Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell grízgombócot csinálni levesbe, hogy ne legyen kemény? fórum

Hogy kell grízgombócot csinálni levesbe, hogy ne legyen kemény? (tudásbázis kérdés)


2015. aug. 17. 17:37
Pici étolaj, vagy zsír kell bele ;)
26. Rozália (válaszként erre: 24. - C27c71e957)
2015. aug. 17. 17:31
Igen. Mint más a szódabikarbónát.
2011. júl. 14. 10:46
1 tojás 3 Ek griz jól szzekevered és már szaggathatod is a levesbe, (persze függ a tojás méretétől is) Én kis lábosba veszek ki a levesből, és abba szaggatom, fel forr kész.
24. c27c71e957 (válaszként erre: 23. - Rozália)
2010. szept. 20. 07:33
Sütőport?
2010. szept. 20. 07:17
Én a tojásokat csak villával felverem, beleteszem a búzadarát (amennyit felvesz), sót, borsot, pici sütőport, petrezselyem zöldet és reggeltől odáig állni hagyom, míg ki nem akarom szaggatni. Én sosem szaggatom bele a levesbe, mindig sós vízbe. Nem szeretem, ha a leves olyan grízes lesz. Ha kiszaggattam, kiszedem a vízből, de a edényt, amibe kiszedem, visszateszem a még forró víz fölé és lefedem. Így amikorra tálalásra kerül a sor, a gőzben egészen biztosan megpuhul.
2009. nov. 30. 20:28

Párszor próbáltam készíteni, de vagy atomjaira esett vagy kőkemény maradt... vasárnap újra nekirugaszkodtam:

1 tojás

7 evőkanál búzadara

fél dl étolaj

pici só vagy vegeta

Isteni lett, gondolatban megveregettem a vállam:D

2009. nov. 18. 16:04
Pici olvasztott vajat tegyél bele ugy nagyon finom és legalább1 órával a fözés elött készitsd el hogy a dara megszivhassa magát
20. 42af71f255 (válaszként erre: 19. - Hajnalfény73)
2009. nov. 18. 13:02

:)


Tegnap sikerült,finom lett nagyon!!!:)

2009. nov. 17. 20:19

Én mindig szenvedtem, mindig vagy kemény volt, vagy túl lágy. De aztán olvastam egy receptet és azóta így csinálom és tökéletes:)

1 tojás 5 evőkanál dara, pici só.

Fedő alatt főzöm a levesbe. Totál tökéletes állaga lesz.

Ja, pihentetni kell, míg megszívja magát a felvert tojással. Kb. 10 perc.

2009. nov. 17. 17:39
tojas,so,buzadara,vagy egy kis etolaj,vagy szodabikarbona
2009. nov. 17. 17:38
Én a pihentetést(nem sokáig, csak míg a dara kicsit megszívja magát) ajánlom.
16. 42af71f255 (válaszként erre: 14. - Giga455)
2009. nov. 17. 17:36
Az nincs itthon, de legközelebb kipróbálom!;)
15. 42af71f255 (válaszként erre: 12. - 78826dc958)
2009. nov. 17. 17:35
Köszi!:D
2009. nov. 17. 17:35
tegyél bele egy késhegynyi szódabikarbónát
13. 9e2438fb8c (válaszként erre: 10. - 78826dc958)
2009. nov. 17. 17:35
Nekem sose volt kemény :D Inkább főzetlenül olyan jó kis taknyos féle volt, de kemény? az sose:D
12. 78826dc958 (válaszként erre: 11. - 42af71f255)
2009. nov. 17. 17:31
sok sikert!:)
2009. nov. 17. 17:29

Köszi köszi köszi!!!!!!:D

Rohanok,megcsinálom,mert lassan lobog a leveske!!!!:)

10. 78826dc958 (válaszként erre: 8. - 9e2438fb8c)
2009. nov. 17. 17:26
Én a lobogó levesbe rakom.Eleinte nekem is kemény volt.
9. xti_
2009. nov. 17. 17:26
az én anyukám arra esküszik, hogy a legkisebb fokozaton, lassan kell főzni, és akkor lesz finom puha.
2009. nov. 17. 17:25
Nekem is tojás, só, gríz pici olaj mehet bele és nagyon habosra keverem. Nem pihentetem én egy percet se..bele a vízbe vagy veszek ki neki levest és had főljön.
2009. nov. 17. 17:23
Én ugy szoktam hogy a tojásba rakok sót egy cseppnyi olajat és a buzadarát.Az olajtól lágy lesz.Amikor a búzadara megszivta magát a tojással utána rakjad a levesbe.Mert ha még lágy akkor azt pótolhatod.Én igy csinálom és mindig jó.Igy nem lesz kemény ha fokozatosan pakolod bele a buzadarát.
6. 42af71f255 (válaszként erre: 4. - PAGI62)
2009. nov. 17. 17:23
Nem is tudtam hogy kell bele vaj...:)
5. 42af71f255 (válaszként erre: 2. - 9e2438fb8c)
2009. nov. 17. 17:22

Arányokat tudtok ajánlani??

Hány tojás..stb.?

2009. nov. 17. 17:22
vaj+tojás+búzadara/1 órát pihentetem./Szaggatom mokkáskanállal.(Lobogó, forró levesbe szaggatom.
2009. nov. 17. 17:22
állnia kell egy kicsit
2009. nov. 17. 17:21
Nagyon-nagyon habosra kell keverni és akkor nem dagad össze.
2009. nov. 17. 17:19
Hogy kell grízgombócot csinálni levesbe, hogy ne legyen kemény?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook