Oviba szülinapi süti (beszélgetős fórum)
Sajtos csiga
Hozzávalók (120 db):
* a tésztához:
o 15 dkg reszelt trappista sajt
o 1 dl tej
o fél csomag sütőpor
o 2 mokkáskanál só
o 25 dkg finomliszt
o 1 mokkáskanál piros paprika
o 25 dkg Rama Sütőmargarin
* a tepsi kikenéséhez:
o 2 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítése: 1. A tésztát mindig a sütés előtti este kell összeállítani. Ehhez a margarin felét a liszttel elmorzsoljuk, a fele sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a tejjel tésztát gyúrunk belőle. Annyi időre tesszük a hűtőbe, amíg kikeverjük a tölteléket. 2. Ehhez a maradék szobameleg margarint a reszelt sajttal, 1 mokkáskanál sóval meg a pirospaprikával sima krémmé keverjük. 3. A tésztát háromfelé vágjuk, majd enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként vékony, hosszúkás téglalap alakúra nyútjuk. A krémmel egyenletesen megkenjük. Egyenként szorosan fölgöngyöljük, és külön-külön alufóliába csomagolva másnapig hűtőszekrényben pihentetjük. 4. Sütés előtt a tésztát a fóliából kicsomagoljuk, éles késsel 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A tepsit margarinnal kikenjük, a csigákat ráfektetjük. Előmelegített, a közepesnél forróbb sütőben (kb. 200 °C) kb. 8 perc alatt aranysárgára sütjük. Hamar sül, figyelni kell rá!
Sütési idő: -
Sütési hőmérséklet: -
Tipp: A nyers tésztát mélyhűtőben hónapokig is eltarthatjuk. Sütés előtt rövid ideig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, csak ezután szeleteljük és sütjük. A megsült csiga egy hétig is friss marad!
Szia !
Találtál már jó kis recit, amit megsütsz?
Te is írhatnál 1-2 recit :)!
Találtam még egy jót, ez is egyszerű, torta és fincsi!
Caruzo-torta
14 dkg margarin
25 dkg cukor
fél citrom leve és reszelt héja
4 tojás
9 dkg őrölt mogyoró ( dióval szoktam helyettesíteni)
18 dkg liszt
20 dkg étcsoki (tökéletes bele a sok csoki mikulás is, lereszelve vagy apróra törve)
fél csomi sütőpor
A forma kikenéséhez margarin és liszt.
a puha margarint kikeverem a cukorral, hozzáadom a tojások sárgáját, a citromlevet és héjat.
A fehérjét habosra verem.
A lisztet, diót, sütőport összekeverem.
A tojásos masszához több részletben hozzáadom a fehérjét és a lisztet, lazán összeforgatom.
A felét a tortaformába teszem, eligazgatom, erre jön rá a reszelt csoki (hagyok egy marékkal a tetejére), erre pedig a tészta másik fele.
180 fokos sütőben szép pirosra sütöm, melegen rászórom a maradék csokit.
Szivi!
Ha esetleg sósat, akarsz, ahhoz pedig jó kis sajtos pogi-perec-rudacska (ízlés szerint) recim van :-).
Na lépek, mert lassan indulok az oviba Tomimért.
Látom, te is otthon vagy a lánykáddal.
Az én Mimim febr-ban lesz 2 éves :-).
Melyik recit szeretnéd?
Írom az almásat:
1kg reszelt alma (leve kinyomkodva)
15 dkg rétesliszt
35 dkg cukor
3 tojás
1 teáskanál őrölt fahéj
kevés citromlé
csipet só
2 csomag sütőpor
15 dkg durvára darált dió
1-2 kanál rum (kihagyható)
Hozzávalókat összedolgozzuk, kivajazot tepsiben 200 fokon, tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, jöhet a csokimáz, arra a dió és már kész is.
Kockákra vágva lehet tálalni.
Szia!
Isten éltesse a kisfiadat :-).
Karácsonyra márványos kuglófot sütöttem, ízlett szülőknek, gyerekeknek egyaránt és az is egy dekoratív süti.
Vagy tudok egy olyan recit, amiben van alma, dió, kis kakaó, tetejére csokiöntet, arra rászórva durvára vágott dió, mutatós az is :-).
én nem bánom ha írsz receptet nekem jól jön
az én fiam ma 5 éves
tavaly is sütöttem csak nem szeretnék megint ugyan olyat vinni
Sziasztok!
Nálunk lehet bevinni saját készítésű sütit, sőt az óvónők az ünnepségekre is azt kérnek, ha lehet.
Mi általában apró sütiket szoktunk bevinni, ami nem kenődik annyira.
Most aktuális is a dolog, 12-én lesz 5 éves a kisfiam és már " meg is rendelte" a sütit, amit beviszünk.
Az a legjobb ebben, hogy közösen készítjük és még nagyobb örömmel kínálja körbe a többieket.
Dec.ben pedig sok-sok mézeskalit hordtunk be :-).
Írok egy recit, ha nem bánjátok:
Diós-meggyes korongok
30dkg liszt
15dkg olvasztott margarin
7dkg porcukor (del lehet síma is)
2 tojás
csipet só
15dkg dió
5dkg cukor
kimagozott meggy
A lisztet a margarinnal, cukorral, tojások sárgájával összegyúrjuk.
3-5mm vékonyra kinyújtuk és nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat készítünk (kissé ragadós, késsel szoktam felszedni a korongokat).
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, mielőtt kész beletesszük a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a diót, nylonzacskóba töltjük, sarkát kissé kivágjuk és a korongokra nyomunk egy teáskanálnyi diós krémet, a közepébe meggyet teszünk (gyerekek élvezik). 170 fokon világos barnára sütjük.
Ebből kb. 50 db kis süti lesz.
nálunk igen
persze nem krémeset
További ajánlott fórumok:
- Enyhén elrontott szülinapi tortát tálaltál már? Szóltak? Ették?
- Elengednéd a 10 éves gyerekedet a Laser Force Arénába szülinapi buliba?
- 2 éves kisfiúnak szülinapi ajándék!
- Ovis szülinapi buli...
- Elmúltam 60 éves és még soha nem volt szülinapi tortám.
- Hogyan csinálhatnék szülinapi tortát, mese almás sütiből?