Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Káposztás béles recept fórum

Káposztás béles recept (beszélgetős fórum)


7. 4b6a2525df (válaszként erre: 5. - D5e70f9842)
2010. jan. 26. 10:30
Nem tudo, mert úgy másoltam. Beirtam a googleba, és rengeteget adott ki
6. xti_
2010. jan. 26. 10:03

ez ugyan lepény (úgy néz ki, mint az almás pite), de egyszerű és finom:



Káposztás lepény


Hozzávalók


A tésztához:


40 dkg liszt


1 dkg élesztő


0,5 dl olaj


1 kk cukor


2 kk só


2,5 dl tej


A töltelékhez:


1 közepes fej káposzta


3 ek olaj



bors


pirospaprika


Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat, belemorzsoljuk az élesztőt és a langyos tejjel tésztát gyúrunk. Lágy tészta legyen, de persze ne ragadjon. Ha kész, vizes konyharuhával letakarjuk és pihentetjük. Közben lereszeljük a káposztát, egy edényben felmelegítjük a 3 ek olajat és beletesszük a reszelt káposztát. Alacsony lángon, fedő alatt sütjük, néha megkeverjük.Kb. negyed óra alatt megpuhul, ekkor levesszük róla a fedőt, kissé feltekerjük a lángot és 4-5 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, borssal, pirospaprikával ízesítjük, sózzuk.


Amikor a tészta a duplájára kelt, kettészedjük, a felét kinyújtjuk és beletesszük a tepsibe. Rátesszük a káposztát, majd befedjük a tészta másik felével. A tetejét megkenjük tejjel, és villával néhány helyen megszurkáljuk, sütjük.

Édesen is el lehet készíteni.

2010. jan. 26. 09:12
Köszönöm szépen. Tojás nem kell a tésztájába?
2010. jan. 26. 09:07

Káposztás béles


Beküldô: Nagyné Nagy Melinda

Értékelés: / (17 Szavazás)

Megjegyzés: Nagyon finom egyszerű elkészíteni és azért is szeretem mert a nagymamámat jutatja eszembe ő tanította nekem!



Hozzávalók:

Egy nagy fej vagy két kisebbfejes káposzta, olaj,őrölt bors,só,liszt,zsír,1kg liszt,0.5l lanyos sós víz.



Elkészítés:

A káposztát lereszeljük kicsit sózuk,majd olajat tesszünk melegedni és a levet engedett káposztát kinyomkodva tesszük az olajba addig pároljuk amíg olyan félig puha nem lesz ekkor finoman borsozuk. Tehát minta káposztás tésztához csinálnánk. De nem szabad teljessen megpuhítani mert a sütőben sülés is közben is puhul. Az 1kg liszt 3/4-ét tálba öntjük kb.2-3 ek.zsírral elmorzsoljuk és fokozatossan hozzá öntjuk a meleg sós vizet addig gyurjuk míg egy lágy tésztát kapunk majd pihentetjük kb.15 percet.Majd kinyujtjuk a tésztát rakunk egy sor káposztát és tekerünk egyet a tésztán hogy a káposzta belül legyen levágjuk a csíkot kicsit megpaskoljuk hogy lapos legyen és felszeletevel ki olajozott tepsibe rakjuk és a szeletek tetejét is megolajozzuk és ha már az egyik oldala megpírult akkor megfordítjuk!

2010. jan. 26. 09:06

Lehet,hogy a káposztás rétesre gondolsz?

Ez lenne az:


(2 rúdhoz)


1,2 kg megtisztított fehér káposztát torzsája nélkül reszeljünk le. Keverjük össze 1 mokkáskanál sóval, és hagyjuk állni fél óráig. Utána nyomkodjuk ki a levét, ízesítsük fél mokkáskanál őrölt borssal, egy csipet barna cukorral és 0,8 dl olajon, lángterelő felett, gyakran megkeverve, élénk tűzön pirítsuk aranysárgára. Ezt követően szórjuk a káposztát az olajjal megkent rétestésztára, és ugyanúgy járjunk el, mint az előbbi esetekben, a tetejét azonban ne cukrozzuk meg. A káposzta akkor jó, amikor már nem vízízű. Amint elkezd kialakulni a kellemes pirított íze, vegyük le a tûzrõl, és hagyjuk kihűlni. Barnára ne pirítsuk, mert még a sütőben is sülni fog, és megkeseredik.

2010. jan. 26. 09:05

borskáposztalisztolajsózsírsós víztészták

Hozzávalók:


Egy nagy fej vagy két kisebbfejes káposzta,

olaj,őrölt bors,só,liszt,zsír,1kg liszt,0.5l lanyos sós víz.



Elkészítés:


A

káposztát lereszeljük kicsit sózuk,majd olajat tesszünk melegedni és a

levet engedett káposztát kinyomkodva tesszük az olajba addig pároljuk

amíg olyan félig puha nem lesz ekkor finoman borsozuk.

Tehát minta káposztás tésztához csinálnánk.

De nem szabad teljessen megpuhítani mert a sütőben sülés is közben is

puhul.

Az 1kg liszt 3/4-ét tálba öntjük kb.2-3 ek.zsírral elmorzsoljuk és

fokozatossan hozzá öntjuk a meleg sós vizet addig gyurjuk míg egy lágy

tésztát kapunk majd pihentetjük kb.15 percet.Majd kinyujtjuk a tésztát

rakunk egy sor káposztát és tekerünk egyet a tésztán hogy a káposzta

belül legyen levágjuk a csíkot kicsit megpaskoljuk hogy lapos legyen és

felszeletevel ki olajozott tepsibe rakjuk és a szeletek tetejét is

megolajozzuk és ha már az egyik oldala megpírult akkor megfordítjuk!

2010. jan. 26. 08:54
Sziasztok! Légyszi írja meg valaki a káposztás béles tésztájának a receptjét. :-) köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook