Paleolit táplálkozás (beszélgetős fórum)
+1, szerintem is kell bele a zsír, ha krémesebb fagyit akarsz, különben csak jégkása lesz. :-)
30g-be még nem hal bele. :)
Szerintem igen, de próbáld ki nagyon óvatosan. Ha semmi tünet, akkor csak nem árt neki. Abból amúgy sem kell sok.
koszi a tanacsot mindkettotoknek. :-)
ne mert a paleo fagyikban épp azt nem szeretem hogy a mandulatej másképp viselkedik mint a tej. Ha te szereted cocomassal, akkor ezt a kristályosodást kiküszöbölöd.
Szerintem ne.
Én meg sütit csináltam :D jó rég volt már. Megkívántam :D
cocomasra gondoltam, egyaltalan ne higitsam szerinted?
szoktak banánból fagyit készíteni, de én inkább cocomast használnék mint tejet, mert az zsírosabb, és nem fagy annyira kristályosra
jo kis reform, mit szoltok?
[link]
en kigondoltam, hogy csinalnek fagyit csak bananbol es kokusztejbol. szerinted mukodhet?
valami olyasmi, hogy a Gi-je jobb annál. De 16 dkg kell egy adaghoz.Azt Kb 5 nap alatt eszi meg. Az napi ~3 dkg.
A cukoralkoholok nem karamelizálhatók.
Ettől még nem lesz jobb de Elmira is használja, sőt a hideg nyalat paleo fagyiban is van.
Én szinte alig eszem belőle, a gyerek meg úgy is enne bóóóti fagyit, ha ez nem lenne...
ezt nem tudom, de logikusnak tunik.
Az összetétel 80% szacharóz (GI 58), 9% fruktóz (GI 19), 3% glükóz (GI 100), 8% ismeretlen. A kristályvíz nem tudom, hogy ebbe bele van e számolva, de 0.1% alatti, úgyhogy elhanyagolható. Ha lineárisan nézzük, akkor 0.80*58+0.09*19+0.03*100=51 kellene, hogy legyen a GI, ehhez képest a maradék 8% ismeretlen anyag nem inert, hanem erősen beleszól a cukor felszívódásába, 15-el csökkenti a GI-t. Egyébként 35-42-t írnak, de ez a lényegen nem változtat, jobb, mint a répacukor, ha az adatok helyesek és tényleg lineárisan kell számolni a szénhidrát keverékek felszívódását.
regebben egy ideig en is kardoskodtam mellette, ma mar maskepp gondolom, de allitolag csak 35 a GI-je, emiatt talan megsem ugyanaz, mint a tiszta repacukor.
Azt írják 80% répacukor (szacharóz). Nem igazán éri meg.
[link] Azért csodálkoztam amúgy, mert ilyen egyszerű cukrokat lehet csak karamelizálni. Talán cukoralkoholokkal is megy, meg kellene próbálni xilittel vagy eritrittel, hátha. Ez a kókuszcukor meg szerintem felejtős, mert ugyanott vagy vele, mint a hagyományossal.
Van egy vitatott paleo édesítő a kókuszcukor. Ez karamellizálható. Én nem eszem nagykanállal ezt a fagyit, de a gyerekem kedvence, és hát úgy gondolom, még mindig jobban járok, ha a tejmentes kompromisszumos paleo fagyimat eszi, mintha a bóóótit nylogatná. A kókuszcukor sajnos nem ócccsóóó, de elég horror ára van a jégkrémeknek is.
[link]
szerintetek fogyaszthat eritritet idonkent, kis mennyisegben, kisgyereknek?
Igen. Erre jó a virtualitás. Lehet új életet kezdeni bármikor. Még oka sem kell legyen. :)
Persze! Nálam van minden évben! :)
Tarhonyás jó reggelt kívánok :D
Ezt a karamellt hogyan csináljátok cukor nélkül?
Majdnem leestem a székről! :D
jajjj hát megvan!!!! nekem itt valaki gyanús volt már múltkor is :-))))
tegnap ezt már leírtam, nem értem hol a hsz, neked akartam mondani:
Múltkor írtad, hogy kipróbálod a karamell fagyit. Végül nem tudom elkészítetted-e. Én Totu krém extra helyett rizstejszínt teszek bele, azzal is ugyanolyan jó, csak akkor egy csipet só is kell még bele, mert ez nem sós. A fiamnak nagyon ízlik, szerencsére ezzel a fagyival a bóótikat übereltem..
Te tudod, de mások is olvassák a rizstejszín nem paleo, én néha használom.
További ajánlott fórumok: