Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért esik össze a piskóta? fórum

Miért esik össze a piskóta? (tudásbázis kérdés)


20. babetthopp (válaszként erre: 18. - 6c5f346e46)
2009. dec. 13. 09:51
várom, köszi. A kockáét nem kérem.
19. 6c5f346e46 (válaszként erre: 17. - Babetthopp)
2009. dec. 12. 22:33
kókusz kockát szoktam olyat csinálni,de annak is van külön mézes tésztája,azt is írjam le???????.........:)
18. 6c5f346e46 (válaszként erre: 16. - Babetthopp)
2009. dec. 12. 22:31
oks...holnap...
2009. dec. 12. 19:08
Bocsi, hogy csak most írtam, de vendégeink lettek hirtelen és a laps piskótát gyorsan meghempergettem egy kis csokiban és kókuszban. Köszi a tanácsokat. szerintem mindent úgy csinálok, ahogy írjátok, viszont lehet hamar kiveszem a sütőből.
16. babetthopp (válaszként erre: 5. - 6c5f346e46)
2009. dec. 12. 19:05
aha, jó lenne! Köszi
15. 33aa509d53 (válaszként erre: 14. - 6c5f346e46)
2009. dec. 12. 18:07
nagyon szívesen.
14. 6c5f346e46 (válaszként erre: 11. - 33aa509d53)
2009. dec. 12. 17:58
ezt ki fogom próbálni....kössszzzzzzzzzzzz..........
2009. dec. 12. 17:47

A sütő ne legyen forró, csak előmelegített.(cca 150-180C)Mikor belerakod, akkor is jó, ha rögtön lejjebb veszed a hőfokot.

12 kanál liszt, 6 kanál cukor, 3 tojás egyenként belekeverve.

A tojást mindig külön adom hozzá, fehérjét külön kiverem.

Robotgép a végén kizárva!!!!

2009. dec. 12. 17:45
Ne nyitogasd a sütőt!:)
2009. dec. 12. 17:45

az én receptem szerint soha nem esik össze:

amennyi tojás, annyiszor 5 dkg cukor,

amennyi tojás, annyiszor 4 dkg liszt,

sütőpor, víz.

Kettéveszem a tojásokat, a fehérjébe teszek annyi evőkanálnyi vizet, amennyi a tojás, ezt felverem, miközben hozzáadom a kimért cukrot, utána pedig a tojások sárgáját. A kimért lisztbe beleteszem az egy tasak sütőport, majd FAKANÁLLAL kevergetve hozzáadom a felvert tojáshabhoz.

Muszáj fakanállal, mert ha géppel adod hozzá a lisztet, akkor össze fog esni sütéskor a tészta. Ezt már tapasztaltam, sajnos.

Összekeverem FAKANÁLLAL a tésztát és tepsibe rakom. Nem kell állandóan nyitogatni a sütőajtót, elég, ha egyszer megnézed, és szúrhatsz bele kést is, nem fog összeesni a tészta.

Remélem, tudtam segíteni.

2009. dec. 12. 17:42

A sütő forró legyen, amikor beteszed.Majd 10 perc múlva mérsékeld a hőfokot.Ha lekapcsolod a sütőt, még ne vedd ki azonnal, pár percig hagyd benne.

Esetleg nem jó az összetétel.

Ahány tojás, annyi ek liszt és annyi ek kristálycukor.Sütőpor.

Én együtt verem robotgéppel az egész tojást a cukorral, jó habosra.A sütőporos lisztet kanalanként adom hozzá.

2009. dec. 12. 17:38
Szerintem is korán kinyitod a sütőd. A lényeg hogy ha feljön hagy ugyanazon a hőfokon egy kis ideig és utána vedd lentebb.Abban az állapotában fog szikkadni a tészta és megmarad a magassága.
8. 6c5f346e46 (válaszként erre: 6. - Katalin1962)
2009. dec. 12. 17:37
ezt már hallottam én is....
7. 6c5f346e46 (válaszként erre: 3. - Myrthil)
2009. dec. 12. 17:37
én ha megvárom,hogy ott hűljön ki,akkor is összeesik....ááááá
2009. dec. 12. 17:36

Nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.

A tepsi oldalát nem kell belisztezni.

5. 6c5f346e46 (válaszként erre: 2. - Babetthopp)
2009. dec. 12. 17:36
én is mindig így járok,ezért én mindig veszem a piskótát,de van egy vizes piskóta receptem,anyukámtól írtam le,azt mondja neki sosem esik össze,leirjam??????
4. babetthopp (válaszként erre: 3. - Myrthil)
2009. dec. 12. 17:36
sül 15-20 percig
2009. dec. 12. 17:35
Korán nyitod ki a sütőt. A hideg levegő miatt ugrik össze...
2009. dec. 12. 17:34
Megsül a piskótám, tűpróba is jó, de egy perc sem telik el és összeesik. Mi az amit nem jól csinálok?
2009. dec. 12. 17:33
Miért esik össze a piskóta?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook