük.  Sós, borsos tejföllel megkenjük, nem szeleteljük, hanem tépjük.

2010. jan. 28. 09:06

Nekem a dédim sütött mindig, az tök lapos volt, kellett bele liszt, zsiradék, tejföl, meg asszem főtt krumplit is rakott bele.

A Margit könyvében nem lapos kép van, hanem kenyér kinézetű.

8. d@nu
2010. jan. 28. 09:06
Volt (vagy még van?) a TV Paprikán egy roma kajás műsor, abban készítettek bodagot, sajna nincs fent a recept az oldalukon, de amennyire emlékszem, nokedlitésztát készített a szakács és simán tepsibe terítve megsütötte. Esetleg megpróbálhatod így, bár ez szerintem már az "újhullámos" változat. Másik változatként a bodagról annyit kell tudni, hogy élesztő nélküli kenyér, eszerint liszt, só és víz, esetleg ha lazábbá tennéd, akkor tehetsz bele szódabikarbónát. Lapos korongként sütöd ki - ilyen van a képeden is.
2010. jan. 28. 09:03

Szerintem is cigánykenyér,legalább is valami műsorban ilyet sütött/ilyen laposat/a Bangó Margit.Úgy nézett ki mint a képeden.

De lehet valami kovásztalan kövönsütött keleti ,vagy szerb cucc is.

2010. jan. 28. 08:52
ott a képen úgy néz ki, mint a kenyér, amit én keresek, az meg tök lapos.Mindjárt teszek fel egy képet az adatlapomra, h mire gondoltam.
2010. jan. 28. 08:50
A cigány kenyér a bodag, azért hittem azt, hogy ezt keresed ...
4. veroosh81 (válaszként erre: 2. - Szilvamama)
2010. jan. 28. 08:49
ja, köszi.
3. veroosh81 (válaszként erre: 2. - Szilvamama)
2010. jan. 28. 08:49
az a cigány kenyér, az nekem is megvan.Én olyat keresek, ami lapos.Lehet krumpli is benne.
2010. jan. 28. 08:45
Szia, a Bangó Margit szakácskönyvében van egy, ha addig senki nem jelentkezik kiírom neked este!
2010. jan. 28. 08:43
Jó bodag recept kellene!Valakinek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook