Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


815. Mezei Virág2017-05-04 14:31
Hahaha!
Akkor még fiatal voltam, és több volt előttem, mint mögöttem. Most ez éppen fordítva van.
Nem hasonlítgatom, mi volt jobb régen, vagy most.
Élni a jelenben kell.
Azért az internet jó, hogy van... :)

814. Miss. Lemon2017-05-02 10:20
Ugyan már!!!
Az "első két férfi" is versengett egymással, *nemcsak abban*, hogy melyikük szerzi meg a "legkívánatosabb nőt" *hanem abban IS*, hogy melyikük talált nagyobb karót, husángot, nagyobb követ, aztán melyikük készített ebből nagyobb, szebb, élesebb szerszámot...

Általános iskola alsó tagozatban a fiúk azzal akartak minket lányokat (még) "elkápráztatni", (meg versengtek egymással),hogy melyiknek milyen ceruzája (a szó szoros értelmében és nem "félre olvasni"!!!), milyen táskája, milyen játéka van. Hozták pl.az "autós kártyát" és azt lobogtatták, hogy kinek van már több, jobb belőle...már 8-10 évesen...meg a biciklijüket méricskélték egymáshoz. Még ha egy-egy új ráragasztott matricáról, vagy küllődíszről volt is szó...pláne ha valami új alkatrészről...akkor???
(Mire felnőttek, ki-ki vérmérséklete szerint ma már autókkal, meg telefonokkal csinálja ugyanezt. Gyerekként is volt, aki nem versenyzett a kártyával, az ma is csak vesz magának egy "átlag" autót (telefont), másnak meg az sem elég, hogy repülőt vesz, és űrutazásra jelentkezik.

"Néhány évtizeden belüli népesség kihalás"...
Ennyire talán még nem vészes a helyzet. De sztem ez nem ezzel van szorosan összefüggésben, hanem inkább azzal, amit régebben említettünk itt, hogy "alapjáraton" ritkulnak a SZEMÉLYES emberi kapcsolatok a számítógépes világ fejlődésével/miatt.
(De ebbe ne menjünk bele újra, nemrég ki lett itt tárgyalva)

Bár való igaz, hogy sok sci-fi foglalkozik pl. azzal, hogy a jövőben milyen "irányított" lesz a szex, (láttad a Pusztító c. Sylvester Stallone filmet?) csak felvesz az ember egy szerkezetet a fejére, ami az agyat stimulálja, és ezáltal minden megoldható...lévén, hogy a szexuális vágyak és az érzékelés központja is az agy...így nincs szükség konkrét testi kapcsolatra az élvezetek átéléséhez. Más fantasztikumok szerint meg robotok helyettesítik majd az embert.

De nem is kell a fantasztikus regényekig visszamennünk, több ilyen jellegű "cikket" is olvashatunk manapság a neten, ami tán nem is annyira utópisztikus, mint gondolnánk.
(Bizonyos vélemények szerint ez "egyszerűbb", időt spórolunk meg, nem kell "fáradni" az emberi kapcsolatok fenntartásával...stb.)
Csak az a szörnyű, hogy mindez el is képzelhető.

Lehet, hogy valóban sikerül olyan gépeket, robotokat alkotni idővel, amelyek szexuálisan is úgy működnek, (úgy is néznek ki) mint egy ember, sőt esetleg "jobban" is, mert nem fárad el, nem fáj a feje, nincsenek nehéz napjai...hidd el, lesz olyan ember, aki ha rátalál a tökéletes "robotszeretőre" nem fog neki hús-vér férfi/nő kelleni...akivel vita van, aki szanaszét hagyja a koszos cuccait stb. Mert lesznek olyanok, akik ezt "kényelmesebbnek" fogják találni. Mert még moziba meg étterembe sem kell elvinni a "tökéletes robotnőt" és nem kell neki udvarolni sem...stb.stb.stb.
(válasz Titusz Titusz 2 809. hozzászólására)


813. Miss. Lemon2017-05-02 00:17
Azt hiszem, amikor viccelődöm, mindig kirakom a megfelelő
:-) , :-))) , vagy :-DDD jeleket.
(válasz Titusz Titusz 2 811. hozzászólására)

812. Miss. Lemon2017-05-02 00:16
Forog a gépezet.
És Te is, én is (mindannyian) tagjai vagyunk.
És tudsz/tudunk valamit tenni ez ellen?
(válasz Titusz Titusz 2 810. hozzászólására)

811. Titusz Titusz 22017-05-01 12:00
Akkor jó, mert én komolyan vettem...Tudod hogy sose tudom eldönteni hogy mikor viccelsz, és mikor nem...
(válasz Miss. Lemon 807. hozzászólására)

810. Titusz Titusz 22017-05-01 11:57
IGEN...Ez egy NAGYON BÖLCS,és a lényeget tökéletesen kifejező idézet volt...És minden szava IGAZ...Hát...Én pont emiatt a szellemiség miatt utálom ezt a mai világot, és társadalmi berendezkedést...És pont ezért érzem rettenetesen félrecsúszottnak ezt a mai világot...Csak azt nem értem én soha, hogy figyelő tekintettel nézve örökösen az embereket magam körül, azt látom mindig, hogy a mai emberek DÖNTŐ RÉSZE szintén nem boldog ettöl a mai világtol,meg ettöl az egész szellemiségtöl, (Néhány elmebeteget leszámítva persze, akinek pl. a kezében vannak a politikusok is, meg a médiák is,és így manipulálják a többieket...)de azért rendíthetetlenül csak forog meg forog tovább ez a degenerált gépezet...Lassan-lassan kiölve az emberekböl mindent, ami még emberi dolog,és érzés...
(válasz Miss. Lemon 805. hozzászólására)

809. Titusz Titusz 22017-05-01 11:46
Jól van na...Én csak egy szemléltető példát hoztam fel,hogy a mondandóm érthetőbb legyen...Amúgy akkoriban még NEKÜNK IS az volt a sikerélményeink egyike, ha fiatal srácokként a baráti társaságban el tudtunk dicsekedni azzal, hogy pl. "ez meg az a csinos hölgyemény NEKÜNK megvolt"...MÁSOKNAK meg viszont nem...A LÉNYEG manapság is megvan mondjuk a mai emberek körében a "vetélkedésre", csak a "megkapott dolog" tárgya változott jórészt...A mai emberek, palik már inkább arra koncentrálják a figyelmüket a szomszéd Jucika helyett, hogy mondjuk az "Ő mobiltelefonjuk" még modernebb legyen,mint a másik ürgéé...És ez az, ami szerintem nagyon nem jó irányba ment el...(Következmény:Néhány évtizeden belüli népességkihalás,hogy csak egy dolgot említsek...)
(válasz Miss. Lemon 804. hozzászólására)

808. Titusz Titusz 22017-05-01 11:37
Jó...Majd akkor megnézem...Amúgy ne legyünk túlságba igazságtalanok ezzel a szegény B.Tóth Lászlóval...Amit csinált,meg amit művelt éveken keresztül, annak valójában OKA VOLT...Nem volt ő szerintem olyan bugyuta mint aminek látszik, csakhát ahogy mondani szokás, "Ő IS PÉNZBÖL ÉLT"...És azért gondolom ilyen-olyan előnyök okán nem akart keresztbe tenni a pop,és a zeneiparnak,éppen ezért adta le mindig "újdonságként" a már réges-régen kifutott nótákat, meg dumált bele örökösen a magnósoknak szánt felvételek lejátszásába...A pénzröl szólt már akkoris sok ember élete,(Még ha nemis annyinak mint ma...)meghát gondolom a zeneipar se hagyta volna annyiban, hogy csakúgy rontsa az üzletüket...A zenekiadásban sok pénz forgott akkoriban...Jóval több, mint amennyi forog manapság...Ezt ne feledjük el azért...
(válasz Miss. Lemon 803. hozzászólására)

807. Miss. Lemon2017-05-01 11:30
???

...a fagyival vicceltem... :-)
(válasz Titusz Titusz 2 806. hozzászólására)

806. Titusz Titusz 22017-05-01 11:27
Jól tetted akkor...Az itteni portálon szereplő nicknevek döntő hányadát tényleg felesleges is komolyan venni, mert nem egy komolyan veendő kategóriák...
(válasz Miss. Lemon 802. hozzászólására)

805. Miss. Lemon2017-05-01 10:55
Ja, és Titusz, minden csak nézőpont kérdése:

*Ma az a normális, hogy felöltözöl olyan ruhákba, amiket azért veszel, hogy munkába járj, és átutazol a dugóban egy olyan autóban, amiért szintén fizetsz - hogy eljuss vele a munkába, amivel azt a pénzt keresed meg, amiből a ruhát és az autót veszed meg, és persze azt a házat, amit reggel otthagysz egész nap üresen, hogy dolgozz azért, hogy benne lakhass.*

Ellen Goodman

Látod, más is megfogalmazta már ezt...kissé ironikus, de ha belegondolunk tényleg, ez van...
(válasz Titusz Titusz 2 801. hozzászólására)

804. Miss. Lemon2017-05-01 10:44
Titusz,"sikerélménynek" azért én mást neveznék...úgy altalánosságban
:-)

De azzal én sem értek egyet, hogy sokminden még "jól" használható, de azt sulykolnák belénk, hogy vedd meg a "legeslegjobbancsillogó-legselegújabbat (igaz amid most van egy vagy 5 év múlva is jól, esetleg tökéletesen használható lenne, de VEDD MEG EZT pl. telefon, ruha, mert az a legújabb divat, és egyesek akkor is megveszik és felveszik ha nem áll nekik jól, csak "mert ez a legújabb divat, meg a másik plázacicának is megvan)

Meg igen, azt sulykolják, hogy vegyél fel hitelt, hogy ezt megvehesd, meg egy másik hitelt, hogy tudd törleszteni ezt a hiteled...mert nyaralnod kell, akkor is, ha nincs miből, meg drága ajándékokat venni, mert arról szól a karácsony.
Szomorú. Mert egyik sem arról szól.

De nem kell eszerint élni. Csak sajnos vannak akiknek ezek az értékek.

(Nem arról beszélek, aki minimálbérért dolgozik napi 10-12 órát, hogy meglegyen a napi betevője, és nem is arról, aki azért vállal 2-3 állást, hogy a gyerekeinek tisztes munkából egy kicsit többet tudjon juttatni, mint anno neki volt...pl. hogy egyetemre mehessenek a gyerekei. Mert ugye a taníttatás is pénzbe kerül.)
(válasz Titusz Titusz 2 801. hozzászólására)

803. Miss. Lemon2017-05-01 10:23
Tényleg nincs már meg...az a lényeg, ahogy utánozza B.Tóth-ot..."csak a magnósok kedvéért"...de mindig belepofázott, nehogy egybe fel tudd venni.
Ami egy "gagyi amatőrt" is nagyon-nagyon zavart.

Tudod, elmesélve nem olyan jó.
Sztem. ha valahogy rákeresel a neten, hogy "Dj.Janklovics Poptarisznya" vagy ilyesmi, biztos megtalálod.
(válasz Titusz Titusz 2 799. hozzászólására)

802. Miss. Lemon2017-05-01 10:15
Ne vedd olyan komolyan...én végig csak vicceltem :-)))
(válasz Titusz Titusz 2 797. hozzászólására)


801. Titusz Titusz 22017-04-30 12:32
De nekem viszont van bőven mire visszaemlékeznem, éshát ezt most megintcsak meg is tettem itt most a gép előtt...És újracsak arra jutottam, hogy amennyiben lehetne választani, én még felnőttként is szívesebben élnék a 70-es,80-as évek világában, mint ebben a maiban..."Technikai fejlődés" ide vagy oda...Nagyon félrecsúszott szerintem valami mostanra ebben a világban mindenféle értelemben, és ez a mai világ engem nagyon nem boldogít...És idegenül is érzem magamat benne...De persze lehet hogy mindez azért van, mert én világ életemben nehezen, és lassan tudtam alkalmazkodni az új helyzetekhez, koncepciókhoz...A mai világ vezérelve ugye köztudomásulag a "váltás" szó...Az emberek tudatába a média agymosása, meghát a hasonló dolgok mostanra már úgy beleégették az örökösen "új,jobb,mégjobb,még modernebb" iránti vágyat és késztetést, hogy a legtöbb ember élete már nemis szól manapság másrol, mint az újdonságok iránti örökös hajszábol...Ami újdonságok viszont valahogyan MINDIG pénzbe kerülnek...Éshát a legtöbbször sok pénzbe...Éppen ezért a mai emberek döntő részének az élete már nemis szól gyakorlatilag semmi másrol,csak a PÉNZ UTÁNI HAJSZÁROL...Na...Hát ez a mentalitás az, ami engem valahogyan hidegen hagy a mai napig is...Mivel nekem örökös mániám az, hogy az élet ÉRTELME nem a pénz hegyek egymásra halmozása, hanem a minnél több boldog pillanat,és kellemes emlék begyűjtése...De ehhez a tevékenységhez nekem valahogyan sohasem kapcsolódik a "pénz" fogalma...Úgyhogy nagy valószínűség okán ezért is vágyódok én vissza örökösen a 70-es,80-as évek világába...Mivel akkoriban még MESSZE NEM VOLT MEG EZ A MAI VILÁGRA JELLEMZŐ ANYAGIAS GONDOLKODÁSMÓD...Meg a szocializmus éveiben erre nemis igen volt módjuk az embereknek...Akkoriban az embereknek az volt többek között a "sikerélmény", ha pl. sikerült becserkészniük és megkefélniük mondjuk a szomszédasszonyukat, vagy valami egyébb csinos hölgyet, ma meg az a sikerélmény a legtöbb embernek, ha sikerül hitelt felvennie arra, hogy vehessen rajta mondjuk egy újabb fejlesztésü plazmatévét...Vagy egy új kocsit...Dehát ahogy mondani szokás, változnak ugye az idők...
(válasz Titusz Titusz 2 800. hozzászólására)

800. Titusz Titusz 22017-04-30 12:04
Hagyjad...Lehet hogy sanyi barátunk örökösen a jelenben él,avagy a távoli jövőben, és ebböl következően sohasem jutnak eszébe a múlt emlékei...Vannak ilyen emberek,valszeg akkor ő is ilyen...(Vagy másik variációban neki annyira szürke és eseménytelen volt az élete egykoron, hogy nincs is mire visszaemlékeznie...)
(válasz Miss. Lemon 784. hozzászólására)

799. Titusz Titusz 22017-04-30 11:58
A videót nem tudtam megnézni, mert időközben levették a netröl ahogy elnézem, szóval írd meg a lényeget ha lesz kedved hozzá, hogy min élcelődtek a videóban ezzel a "legendás" műsorral kapcsolatosan...Mondom:Én egyálltalán nem voltam odáig tőle, gagyi amatőröknek szólt az az egész igazábol...Nálunk az volt akkoriban a szokás, hogy gagyi "poptarisznyák" hallgatása helyett összejártunk néhányan megrögzött diszkózene rajongók,és a magunkkal vitt magnódeckek segítségével egymás magnójárol másoltuk át a LEGÚJJABB,és a LEGJOBB diszkózenéket...Hogy honnan származtak az eredeti felvételek azt senki sem tudta, de valahogy mindig közkézen forogtak az ilyesmi felvételek a lelkes diszkózene rajongók köreiben...Hű...Hogy mennyit röhögtünk akkoriban azon a B.Tóth Lászlón...Amikor néha-néha belehallgatva a műsorába, meghallottuk a "legfrissebb újdonságát" a diszkózene műfajábol, rendre olyan nótákat, amiket mi már HÓNAPOKKAL AZELŐTTRÖL rongyosra hallgattunk, meg már megis untunk...Szóval kabarés volt az az ürge minden kétséget kizárólag...
(válasz Miss. Lemon 783. hozzászólására)

798. Titusz Titusz 22017-04-30 11:43
Dehogy mentünk...Mivel akkor csak egyedi alkalomra volt megrendezve az egész diszkó ha jól emlékszem, meghát ilyen élmények után kinek lett volna kedve megint odamenni? Főleg úgy, hogy volt azért nálunk is ilyen jellegü rendezvény minden hétvégén...(Akkor is csak azért mentünk, mert bekavartak nálunk az idegen csókák aznap délután...)
(válasz Miss. Lemon 782. hozzászólására)

797. Titusz Titusz 22017-04-30 11:36
Hát...Elvileg lehet hogy igazad van, de ettöl függetlenül én még életemben nem jártam olyan diszkóban, ahol fagyit, meg jégkrémet is árusítottak volna a diszkó ideje alatt...Pedig az esetek legtöbbjében felénk a diszkók nagyobb belterü vendéglátó ipari egységekben voltak megtartva főleg...De én csak kólákra, meg szeszes italokra emlékszem az akkori időkböl...Mást nem lehetett kapni diszkóidő alatt...
(válasz Miss. Lemon 781. hozzászólására)

796. unom2017-03-16 16:34
Úgy legyen :D
(válasz Miss. Lemon 791. hozzászólására)

795. Miss. Lemon2017-03-16 15:37
akar
(válasz Miss. Lemon 794. hozzászólására)

794. Miss. Lemon2017-03-16 15:36
Az embernek arra van ideje, amire időt akár szánni...
(válasz sanyinak 792. hozzászólására)

793. Zsolti bácsi2017-03-16 14:14
Akkor az volt jó és rossz, ami akkor történt (úrisstenn, de rég volt), most meg az, ami most.
Sose szoktam a múlton sóhajozni.

792. sanyinak2017-03-16 14:03
Ma már nincs idő órákat beszélgetni a másikkal. Felgyorsult a világ.
Régen ha vettél egy újságot, akkor azt minden bizonnyal átolvastad, ma már csak átfutjuk a híreket, mert abból is nagyon sok van.
(válasz Miss. Lemon 790. hozzászólására)

791. Miss. Lemon2017-03-16 08:21
Igen, én is abba a néhány %-ba tartozom :-)
(válasz unom 789. hozzászólására)

790. Miss. Lemon2017-03-16 08:19
Én büszke vagyok arra, és örülök annak, hogy nem olyan munkám van, amihez egy irodában kell ülnöm egy monitor előtt. Használok azt is persze, mert "adatok bevitele" mindenhol kell, de ez napi mondjuk fél óra és a mindennapjainkban meg a magánéletünkben is benne van (jelen pillanatban is ugye :-))
Szóval nem a PC ellen vagyok.

Hanem az "elgépiesedés" ellen, a "személyes kapcsolatok" elsatnyulása ellen.
(Amikor valakinek fontosabb az, hogy a neten közölje, mit tudni kikkel, mindenkivel - azt, amit ő ép fontosnak gondol, ahelyett, hogy megbeszélné ezt SZEMÉLYESEN a barátnőjével...Mindkettejüknek jobb lenne...És ha van idejük a gép mellett órákat "szötymögni" akkor lehetne idejük személyes találkozóra is...
(Érted amit mondok, ugye?)
(válasz sanyinak 787. hozzászólására)


789. unom2017-03-16 07:28
Ha így haladunk, nem sok ilyen munka marad. Már cikkeket is írnak számítógépek, ami a magyar sajtót elnézve lehet, nem lesz hátrány.
A nagy kérdés: mi legyen azokkal az emberekkel, akiknek nem lesz munkájuk?
Egyébként én szeretek most élni, élvezem ezt a kort.
(válasz Miss. Lemon 788. hozzászólására)

788. Miss. Lemon2017-03-16 07:21
Lehet, de mindig lesznek (maradnak) olyan munkák, amit nem lehet gépekkel végeztetni.

Legalábbis remélem...Vagy ha nem, nem akarom azt megérni, hogy engem gépek, robotok irányítsanak :-)

Kivéve,ha nekem nem kellene dolgoznom, és a robotok "csak értem" lennének.
Persze azokat is irányítaná valaki...Feltételezem, hogy egy EMBER.
:)
(válasz sanyinak 787. hozzászólására)

787. sanyinak2017-03-16 06:10
Nem szereted mert ők már mások mint amit te normaként tanultál. De attól még lehet, hogy ez a jövő és nem csak egy félresiklott mellékállomás, vagy egy elkorcsosult oldahajtás.

Mit szóltak volna mondjuk csak 50 évvel ezelőtt, ha látják, a mai emberek döntő többsége egy irodában egy "tv képernyő" előtt ül egész nap és az a munkája, ahelyett hogy "dolgozna rendesen pl a munkagép mellett". Én is kirohogtem osztálytársamat, aki az első pc-k egyike előtt anno a monogramját írta ki több napos munkával.
Az idők változnak, hozzá kell szoknunk.
(válasz Miss. Lemon 786. hozzászólására)

786. Miss. Lemon2017-03-15 21:57
Én azért sajnálom a (régen hozzánk képest)"több szabadidő" hiányát ma a gyerekeinktől.

Nekem ált. iskolásként volt "időm" délutánonként lent játszani a "játszón" a csajokkal. Mikor az én gyerekem annyi volt, már "leterheltebb" volt, mint anno. én. És sztem mi sem voltunk butábbak, mint ők.

Nem mondom, hogy hátrány, ha gyerekeink "online haverkodnak".(Könnyebben eljuttatják egymásnak a leckét, mint mi anno., hogy csak egy példát említsek...El lehet kérni az utolsó pillanatban is, vagy ha beteg az illető nem kell személyesen átvinni, vagy telefonon " bediktálni"...Már akiknél volt telefon...az osztályunkban talán 3 gyerek szüleinél volt otthon :-) )

És nem lesz ettől rosszabb gyerekkora a fiadnak sem (bocs a személyeskedésért, Te írtad), addig, amíg "személyesen is" találkoznak, lejárnak focizni, bringázni, stb.

De nem szeretem azt, hogy a tanárok mondják, hogy túl sokat lógnak a gyerekek a Fa..book-on, miközben ők "kényszerítették" oda azokat is, akik eredetileg fent sem voltak-pl. az enyémet is-mert minden infót oda tettek fel, mondván hogy úgyis ott vannak örökké...miközben az iskolának van ugye erre olyan - a célnak tökéletesen megfelelő -felülete, ahol mindent megoszthatnak a diákokkal és a szülőkkel (e-napló)
Akkor hogy is van ez?
És nem szeretem az "online kapcsolatokat" akkor, mikor fiatal szerelmespárt látok, és nem azt látom, hogy szerelmesen összebújva beszélgetnek, hanem hogy mindkettő a telefonját nyomigja egymás melett...hogy "megossza másokkal" hogy most együtt vannak.
(válasz sanyinak 785. hozzászólására)