Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát? fórum

Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát? (tudásbázis kérdés)


1 2
2007. ápr. 11. 16:19
Veszünk 5 dkg vajat, azt habosra keverjük egy tojással, megsózzuk, s lassan hozzákeverünk 10 dkg búzadarát. Egy óra hosszan pihentetjük, majd kanállal galuskákat szaggatunk belőle, s azokat sós, forrásban lévő vízbe vetjük. Lassú tűzön, fedővel betakarva - 15-20 perc alatt - készre főzzük. (Célszerű próbafőzést végezni: ha a galuska túl lágy lenne, akkor több grízt kell a masszához adni, ellenkező esetben viszont több tojást kell belekeverni.)
2007. ápr. 11. 15:34
a grizgaluska egy kenes dolog, ahogy en keszitem a tojast felverem, majd folytonosan hozzakeverem a grizt, persze annyit ameddig ugy erzem hogy lazan keverheto, aztan 10-20 percig alli hagyom, majd beleszaggatom kiskanallal a levesbe de sajos meg midig nem sikerult hogy egybol puha galuskat kapjak, aztan ugy oldom meg, hogy keves hidegvizet csepegtetek a gauskakra, ugyhogy mindenik galuskat erje a viz, aztan tovabb fozom fedo alatt, igy bevalt jo puha lesz belole es laza- ez az en tapasztalatom, ami nemtudom hanyadjara jott ebbyire ossze
2007. ápr. 11. 15:23
Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook