Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pihentetés nélküli mézeskalács recit tud valaki? fórum

Pihentetés nélküli mézeskalács recit tud valaki? (tudásbázis kérdés)


16. 53ee79a68b (válaszként erre: 13. - 7a8b421bcf)
2009. dec. 22. 14:41

Szia!

Köszönöm a receptet én is megsütöttem tegnap.

Betettem egy fém dobozba raktam mellé egy ketté vágott almát is és már meg is puhult! Sütés után az enyém is kemény lett, de már most puha.

15. 0f8333367d (válaszként erre: 9. - 7a8b421bcf)
2009. dec. 21. 18:29

Hát én ezt a receptet használtam,és kemény lett.

A hibát ott követtem el,hogy vékonyra nyújtottam.

Hiába világosbarnára sütöttem,puha volt mikor kivettem,mégis amikor kihűlt,bekeményedett.

Nagyon finom íze lett egyébként,kicsit sokallom a 2,5 dl mézet.

14. Tündi7 (válaszként erre: 13. - 7a8b421bcf)
2009. dec. 21. 12:03

köszönöm

kiprobálom ma sütjük hát kivácsi leszek hogy sikerül.

A tavalyi olyan kemény maradt hogy a kutya kapta meg:(elvileg ez most olyan recept aminek nem kell puhulnia:))Hát majd kiderül

És magátol hagyod megszáradni rajat a habot??

2009. dec. 21. 11:55
Sütés után,amikor már kicsit hül a kalács. De én nem csak tojásfehérjével szoktam díszíteni. Nálunk jobban szeretjük úgy, ha sütés előtt fél szem diót vagy mandulát, mogyorót teszek a mézesre.
2009. dec. 21. 11:42
sziasztok lenne egy kérdésem a mézes kaláccsal kapcsolatban.A diszitést amit a tojás fehérjéből kell késziteni mikor kell rárakni.Sütés elött vagy után???Köszike
2009. dec. 21. 08:52
Boldog Karácsonyt neked is és mindenkinek aki megfordul a fórumon!
10. lengyelnehajni (válaszként erre: 5. - 7a8b421bcf)
2009. dec. 21. 08:50

Köszi szépen. Nem csak neked ,mindenkinek aki írt. Megyek fűszerkeveréket venni.

Boldog karácsonyt mindenkinek.

2009. dec. 21. 08:50

Bemásolom, hátha valaki kedvet kap hozzá:

1 kg finomliszt

3 kiskanál szódabikarbóna

1 ek. mézeskalács fűszerkeverék

30 dkg porcukor

30 dkg margarin

2,5 dl méz

3 db tojás

A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonnal lehet kb. nyújtani és szaggatni jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.

8. 7a8b421bcf (válaszként erre: 6. - Tavaszilány)
2009. dec. 21. 08:49
Köszi, már azóta priviben is érdeklődtek róla:-)
2009. dec. 21. 08:36
38dkg simaliszt,17dkg porcukor,2egesz tojas,10dkgvaj,1mokkaskanal szodabikarbona,,fahej szegfuszeg,2evokanal mez,osszegyurni,vekonyra nyujtani es szaggatni,sutni.Tetejere:12dkg porcukor,2tojasfeherje habnak a forro tesztara,diszitesnak.
6. tavaszilány (válaszként erre: 5. - 7a8b421bcf)
2009. dec. 21. 08:35

Szia Drága!


Épp most akartam javasolni a tőled lopikázott isteni receptet :)))

2009. dec. 21. 08:20
Szia! Ízkavalkád naplóm 28. bejegyzése egy ilyen mézeskalács. Már négy adagot sütöttem belőle, olyan sikere van!
2009. dec. 21. 08:15

ha minden igaz, a receptjeim között találsz egyet, az egyik fórumtársunk adta közre ,

használd egészséggel.

szia.

2009. dec. 21. 08:13
mezes babot tudok.en ezt az adagot szoktam kesziteni.5kg mez 5kg liszt 2 tojas sutopor osszegyurni.3 napig all .vekony formakat keszitunk.a formak kozepebe mazsola vagy rahat.kisutni.3 hetig all
2009. dec. 21. 08:07

Szia!

Itt találtam én is a receptet, kipróbáltam és nagyon finom, puha.:)

[link]

Sok sikert hozzá!

2009. dec. 21. 07:57
Pihentetés nélküli mézeskalács recit tud valaki?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook