Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha finomszeszt írnak a kókuszlikőr receptjébe, azt hol vegyek, milyen ízű?Mivel lehet helyettesíteni? fórum

Ha finomszeszt írnak a kókuszlikőr receptjébe, azt hol vegyek, milyen ízű?Mivel lehet helyettesíteni? (tudásbázis kérdés)


20. bec1f7f165 (válaszként erre: 18. - Nadine81)
2009. nov. 17. 18:47
fehér rumból lehet készíteni caipirinhát. Eredetileg azt sachacából készül, de a legtöbb vendéglátó helyen is fehérrummal csinálják. Barna cukor, lime, meg lég kell hozzá, és a nem nagy piások is szeretik általában.
2009. nov. 17. 18:42

Megnéztem a receptet, hát ez számomra nem likőr. Ehhez tényleg ne használj finomszeszt :P


A likőr szeszes kivonata úgy készül, hogy pár hétig áll az ízesítő az alkoholban. Lehet tejjel készíteni igazi likőrt, de akkor egy kis savval ki kell csapatni a kazeint szűrés előtt.

Amúgy iparilag manapság tejkészítményből, nem tejből készül a likőr. Ezek a tejkészítmények ált. tejszínből, sűrített tejből készülnek sok cukorral.

Én olyan keveréket készítettem, ami töményből, sűrítettt tejből, kakaóból meg istentudjamiből volt. A sűrített tej már egy elég elpusztíthatatlan alapanyag, így lehet hagyni állni. De ennek sem lesz pár hét alatt olyan összeért íze, mint egy jó likőrnek.

2009. nov. 17. 18:36

Az a helyzet,azért gondolkozok ilyen házi készítésű likőrben,mert nem nagyon szeretem amiket kapni lehet,ami meg jó(Bayleis)drága.Bayleist szoktam csinálni,de az unalmas már.A Puschkin vodkának volt 2 jó íze,narancsos és feketeszedres,azt külföldről hozták,s itthon szerintem nem lehet kapni,pedig azt szívesen meginnám.Azt nem látott esetleg vhol vki?:)

Na mindegy,marad a tojáslikőr amibe jó a fehérrum,a malibu kávé vagy a csokilikőr.

2009. nov. 17. 18:29

Hétvégére nem lesz jó likőr bárhogy ügyeskedsz. Az interneten lehet sok mindent találni, de ha megnézel egy komolyabb szakácskönyvet, akkor megtalálod a fél-egy évet. Én csináltam már kávéból és gyümölcsből is likőrt. A kávénál vártam, a gyümölcsnél többször kóstoltam, hogy hogy alakul az íze. Fél év alatt szétesnek az ízek. Külön érzed a gyümölcsöt, és az alkoholt.


Kókuszból létezik aroma, kókusz szirup, kókusztej, kókuszvíz, kókszzsír, de egyik sem likőrnek való. Úgy lehet nagyon kókuszos likőrt készíteni, hogy a kókusz húsából sokat teszel az alkoholba, és sokáig nagyod érni plusz becsülettel minden nap felkevered. Miután sziruppal felöntötted kivárod fegalább a fél évet, hogy az alkoholt ne lehessen kiérezni.


Amúgy szerintem nem érdemes vodkával pancsolni, mert az csak 40-50%-os. Azon kívül, hogy vizesebb lesz a kész eredmény a kókusz húsa sok zsírt tartalmaz, amit az alkohol old.


Érdemesebb lenne hétvégére inkább koktélt keverni, ahhoz kész pia kell, és ugyanúgy sikered lesz vele ;)

16. nadine81 (válaszként erre: 14. - 2104cc91e8)
2009. nov. 17. 17:58
Igen,én is a vodkára gondoltam.20% körüli ha lesz a likőr,az jó.Hogy lehet minél kókuszosabb?Az jó lenne:)
15. xti_ (válaszként erre: 12. - Barai)
2009. nov. 17. 17:55
ha jól számolom, végül így 24%-os lesz a likőr. vagy 19? mindegy, az pont jó.
14. 2104cc91e8 (válaszként erre: 11. - Nadine81)
2009. nov. 17. 17:09

Szerintem egy igazán jó minőségű vodka is megteszi:)

Ha szereted a kókusz ízét van rá ötlet, hogy minél kókuszosabb legyen!

2009. nov. 17. 16:51
Az ilyen likőröket minimum 3 hónapig érlelni kell, anélkül nem jó.
12. barai
2009. nov. 17. 16:51
96% alkohol. 2dl kell 1 liter likőr elkészitéséhez. Semmi más nem helyettesitheti, mert minden italnak megvan a jellegzetes aromája.
2009. nov. 17. 16:48
Itt a hoxán találtam a receptek közt:)
2009. nov. 17. 16:46
Nem vagyok valami nagy ász a szeszekbe,nem tudom milyen izüek ezek az italok.
9. 2104cc91e8 (válaszként erre: 6. - Nadine81)
2009. nov. 17. 16:46
Hogy szól a recepted, hátha tudunk valamit segíteni? :)
8. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5. - Nadine81)
2009. nov. 17. 16:44
A Gin-nek olyan határozottan erőszakosan fenyő íze, illata van, abból biztosan nem lesz jó!
7. 2104cc91e8 (válaszként erre: 6. - Nadine81)
2009. nov. 17. 16:43
Azt természetesen higítani kell a hozzáadandó anyagokkal amit a recepted leír:)))
2009. nov. 17. 16:39
Nameg,a 96% alkoholtartalom elég erősen hangzik.
2009. nov. 17. 16:38
Fehérrumból,pl.Bacardiból milyen lenne?Esetleg Gin-ből?Hétvégére szeretném elkészíteni.
2009. nov. 17. 16:37
Finomszesz=96%alkoholt tartalmazó szesz nincs illata,se ize.
2009. nov. 17. 16:35
Nem olcsó, de úgy lesz csak jó. Ha pálinkából vagy bármilyen párlatból készíted, annak az íze mindenképp átüt rajta.
2009. nov. 17. 16:34
Patikai 96%-os alkohol, és azzal szoktam likőrt készíteni. Fél-egy évet érlelni kell, úgy lesz az igazni. Ha nem hagyod állni, akkor kiérződik a szesz íze. Ha összeérik, akkor finom lesz.
2009. nov. 17. 16:31
Ha finomszeszt írnak a kókuszlikőr receptjébe, azt hol vegyek, milyen ízű?Mivel lehet helyettesíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook