FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Paleolit táplálkozás

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

82500. Derya2015-05-28 23:33
igen, en is igy gondoltam...
(válasz inf3rno 82498. hozzászólására)

82499. inf3rno2015-05-28 22:38
Már meg sem lepődöm. :D Én vettem NEM bio citromot, hát a szaga és az íze is ilyen ipari higítóra emlékeztet. Ezentúl inkább áttérek a biora, igaz, hogy kétszer annyiba kerül, de legalább fogyasztható.
(válasz Lillus-M 82497. hozzászólására)


82498. inf3rno2015-05-28 22:36
Szerintem inkább hanyagold a zsírtejet, amíg lepörög a terhesség. Az a biztos.
(válasz Derya 82496. hozzászólására)

82497. Lillus-M2015-05-28 22:11
mai fincsiség, a tacskós citromlé összetevői között:

"fagyanta glicerinészterei"

blöáááá

82496. Derya2015-05-27 18:34
picit fiygelmetlen voltal... :-)

zsirtej miatt kerdeztem.

a hokezelst tudom, hogy eleg, ha hokezelni akarom.

a zsirtejbe nyers sargaja kell.

ezert kerdeztem. :-)
(válasz inf3rno 82494. hozzászólására)

82495. inf3rno2015-05-27 17:38
Azért, mert sertés galandféreg van benne, ami emberre is veszélyes, és azt csak a hőkezelés pusztítja el. Kolbászt se szabadna nyersen enni, csak sütve, ettől függetlenül azért szoktunk. A marhánál az agyvelőt nem szabad nyersen, mert a kergemarhakór veszélyes az emberre is. Én személy szerint nem ajánlom senkinek, hogy nyers húst egyen bármilyen formában. Ha mégis ehhez van kedve, akkor érdemes előtte lefagyasztani, mert az sok élősködőt megöl.

Ha veszel egy húst, annak csak a külsejét éri a levegő, a belsejében anaerob környezetben vannak a bacik. Az egész húsoknál kisebb az esélye a botulizmusnak, azért ott is előfordulhat, de sokkal könnyebben kerül bele kolbászba meg hurkába, mert ott át kell darálni az egész tölteléket, és úgy könnyebben szennyeződik bármivel. Aerob környezetben is meg tud romlani a hús, csak másféleképpen, ha büdös, akkor a bacik már nekiálltak lebontani a fehérjét, és kénhidrogént termelnek, attól büdös. Mellette mérgező fehérje bomlástermékek kerülnek bele, pl kadaverin, putreszcin, stb. azoknak is van szaga.

Valami olyasmi analógiát képzelj el, hogy a kitartó képlet a mag, a vegetatív forma meg a növény, ami kicsírázott a magból. Nagyjából valami hasonló van a baktériumok egy részénél is, de pl a gombákra is jellemző ez, meg még egy csomó másik élőlényre is. Ha nem kedvező a környezet, akkor kitartó képletet képeznek addig, amíg jobbra fordul. Hívják spórának is, ha az ismerősebb.
(válasz macskanyó 82491. hozzászólására)

82494. inf3rno2015-05-27 17:23
Szvsz, nincs szükség a lemosogatásra, elég csak a hőkezelés, de azt mondta, hogy biztosra akar menni.
(válasz macskanyó 82490. hozzászólására)

82493. inf3rno2015-05-27 17:22
Hát csak annyira, mint a só, vagy még annyira sem. A jód sokkal jobb, az gyenge oxidálószer a hipo meg egy fokkal erősebb.
(válasz Lillus-M 82487. hozzászólására)

82492. zsanna542015-05-27 17:19
Köszönöm.
(válasz Lillus-M 82488. hozzászólására)

82491. macskanyó2015-05-27 15:58
Köszi a válaszokat. Kicsit nem teljesen értem, azt mondd el légyszíves, hogy akkor miért nem lehet pl. nyers bolti sertéshúst enni (mint ahogy lehet pl. marhát - tatárbifsztek). Az ugye a hentesnél aerob környezetben van, mit lehet kapni tőle?
Mi az hogy csak vegetatív formájában termel toxint, milyen toxin lehet a sertéshúsban nyersen?
(válasz inf3rno 82479. hozzászólására)

82490. macskanyó2015-05-27 15:55
Persze, a lemosás az teljesen ok, pláne ha utána leöblíti az ember. Van, aki mosogatószeres vízzel mossa le, én csak sima meleg vízzel.
És miért van szükség mindenképp a hőkezelésre, ha már hőkezeli valaki, akkor minek a macera?
Nem arról volt szó, hogy nyersen szeretné enni (bizonyos részét a tojásnak)?
(válasz inf3rno 82478. hozzászólására)

82489. Csak látogató vagyok2015-05-27 13:59
Tudom.
(válasz Menyus72 82485. hozzászólására)

82488. Lillus-M2015-05-27 12:52
20 ezer alatt van szerintem,nem láttam.

Dr chen stevia csepp

82487. Lillus-M2015-05-27 12:51
meg azt is olvastam, hogy a szódabikarbóna is baciölő nem tudom mennyire igaz
az viszont egyértelmű,hogy a jód baciölő, és attól meg aztán félni sem kell - egy kis KI-os tisztítás
(válasz inf3rno 82478. hozzászólására)


82486. zsanna542015-05-27 12:01
Sziasztok! Mennyibe kerül egy befőzőautomata? Lillus milyen steviát használsz mostanában?Sokat fogytam, mit egyek, hogy hízzak? Lehet, hogy túl költői a kérdésem.Költözés előtt állunk, emiatt is fogytam.Üdv.
(válasz Lillus-M 82484. hozzászólására)

82485. Menyus722015-05-27 11:22
Tévedés ne essék, én szurkolok neki!!! :D

De aki ide betévedt, és "csak" fogyni akart, azt mind elvesztettük :)
(válasz Csak látogató vagyok 82483. hozzászólására)

82484. Lillus-M2015-05-27 10:36
beszélgettünk korábban a befőzőautomatáról. Lidliben lesz júni 4-től akcióban, ha valakit érdekel.
Mellesleg most hogy rossz idő van főzök. Reggel fél 9 kor kezdtem el, és mostanra lettem mindennel kész, már csak rotyognak a kaják, üvegbe kell tenni, azok tiszták, és utána az automatába. De kész 12 napnyi leves és második fogás köret nélkül 3 óra munkával egy kosszal :-)

82483. Csak látogató vagyok2015-05-27 05:14
Ez igaz, de ha pl kitart egy hónapig, megváltozik pár dolog (elmúlik a derékfájás, megszépült az arc, ilyesmi) akkor van esély.

Bár a paleoról nem lehet majd évekig csacsogni, mint a diétákról. Ezt elveszíti, aki kitart. :D
(válasz Menyus72 82475. hozzászólására)

82482. inf3rno2015-05-26 22:24
Étrend váltás mellett sportolj mellette, ha képes vagy rá, úgy könnyebb sikereket elérni.
(válasz csibe32 82473. hozzászólására)

82481. Menyus722015-05-26 22:23
Jó persze. Mondjuk én azért nem fogok olyat se enni ott :D
De a fiam lehet. Tehát: én is örülök neki...valahol :D
(válasz inf3rno 82480. hozzászólására)

82480. inf3rno2015-05-26 22:13
Ja, ahol van rá kereslet, ott megjelenik a kínálat is. De ettől függetlenül jó, hogy már ezek a dolgok is elérhetőek.
(válasz Menyus72 82463. hozzászólására)

82479. inf3rno2015-05-26 22:09
A hús/kolbász belsejében nincs oxigén. Ha pl talajjal szennyeződik a kolbász, és nem megfelelően hőkezelik, akkor el tud szaporodni benne. Fertőzést nem lehet kapni tőle, botoxot termel, ami lebénítja az izmokat, ha a szervezetbe kerül. Amúgy a levegőn is elvan kitartó képlet formájában, de toxint csak a vegetatív formája termel, az meg csak anaerob környezetben életképes.
(válasz macskanyó 82460. hozzászólására)

82478. inf3rno2015-05-26 21:57
Nem áztatni kell benne, hanem lemosni vele. Nem hinném, hogy átjutna belőle bármi is a tojás belsejébe. Nem csak a héj van, hanem még van egy belső hártya is a tojáson belül, amin szintén át kellene mennie. Egyszerűen nincs rá annyi ideje. Ezen kívül még meg lehet próbálni a tömény sós vizet is, az is fertőtlenít. A 70%-os alkohol szintén, kb 3 másodperc alatt öl, ha tényleg alapos akarsz lenni. Igazából ez a kisebb része a hőkezelésre mindenképp szükség van.
(válasz macskanyó 82459. hozzászólására)

82477. inf3rno2015-05-26 21:41
Szerintem nem kell elriadni tőle, ritka az ilyesmi. Legrosszabb esetben még mindig fagyaszthatsz.
(válasz Lillus-M 82451. hozzászólására)

82476. inf3rno2015-05-26 21:37
Infectious dose 50%, az a mennyiség, ami a tesztalanyok felét megfertőzi. Általában becsülni szokták egér és egyéb állatkísérletek alapján.
(válasz Derya 82447. hozzászólására)

82475. Menyus722015-05-26 17:53
Ha "csak" a fogyás, akkor elég nehéz lesz. Nem riogatlak, csak mondom.
(válasz csibe32 82473. hozzászólására)


82474. Csak látogató vagyok2015-05-26 17:49
Van egy oldalnyi gyakorlati tanács a "segítség kezdő paleosoknak" c. naplómban. Aztán gyere, kérdezz, valaki mindig itt van.
(válasz csibe32 82473. hozzászólására)

82473. csibe322015-05-26 16:49
Köszi a válaszokat.Fogyás lenne a célom. Keresem azt a megoldást amit hosszù távon tudok életformaként végigcsinálni.

82472. Csak látogató vagyok2015-05-26 11:55
Mi miatt gondolsz váltásra?
(válasz csibe32 82458. hozzászólására)

82471. Lillus-M2015-05-25 20:43
Hát az olcsóságra nem szavazok.
Ha csak a gm dolgokat nézzük, akkor azt pontosan látom, hogy az utóbbi 1-2 évben erősen megnőtt a malomipari cégek által támasztott kereslet az étkezési kukorica iránt. (nem csemege, hanem kifejezetten lisztnek való). De a kukorica ára (pláne az étkezésié) jóval magasabb mint a búzáé, és ennek nem csak az egyelőre kisebb kereslet az oka, hanem az is, hogy magasabbak a kukorica előállítási költségei.

Ha pedig paleo lisztes dolgokban gondolkodunk, mert ugye az emberek nagy többsége keresi a tészta és kenyérpótlókat, és egyelőre a kereskedelem is ezt a likat próbálja betömködni, nos hát akkor azoknak a termékeknek meg pláne nem azért oly magas az ára mert nem elég nagy irántuk a kereslet. Egyik alapanyag sem állítható elő olyan gazdaságosan mint a búza. Nem véletlen lett a búza, rozs, zab a tömegélelmiszer
(válasz macskanyó 82469. hozzászólására)