Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Jó tatár bifsztek recept fórum

Jó tatár bifsztek recept (beszélgetős fórum)


2012. aug. 6. 10:01

Akinek nincs daráloja de van apritógépe azzal is remekül meg lehet csinálni.


Szoktam késziteni de 4- tojást teszek egy kg húshoz de minden adaghoz egy-egy tojásárgájával tálalom

27. minerva65 (válaszként erre: 21. - 9925394c3b)
2010. jan. 23. 17:09

Nagyon jól hangzik a recept!

Kipróbálom én is.

26. d0b7178f40 (válaszként erre: 22. - E2add1f84e)
2010. jan. 22. 12:37
nem mert a hús az meg 1 kg.És 10 dkg-onként kell 1 tojás.Legalább is én így tudom.
25. Re87
2010. jan. 6. 17:21
Nem tudom milyen húst küldött az ember,de nagyon zsíros és mócsingos.Nem olyan az íze sem.De nem rossz és fasírt is nagyon finom lett belőle:)
24. 9925394c3b (válaszként erre: 22. - E2add1f84e)
2010. jan. 6. 16:04
nem
23. farago.judit55 (válaszként erre: 6. - Judyt640)
2010. jan. 6. 14:15
Én magam is sovány marhahúsból készítem hasonlóan,csak sajnos elég ritkán, mert a párom nem kedveli annyira, hogy sűrűn készítsem el. De azért nagyon jó kis kaja.
22. e2add1f84e (válaszként erre: 21. - 9925394c3b)
2010. jan. 6. 12:46
10 tojás - nem elírás ez???
2010. jan. 6. 09:36

Mi így csináljuk:


1 kg felsál

Ezt lehártyázom, csíkokra vágom és egy tálban olajjal ellepem, a tálba reszelek még hagymát és két gerezd fokhagymát. Alufólia alatt ezt két napig a hűtőben tartom.

Ezután leszűröm az olajat a húsról és a húst ledarálom a hagymát és a fokhagymát is darálom a hússal.

Hozzáadom a következőket:

bors

erős paprika

édes paprika

ketchup

mustár

10 tojás

Összekeverem és hűtőben táralom. Pirítós kenyérrel tálalom.

2010. jan. 5. 21:58

Igen ez az.

Meg ahogy olvastam legalább 3* le kell darálni nem?


Hát akkor majd egyszer :D Vagy majd ha haza megyek....mamának ha jól tudom van darálója! :)

19. judyt640 (válaszként erre: 16. - Re87)
2010. jan. 5. 20:01
Bocs de ha a hentes darálja le és benne van a darálóban egy kis sertés hus és nyersen megeszed a többivel az veszélyes a kutyáknak sem szabad nyers disznóhust adni mert férgesek lesznek töle.Arról nemis beszélve hogy a hentesnél jó ha hetente kimossák 1* a darálót amibe minden cfatot beletesznek.
18. Re87 (válaszként erre: 17. - Zsuzso100)
2010. jan. 5. 19:59
Étterembe,de halottam már olyan hentesről is,aki rendelésre megcsinálja,de lehet csak "csókosoknak":)
17. zsuzso100 (válaszként erre: 16. - Re87)
2010. jan. 5. 19:58

Hol?

Bár az mégse lehet olyan! Vagy étteremre gondolsz?

16. Re87 (válaszként erre: 14. - Noncsi18)
2010. jan. 5. 19:57
Meg vannak, helyek,ahol készen is lehet kapni.
15. Re87 (válaszként erre: 14. - Noncsi18)
2010. jan. 5. 19:56
Hentes ledarálja.
2010. jan. 5. 19:52

Uhhhhh, már több mint egy éve, hogy először ettem és sajnos azóta sem sikerült :S:S:S :(


Néztem én is a neten de még nem találtam olyan receptet ami számomra könnyen elkészíthető, pedig isteni finom, imádom!!!!!!!

Nekem nincs hús darálom, akkor hogy tudom megcsinálni?

2010. jan. 5. 19:50
Már nekem is rá kell szánnom magam. Akkor milyen husit vegyek?
12. Re87
2010. jan. 5. 19:29
Hát megmondom őszintén,hogy ha most megcsinálom,akkor fogalmam sincs,hogy éjszaka hogy fogok aludni:).Lehet 1kor még lejövök pirítóst sütni:).
11. frutty (válaszként erre: 2. - E2add1f84e)
2010. jan. 5. 19:06

kérem szépen,nagyon szeretem de a párom és a fiam nem.......

csorog a nyálam...

10. judyt640 (válaszként erre: 8. - Re87)
2010. jan. 5. 19:00
A kész bisztek max 2 napig hütöben tárolhato.Azt nemszoktam légmentesen lezárni a pácolt hust kell hogy közte nelegyen levegö mert az romlasztaná meg de ahogy az olajjal leöntött husit nyomdosod látod ahogy jön föl a légbuborék.
2010. jan. 5. 18:31
Sokat beszélünk róla, én csak nyelek nagyokat! Valaki küldjön már át egy adagot:-))) Köszi!
8. Re87 (válaszként erre: 6. - Judyt640)
2010. jan. 5. 18:27

A hús ára nem lényeg,azt olcsóbban,néha ingyen kapjuk.

Tehát a kész bifszteket is légmentesen zárjam le,mert megromlik?

2010. jan. 5. 18:15

Nálunk a bifsztek ünnepi eledel.Annak szeánsza van!mi nem szoktunk bele olajat tenni.a kenyér pirítás az én dolgom,és a kenyér vajazása is,a papa dolga az ízesítés.kecsap,mustár,bors,wolcseszter szósz,hagyma,só,bors,tojássárgája,és vesepecsenye.

Isteni.

2010. jan. 5. 18:13
Én 25 éve csinálom mindenki nagyon szereti.Marhahus mivel a bélszin nagyon drága és azt inkább sütöm ha telik ráigy tiszta in nélküli marha comb , fehérpecsenye is jo.Én pácolom vékony szeletekre vágom a hust mindkét oldalát bekenem mustárral,belenyomdosom a szeleteket egy edénybe felöntöm étolajjal akkor is megnyomdosom hogy a beszorult levegö kijöjjön mert az megromlassza teszek a tetejére babérlevelet egészborsot.Igy áll akár 1 -2 hétig is érik még sose volt romlott.Ledarálom az olajbólkivett husokat legalább3*.Füszerek ..örölt bors sok mustár ketchup 1 tojás vörös hagyma fokhagyma aprora vágva ,piros paprika örölt wochester szosz.Én a vajat a piritósra teszem.MIndent összekeverek és kész.
5. hajcihő (válaszként erre: 1. - Re87)
2010. jan. 5. 18:04
Az olajban az egész bifszteket kell pácolni,ha darált akkor már nem! Én csak vajat szoktam tenni bele.
4. e2add1f84e (válaszként erre: 2. - E2add1f84e)
2010. jan. 5. 18:03
A legfontosabb: marhahús 3x átdarálva!!!
2010. jan. 5. 18:03
A bélszínt magát kell jól beolajozni, abban állni hagyni, és így olajosan ledarálni. Ennyi olaj kell. Aztán tojássárgása, hagyma(reszelve, pirospaprika, só, bors, vajdarabka(!)..stb meg a többi fűszer. Nekünk kb 15 éve bevált . Finom lesz .
2. e2add1f84e (válaszként erre: 1. - Re87)
2010. jan. 5. 18:02

Én sem szoktam olajat beletenni.

Apróra vágott vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, tojássárgája, vaj, vorcseszterszósz, mustár, pirospaprika - és ezeket jól összedolgozni.

Mi így szeretjük, piritóssal.

1. Re87
2010. jan. 5. 17:56
Ma akarok először csinálni és van,aki azt mondja,hogy olaj kell bele,de a neten egyik recept sem írja.Ti hogyan készítitek??

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook