Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
83861. Summer3 (válaszként erre: 83848. - Inf3rno)
2015. okt. 26. 21:43
Szedünk D-vitamint, de növelnünk kell az adagot. :)
83860. Summer3
2015. okt. 26. 21:39

Tudom, hogy nem nagyon cipócskáztok, de hátha valakit érint:


Találtam egy szimpatikus receptet, ami könnyebb, lazább állagú, mint amit korábban sütöttem, és olcsóbb is, mert kevesebb mandula kell hozzá.

Darálni szoktam a magvakat, nem boltban veszem, és egyszerre több adagot állítok össze, majd adagonként lefagyasztom.

Amikor kiveszem, csak tojásfehérjével + vízzel kell összekeverni, és sülhet is.


Nem tudom belinkelni, mert már nem él az oldal,úgyhogy bemásolom szó szerint, mert szerencsére elmentettem:


Paleo magvas zsemle (Évi Ignácz)Paleo magvas zsemle


15dkg szezámpehely(biobolt,paleobolt v. kávédarálón durvára daráljuk a szezámmagot)

-10dkg mandulaliszt(ezt is lehet mandulából ledarálva;)

5dkg tökmagliszt(és ezt is lehet.. :-)

-5evőkanál útifűmaghéj

-2(lapos)teáskanál szódabikarbóna

-1púposabb teáskanál Himalája v. tengerisó

-3tojásfehérje külön felverve

-3dl forró víz(ha lehet tisztított)



A száraz hozzávalókat össze keverem,a tojásfehérjét kemény habbá verem és hozzáadom a keverékhez majd hozzáöntöm a forró vizet is.Vizes kézzel zsömléket formázok(én a tetejét lelapítom a tenyeremmel amikor már a tepsiben,sütőpapíron elhelyeztem őket;)a tetejére szórhatunk magokat:tökmag,lenmag,napraforgómag,szezámmag.

170fokon 45percig kell sütni!

Kívűl ropogós belül omlós,nagyon finom:-))

Ui:a magliszteket változó arányban variálhatjuk,nálam a családnak ez a verzió ízlik eddig a legjobban!!”

83859. Lillus-M
2015. okt. 26. 21:30

ma találtam olyan tünetet, amiről nem is tudtam, hogy gluténnak tulajdonítják

Az a neve, hogy keratosis pilaris,(google képkeresőben gymeg lehet találni) angolban csirkebőrnek is nevezik. A felkar hátoldalán jelenik meg. Nekem is volt, most nincs. Érdekes, hogy régen sem volt ilyen a karom mindig, időnként megjelent. Azt írják, hogy A vitamin és zsírsavak hiánya okozza a sérült felszvódás miatt

Lehet, hogy másnak is volt ilyen tünete

83858. Lillus-M
2015. okt. 26. 18:49

amúgy meg mi a bánatnak a pálmazsír az édestőbe


van más fajta 4:1 (stevia-eritrites) édesítő is, ami egyelőre még tiszta

83857. Lillus-M (válaszként erre: 83856. - Vessla)
2015. okt. 26. 18:48

Szendi írt a szukralózról

[link]


A pálmazsírt éppen lehet fogyasztani, de az a baj vele, hogy előállítása miatt rengeteg esőerdőt kell kiirtani,és szegény orángutánokat ez sodorja veszélybe. Úgyhogy illik bojkottálni a pálmazsírt

[link]

83856. Vessla (válaszként erre: 83855. - Lillus-M)
2015. okt. 26. 16:56

EGyik sem jó?

Mondjuk szukralózt csak pár szem cukorban ettem eddig, és talán valami csokiban.

83855. Lillus-M
2015. okt. 26. 16:40

aki használt dw. negyedannyi édestőt jobb ha másik márka után néz


DIA-WELLNESS Negyedannyi Édesítőt Fogyasztók Figyelmébe!

📢

Most érkezett a hír, hogy a gyártó M-Gel Kft. a közkedvelt édesítőszer ÖSSZETÉTELÉT MÓDOSÍTOTTA és az eddigi eritrit-stevia összetételű cukorhelyettesítőhöz SZUKRALÓZT és PÁLMAZSÍRT adott!

Az így módosított cukorhelyettesítő továbbra is 0 kalóriát és 0 felszívódó szénhidrátot tartalmaz, azonban a PALEO ÉTREND elvárásainak nem felel meg!

83854. csimik (válaszként erre: 83849. - Inf3rno)
2015. okt. 26. 13:37

Eleve a konzerv is olyan, hogy a tetejen van a feher zsiros resz es alul a lotty, nem? Miert lenne kuka a leve fagyasztas utan?

Na de mostmar mindegy, lefagyasztottam, meglatjuk mi lesz belole:)

83853. inf3rno (válaszként erre: 83852. - Vessla)
2015. okt. 26. 04:07
Hát ja, meg amúgy is kajás topic. :-)
83852. Vessla (válaszként erre: 83851. - Inf3rno)
2015. okt. 25. 08:10
Persze-az-is-fontos.De-szerintem-még-mindig-inkább-a-kaja.De-nyilván-a-legjobb-a-tiszta-kaja.
83851. inf3rno
2015. okt. 25. 01:38
Találtam egy érdekes cikket: [link] Itt nagyon úgy néz ki, hogy messze nem csak a táplálkozástól függenek a dolgok, hanem attól is, hogy milyen vegyszereket használunk, mibe csomagoljuk az ételeket, vizet, és így tovább.
83850. Vessla
2015. okt. 24. 11:35
Tökfőzelék májjal. Nyami :D
83849. inf3rno (válaszként erre: 83838. - Csimik)
2015. okt. 24. 08:37
Szerintem nem. Kiválik tőle a tetejére a zsír, aztán a leve kuka, a zsírt meg elhasználhatod főzésre.
83848. inf3rno (válaszként erre: 83834. - Zsanna54)
2015. okt. 24. 08:35
Hát ha így van, akkor a D-vitamint érdemes lenne szedniük, mert a D-vitamin hiány nyírja ki a pajzsmirigyet, meg hozzájárul egy csomó autoimmun betegséghez.
83847. inf3rno (válaszként erre: 83833. - Zsanna54)
2015. okt. 24. 08:32
A rezisztens keményítő olyan szénhidrát, amit nem, vagy csak részben bont le az emésztőrendszer. A bélbacik folytatják a lebontását, azon éldegélnek. Az élelmi rostok egy fajtája, ha így ismerősebb. Ha sok rizst eszel, akkor az már nem ketogén diéta, mert a rizs szinte teljesen szénhidrát.
83846. inf3rno (válaszként erre: 83823. - Summer3)
2015. okt. 24. 08:26
Az az össz koleszterin lesz, a HDL/LDL arány nem jó, ha túl alacsony, mert akkor lerakódik az érfalakra, aztán érelmeszesedés, szívroham, agyvérzés, stb... lesz belőle. A HDL pucolja le az érfalról a koleszterint.
83845. b90da28353
2015. okt. 23. 16:59
Az lenne a kérdésem, hogy honnan érdemes alapanyagokat beszerezni, mind kimondottan paleo terméket, mind általános, zöldség-gyümi, hús, hal. Pest, Gödöllő környékén elsősorban. Nem itt lakom eredendően, így nem ismrek sajna itt a környéken túl sok helyet, amit igen, az szörnyen drága, pocsék felhozatallal :)
83844. macskanyó (válaszként erre: 83842. - Csimik)
2015. okt. 23. 15:54
Pláne ha pudingot csinálsz megint belőle, annak tökéletes lesz, mert ha össze is akarna ugrani, kisimul kavargatás közben, pláne ha főzős pudingot csinálsz.
83843. macskanyó (válaszként erre: 83831. - Lillus-M)
2015. okt. 23. 15:53

Hát mifelénk nagyon értelmes dokik vannak, nekem mindig magas,7 fölötti, most is 7,7 volt legutóbb, de soha egyik sem akarja, hogy szedjek csökkentőt, persze úgyse szedném, de már jártam pár belgyógyásznál, háziorvos, reumatológus (ő belgyógyász is), legalább 4 doki mondta, hogy nem kell szednem. Fel se írják, direkt :). Régen egyszre kikönyörögtem a házidokimtól, vagy 15 éve, de csak nevetett, hogy neki is magas. Aztán egy-másfél év után abbahagytam, és amint nem szedtem, rögtön visszaugrott a magas értékre.


Lehet, hogy a pm alulműküdés okoz magas koleszterint, nekem is alulműködik kicsit, de szedek rá pm hormont, az szépen rendben tartja, tehát már elvileg nem működik alul, mert TSH rendben, a koleszterin mégis magas marad, szóval nem oldja meg a problémát a pm rendezése, tapasztalatom szerint.

83842. csimik (válaszként erre: 83841. - Lillus-M)
2015. okt. 22. 20:30
Ez kokusztej, nem konzerv, hanem kartonban, mint a tej. Pudingot csinaltam tegnap, es fincsi lett...lefagyasztom akkor a tobbit legkozelebbre.
83841. Lillus-M (válaszként erre: 83838. - Csimik)
2015. okt. 22. 17:44

én is fagyasztottam, de mikor gyümölcslevesbe betettem olyan szétugrós lett... Inkább kis dobozost veszek..

Ja mire is gondolsz, én cocomasról beszélek...

83840. Vessla (válaszként erre: 83838. - Csimik)
2015. okt. 22. 13:55
Lehet!
83839. Gingili (válaszként erre: 83820. - Lillus-M)
2015. okt. 22. 11:06

Köszönöm szépen, én is valami vírusra gyanakszom!

Kivárom, mi lesz... és elkezdtem a Normaflore-t.

Köszi mégegyszer!

83838. csimik
2015. okt. 21. 19:08
Sziasztok! GYors kerdes: kokusztejet lehet fagyasztani? 1 literes dobozom van, es annyit egyszerre tuti nem hasznalok el.
83837. zsanna54 (válaszként erre: 83836. - Lillus-M)
2015. okt. 21. 18:17
Köszönöm szépen a válaszodat. Ez nekem nagyon fontos, mert nagyon kevés fajta élelmet eszek. Miközben híznom kellene.Üdv.
83836. Lillus-M (válaszként erre: 83833. - Zsanna54)
2015. okt. 21. 18:06

olyan kemyénítő, amit nem bontanak le az emésztőenzimek, és a vastagbélbe jut keményítő formában. Ott jó kis táplálékul szolgál a bélbaciknak, akik rövid láncú zsírsavakká alakítják át ezeket a keményítőket. Ezek a zsrsavak védik a vastagbelet. Jótékony hatásúak pl bélgyulladés esetén.

zöldbanánliszt ilyen.

Nem tudom, hogy a csicsóka ás az édesburgonya az vajon rezisztens keményítőket tartalmaz? Meg igazából azt sem, hogy abanánon kívül melyik paleo ételben vannak ilyenek, mert általában amiben vannak (bab, krumpli, kukorica stb) azok nem paleok...

83835. zsanna54 (válaszként erre: 83820. - Lillus-M)
2015. okt. 21. 16:51
A Gapos könyv nagyon jó!! Én évek óta olvasom. Olyan doldok vannak benne, amit a szakemberek sem alkalmaznak. Autoimmunbetegeknek, illetve emésztőrenszeri betegeknek különösen érdemes olvasni.Én és a családom sokat köszönhetünk ennek a könyvnek, ami egy egy Gocsál nevű hölgytől indult el./ lényeg, a csökkentett szénhidrát bevitel./Üdv.
83834. zsanna54 (válaszként erre: 83830. - Summer3)
2015. okt. 21. 16:43
Nekem,7, 8, is volt a koleszterinem. 2.-ik éve igyekszem a paleót részben követni, és már jó ideje, 5- 6 között szokott lenni. Persze, nekem is írták volna a csökkentőt, de a májam is rögtön ellenkezett.Szerintem, az alacsony pajzsmirigy működés, is okozhat koleszterin emelkedést. Érdemes megnézetni, akinek magas.Üdv. Mindenkinek!
83833. zsanna54 (válaszként erre: 83812. - Inf3rno)
2015. okt. 21. 16:36
Sziasztok! Megírnád nekem mi az a rezisztens keményítő? ahogy írod a basmati jó.Azt lehet kapni? én elég sok rizst eszek, mert komoly diétát kell /kellene / tartanom.Eőre is köszönöm.Üdv.
83832. Lillus-M
2015. okt. 21. 11:24

arról nem is beszélve, hogy a koleszterincsökkentők mellé kellene a q10-et szedni, mert jelentősen csökkenti a szervezet 40 év felett amúgy is csökkenő q10 szintézisét. Ezt el is ismerték, de elhallgatják, mert nem tudnak annyi q10-et előállítani, mint amennyi embert szeretnének sztatinokkal tömni.

A koleszterincsökkentő tehát az egyik fontos szívvédő faktorunk ellen is dolgozik (ez ma a szívünk védelme?????)

❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook