Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Oviba szülinapi süti fórum

Oviba szülinapi süti (beszélgetős fórum)


22. jooeva (válaszként erre: 20. - Eperke79)
2010. jan. 8. 13:09
Ez nagyon jól hangzik el is mentem magamnak, köszi!
2010. jan. 7. 20:31
ezt is vittem tavaly
2010. jan. 7. 20:31

Sajtos csiga


Hozzávalók (120 db):


* a tésztához:

o 15 dkg reszelt trappista sajt

o 1 dl tej

o fél csomag sütőpor

o 2 mokkáskanál só

o 25 dkg finomliszt

o 1 mokkáskanál piros paprika

o 25 dkg Rama Sütőmargarin

* a tepsi kikenéséhez:

o 2 dkg Rama Sütőmargarin



Elkészítése: 1. A tésztát mindig a sütés előtti este kell összeállítani. Ehhez a margarin felét a liszttel elmorzsoljuk, a fele sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a tejjel tésztát gyúrunk belőle. Annyi időre tesszük a hűtőbe, amíg kikeverjük a tölteléket. 2. Ehhez a maradék szobameleg margarint a reszelt sajttal, 1 mokkáskanál sóval meg a pirospaprikával sima krémmé keverjük. 3. A tésztát háromfelé vágjuk, majd enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként vékony, hosszúkás téglalap alakúra nyútjuk. A krémmel egyenletesen megkenjük. Egyenként szorosan fölgöngyöljük, és külön-külön alufóliába csomagolva másnapig hűtőszekrényben pihentetjük. 4. Sütés előtt a tésztát a fóliából kicsomagoljuk, éles késsel 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A tepsit margarinnal kikenjük, a csigákat ráfektetjük. Előmelegített, a közepesnél forróbb sütőben (kb. 200 °C) kb. 8 perc alatt aranysárgára sütjük. Hamar sül, figyelni kell rá!


Sütési idő: -

Sütési hőmérséklet: -



Tipp: A nyers tésztát mélyhűtőben hónapokig is eltarthatjuk. Sütés előtt rövid ideig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, csak ezután szeleteljük és sütjük. A megsült csiga egy hétig is friss marad!

19. jooeva (válaszként erre: 16. - Eperke79)
2010. jan. 7. 12:05

Szia !


Találtál már jó kis recit, amit megsütsz?

Te is írhatnál 1-2 recit :)!


Találtam még egy jót, ez is egyszerű, torta és fincsi!


Caruzo-torta


14 dkg margarin

25 dkg cukor

fél citrom leve és reszelt héja

4 tojás

9 dkg őrölt mogyoró ( dióval szoktam helyettesíteni)

18 dkg liszt

20 dkg étcsoki (tökéletes bele a sok csoki mikulás is, lereszelve vagy apróra törve)

fél csomi sütőpor

A forma kikenéséhez margarin és liszt.


a puha margarint kikeverem a cukorral, hozzáadom a tojások sárgáját, a citromlevet és héjat.

A fehérjét habosra verem.

A lisztet, diót, sütőport összekeverem.


A tojásos masszához több részletben hozzáadom a fehérjét és a lisztet, lazán összeforgatom.

A felét a tortaformába teszem, eligazgatom, erre jön rá a reszelt csoki (hagyok egy marékkal a tetejére), erre pedig a tészta másik fele.

180 fokos sütőben szép pirosra sütöm, melegen rászórom a maradék csokit.

18. eperke79 (válaszként erre: 17. - Alfoldi13)
2010. jan. 4. 15:42
hogy tetszett neki?
2010. jan. 4. 12:12
nekm ma ment először az unokám most lassan megyek érte...
16. eperke79 (válaszként erre: 15. - Jooeva)
2010. jan. 4. 12:04
megyünk mi is az oviba :)
15. jooeva (válaszként erre: 14. - Eperke79)
2010. jan. 4. 12:00

Szivi!


Ha esetleg sósat, akarsz, ahhoz pedig jó kis sajtos pogi-perec-rudacska (ízlés szerint) recim van :-).


Na lépek, mert lassan indulok az oviba Tomimért.


Látom, te is otthon vagy a lánykáddal.

Az én Mimim febr-ban lesz 2 éves :-).

14. eperke79 (válaszként erre: 12. - Jooeva)
2010. jan. 4. 11:46
köszi ez is jó :)
13. jooeva
2010. jan. 4. 11:42
Ja és kakaó helyett fahéj kell hozzá...sorry, rosszul emlékeztem.....
12. jooeva (válaszként erre: 10. - Eperke79)
2010. jan. 4. 11:42

Melyik recit szeretnéd?


Írom az almásat:


1kg reszelt alma (leve kinyomkodva)

15 dkg rétesliszt

35 dkg cukor

3 tojás

1 teáskanál őrölt fahéj

kevés citromlé

csipet só

2 csomag sütőpor

15 dkg durvára darált dió

1-2 kanál rum (kihagyható)


Hozzávalókat összedolgozzuk, kivajazot tepsiben 200 fokon, tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt, jöhet a csokimáz, arra a dió és már kész is.

Kockákra vágva lehet tálalni.

2010. jan. 4. 11:32
legegyszerübb a kokuszgolyó azt sütni se kell és nagyon nyerő nem drága ...dió és kevés rum is kell..
10. eperke79 (válaszként erre: 9. - Jooeva)
2010. jan. 4. 11:31
jöhet a recept :)
9. jooeva (válaszként erre: 8. - Eperke79)
2010. jan. 4. 11:30

Szia!


Isten éltesse a kisfiadat :-).

Karácsonyra márványos kuglófot sütöttem, ízlett szülőknek, gyerekeknek egyaránt és az is egy dekoratív süti.

Vagy tudok egy olyan recit, amiben van alma, dió, kis kakaó, tetejére csokiöntet, arra rászórva durvára vágott dió, mutatós az is :-).

8. eperke79 (válaszként erre: 7. - Jooeva)
2010. jan. 4. 11:26

én nem bánom ha írsz receptet nekem jól jön


az én fiam ma 5 éves

tavaly is sütöttem csak nem szeretnék megint ugyan olyat vinni

2010. jan. 4. 11:21

Sziasztok!


Nálunk lehet bevinni saját készítésű sütit, sőt az óvónők az ünnepségekre is azt kérnek, ha lehet.

Mi általában apró sütiket szoktunk bevinni, ami nem kenődik annyira.

Most aktuális is a dolog, 12-én lesz 5 éves a kisfiam és már " meg is rendelte" a sütit, amit beviszünk.

Az a legjobb ebben, hogy közösen készítjük és még nagyobb örömmel kínálja körbe a többieket.

Dec.ben pedig sok-sok mézeskalit hordtunk be :-).


Írok egy recit, ha nem bánjátok:


Diós-meggyes korongok


30dkg liszt

15dkg olvasztott margarin

7dkg porcukor (del lehet síma is)

2 tojás

csipet só

15dkg dió

5dkg cukor

kimagozott meggy


A lisztet a margarinnal, cukorral, tojások sárgájával összegyúrjuk.

3-5mm vékonyra kinyújtuk és nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat készítünk (kissé ragadós, késsel szoktam felszedni a korongokat).

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, mielőtt kész beletesszük a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a diót, nylonzacskóba töltjük, sarkát kissé kivágjuk és a korongokra nyomunk egy teáskanálnyi diós krémet, a közepébe meggyet teszünk (gyerekek élvezik). 170 fokon világos barnára sütjük.

Ebből kb. 50 db kis süti lesz.

2010. jan. 4. 10:58
hát pedig az meg se közelití a házi készítésüt...
2010. jan. 4. 10:58

nálunk igen

persze nem krémeset

4. Anka71 (válaszként erre: 1. - Eperke79)
2010. jan. 4. 10:56
Nálunk is csak boltit vagy cukrászdait hagytak bevinni. Nálatok engedik a házit?
2010. jan. 4. 10:55
szia ántsz előírás hogy csak előre csomagolt bolti sütit leeht bevinni az ovodákba és a szörp a legcélszerűbb és leggazdaságosabb
2010. jan. 4. 10:53
Nekünk csak cukrászdában készítettet lehet bevinni. Sajna még a termelői mézet és nagyi lekvárját sem vihetjük... :(
2010. jan. 4. 10:52
ti milyen sütit szoktatok sütni oviba a szülinapi köszöntésre?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook