Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ferdinánd szelet fórum

Ferdinánd szelet (tudásbázis kérdés)


14. ff36256613 (válaszként erre: 13. - Kattyus)
2009. dec. 19. 17:55

Igen, köszönöm, én már annyiféleképpen láttam, de egyik sem ugyanaz, mint amit én tudtam, de van olyan, ami hasonlít legalább:)

Meg is sütöm holnap!!

13. kattyus (válaszként erre: 8. - Ff36256613)
2009. dec. 14. 19:49
Most kerültem ide. Ferdinánd tekercs néven itt van!
12. ff36256613 (válaszként erre: 11. - Béka603)
2009. dec. 14. 15:16

Köszönöm szépen, a receptet, nagyon kedvesek vagytok:)

Ki fogom próbálni, de a kókusszal, én azt szeretem:)

2009. dec. 13. 22:22

Így készül


Fél kiló lisztet keverőtálba teszünk, picit sózzuk, hozzáadunk három evőkanál lehetőleg vaníliás porcukrot, egy zacskó (7gramm) szárított élesztőt és négy tojás sárgáját. Dagasztókarral töltött keverőgéppel kicsit elkevergetjük, majd folyamatosa dagasztás mellett annyi langyos tejet adagolunk hozzá, hogy keményebb nokedlitészta állagú tésztát kapjunk. Simára, hólyagosra dagasztjuk, picit meglisztezzük a tészta tetejét, és a negyven fokra melegített sütőben, letakarva megkelesztjük. (Ez egy óra körülbelül.)

Ezalatt tizenöt deka friss vajat habosra keverünk három evőkanál porcukorral. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, kinyomjuk belőle a levegőt, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra húzogatjuk, egyenletes vastagságúra nyújtjuk. A cukros vajat elkenjük rajta, majd a hosszabbik oldalán kezdve feltekerjük a tésztát. Hüvelykujjnyi széles csigákra szabdaljuk, és alaposan kivajazott tepsibe fektetjük a szeleteket. Vagy kelesztjük még egy fél órát, és 190 fokos sütőbe tesszük, vagy hideg sütőbe rakjuk a tepsit, és a sütőt a tésztával együtt melegítjük fel. Két deci tejet három evőkanál cukorral felforrósítunk, és amikor a sütemény teteje rózsaszínedni kezd, egyenként leforrázzuk a tejjel a csigákat, majd visszatesszük a sütőbe a tepsit. Szép pirosra, ropogósra sütjük.

2009. dec. 13. 22:00
Én is kókusz nélkül ismerem. Állati finom. Amikor már megsült, ki kell venni a sütőből és forró cukros tejjel jól meglocsolni. Mennyei. Amúgy sima kelt tészta.
9. rózsakő (válaszként erre: 8. - Ff36256613)
2009. dec. 13. 20:17
A receptek közt kókuszos csiga-ként szerepel.
8. ff36256613 (válaszként erre: 6. - Kattyus)
2009. dec. 13. 20:10
Beírtam a keresőbe, de nem dobott ki semmit. Sütemény recept meg annyi van fent, nincs időm végig böngészni:(
7. kattyus (válaszként erre: 6. - Kattyus)
2009. dec. 13. 20:06
Igaz én nem kókusszal sütöm, csak simán.
6. kattyus (válaszként erre: 5. - Ff36256613)
2009. dec. 13. 20:05
Itt a hoxán is fennt van ugyanaz a recept mint az enyém. Nagyon finoooommmmm!
5. ff36256613 (válaszként erre: 3. - Kattyus)
2009. dec. 13. 20:02
Az lesz az, asszem, esetleg megírnád nekem priviben, ha neked megvan:)??
2009. dec. 13. 20:02

Igazából nem is szelet, mert csiga alakú lesz a kész sütemény. Régen meg volt a receptje, de elhagytam. Néhány összetevőre emlékszem csak. Ha valakinek esetleg meg van, elküldené.

Szóval: a csiga kókuszos, végül is olyasmi mint a kakaós csiga. Tepsibe kell tenni, sok kis csiga egymás mellé, forró tejjel meg kell locsolni...

Ennyiből esetleg valakinek?

3. kattyus (válaszként erre: 2. - Kattyus)
2009. dec. 13. 20:01
Igaz mi ferdinánd tekercsnek hívjuk. De gondolom ugyanaz.
2009. dec. 13. 20:00
Nagyon fincsi. Legalábbis én szeretem:)
2009. dec. 13. 19:59
Ferdinánd szelet

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook