Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen sós sütit készíthetnék? fórum

Milyen sós sütit készíthetnék? (tudásbázis kérdés)


22. cullinan (válaszként erre: 16. - Futóbajnok)
2010. jan. 23. 19:39

olyasmi lesz, mint a kakaós csiga?

Ennyire vékony szeletekre kell vágni?

21. e28ddc7c9b (válaszként erre: 10. - Ancsika000)
2010. jan. 23. 19:39

Bocsi, kicsit el voltam.

A receptjeim közt találsz viszonylag egyszerű, gyors, sós sütiket (sörkifli, illetve sajtos rúd vagy bármi).

Tényleg gyorsan, könnyen "összehajinthatók", zacskózva napokig elállnak.

A lányom "másnaposan" szereti őket. Szoktuk is "ótani" rendesen, te vagy másnapos, vagy a süti tegnapi? Nem mindegy!

20. b2e2b22ae1 (válaszként erre: 16. - Futóbajnok)
2010. jan. 23. 19:32

Nagyon jónak tűnik, talán még ma össze is kellene gyúrni a holnapi sütéshez!

Köszi a receptet.

19. supin (válaszként erre: 17. - Futóbajnok)
2010. jan. 23. 19:23
Nekem nem.. Köszi...
18. b2e2b22ae1 (válaszként erre: 2. - Ancsika000)
2010. jan. 23. 19:23

Kár, hogy csak sajtod van, mert ajánlanék egy isteni sörkifli receptet. A sajt kellene hozzá!

Ha esetleg mégis elszánod magad és bevásárolsz, akkor a következő hozzávalókra van szükséged.


1/2 kg liszthez kell 20 dkg RAMA (összemorcsikálva), 1 egész tojás, 1 dl langyos, picit cukros tejben megkelesztett 5 dkg élesztő, 3-4 evőkanál joghurt, vagy tejföl. Összedolgozva könnyű puha tészta lesz belőle.


Pici időre, hűvösre kell tenni. Csupán addig, amíg össze nem keverünk egy másik margarin kockát 1 csapott evőkanál sóval.

Le kell reszelni 10-15 dkg sajtot.

Két sütőlapra sütőpapírt teszünk.


A tésztát 4 egyenlő részre kell osztani.

Kerekre kell nyújtani, kb. 3-4 mm vastagra.

A kinyújtott tésztára óvatosan vékonyan rá kell kenni a habosra kikavart sós margarin negyedét.

Meg kell szórni a reszelt sajt negyedével.

Ha mindez megvan, szépen cikkekre szabdaljuk.

A cikkeket laza mozdulattal fel kell sodorni, az így elkészült kiflit felvert tojásba belemártani és a sütőlapra ráhelyezni. Egy körlapból 10-12 db kiflit sodrok fel.

Mindezt ugye még háromszor megismételve lassan , de biztosan megtelik mind a két sütőlap.


A sütőt 180 fokra légkeveréssel felmelegítem, majd mindkét sütőlapot behelyezve (5 perces összekapatás) után után még 25-30 percig 160 fokon szép pirosra megsütöm.


Szóval ez valami isteni. Szeretettel ajánlom!

2010. jan. 23. 19:16
bocs, most látom, híján vagy a sajtnak. így az én receptem kiesett a pixisből.
2010. jan. 23. 19:14

Sajtos csigák:

A tésztához:

50 dkg liszt

25 dkg sütőmargarin

1 teáskanál só

fél csomag sütőpor

1 kis pohár tejföl

A krémhez:

25 dkg sütőmargarin

pici só

30 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk. Egyenként vékonyra nyútjuk, rákenjük a krém 1/4 részét, és föltekerjük, mint a bejglit.


A krémhez a margarint mikróban megpuhítjuk, a sóval kikeverjük, belekeverjük az apró lyukú reszelőn reszelt sajtot.


A kész tekercseket egy éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel 3 mm vékony szeleteket vágunk belőlük, melyeket lefektetve sütünk meg sütőpapíron 10-12 perc alatt, szalmasárgára.


Megjegyzés

Nagyon finom és mutatós, sós, kekszszerű sütemény.

15. Sylvia81 (válaszként erre: 14. - Cullinan)
2010. jan. 23. 18:55
Na, arra én szerencsére már nem leszek itt. Nem szeretem ezt a várost. Bécsbe költözünk, 1 hónap múlva már onnan fogok netezni... :)
14. cullinan (válaszként erre: 12. - Sylvia81)
2010. jan. 23. 18:53

elolvastam a sós sütis recepted, és látom, soproni vagy))

egy éve még én is az voltam,de én lökött eljöttem Budapestre lakni(((((((((((

Látom, te is olyan vagy mint a vándormadár, én is sorolhatnám a városok nevét,de még lehet hogy visszamegyek!

hiányzik Sopron!


üdv!

13. annamari0825 (válaszként erre: 2. - Ancsika000)
2010. jan. 23. 18:40

5 dkg sajt,5 dkg liszt,5 dkg margarin,1 db tojás


összegyúrod

ha lágy lenne a tészta,akkor adj még hozzá egy kis lisztet

kinyújtod

formázd kedved szerint /rúd,perec/

a tetejét kend meg tojással,szórhatsz rá köménymagot,vagy bármi mást

előmelegitett sütőben kb. 10 percig,vagy tűpróbáig sütöd

2010. jan. 23. 18:39
No, begépeltem. Remélem, a neve miatt Hoxa nem törli ki, de jobb nevet nem tudok neki adni... :)
11. Ancsika000 (válaszként erre: 9. - Sylvia81)
2010. jan. 23. 18:25
ok, köszi
10. Ancsika000 (válaszként erre: 8. - E28ddc7c9b)
2010. jan. 23. 18:25
Ezek vannak itthon.
2010. jan. 23. 18:14
Megvan, felrakom a receptjeimhez, de kell hozzá egy kis idő, míg begépelem... :)
8. e28ddc7c9b (válaszként erre: 2. - Ancsika000)
2010. jan. 23. 18:13
Liszt? Élesztő? Sütőpor? Vaj? Margarin?
2010. jan. 23. 18:13
Valami fornetti-szerűség... Mindjárt megkeresem.
2010. jan. 23. 18:11
Ki vele mi az a süti?
2010. jan. 23. 18:05
kefíred van? egy kis doboznyi kellene...
2010. jan. 23. 17:54
Mákom nincs sajnos
2010. jan. 23. 17:53
Mákos sajtos rúd
2010. jan. 23. 17:53

Sziasztok!

Rámtört az érzés, hogy sütnék valamilyen sós sütit, de nem tudom, hogy mit. A probléma forrása, hogy csupán 5 dkg sajt van itthon.

2010. jan. 23. 17:52
Milyen sós sütit készíthetnék?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook