| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval
Hozzávalók: 1 db pecsenye liba só őrölt bors majoránna 3 gerezd fokhagyma 50 dkg libazsír A gymölcsraguhoz: 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs 5 dkg vaj 1 kávéskanál őrölt fahéj őrölt szegfűszeg reszelt gyömbér 2 evőkanál méz 1, 5 dl száraz vörösbor 1 dl narancslé 1 csapott evőkanál étkezési keményítő Elkészítés A libát szétbontjuk, az aprólékot félretesszük, később levest főzhetünk belőle. A mellet és a combokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal, majorannával és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 1-2 órát állni hagyjuk. Felolvasztjuk a libazsírt. A húsokat tepsibe rakjuk, a megolvasztott libazsírt ráöntjük úgy, hogy ellepje. Előmelegített, 110 fokos sütőben 2, 5 órát sütjük, majd a zsírt leöntjük róla. Magasabb hőfokon pirosra sütjük. A gyümölcsraguhoz az olvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és kb 5percig pároljuk együtt, majd felöntjük a borral és a narancslével. Gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, jól összeforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a ragut. A libát az aszalt gyümölcsökkel és hercegnő burgonyával kínáljuk. Én ezt fogom elkészíteni karácsonyra. Remélem sikerül. | ||
| ||
| Köszi mindkettötöknek, kifogom probálni. | ||
| ||
| Szia! Én eppen ma is azt sütök, Márton nap van.
Én befüszerezem és házi zsírral + pici vízzel fólia alatt sütöm, majd meglocsolom vörösborral, fóli nélkül rápírítok. Sok féleképpen ellehet készíteni, szoktam fokhagymával is megtűzdelni, és római tálban is nagyon finomra megsűl. | ||
|
| ||
| Én libacombot sütöttem, párolt lilakáposztával és burgonyával.
Megmostam a combokat, majd sült csirke fűszersóval bedörzsöltem. A burgonyát megpucoltam, karikákra vágva egy nagy tepsi aljába pakoltam, erre tettem rá a befűszerezett libacombokat. A burgonyát is megsóztam, és steak fűszerrel ízesítettem. A tepsit libazsírral kebtem ki egészen vékonyan. A telepakolt tepsit lefedtem alufóliával úgy, hogy legyen alatta hely. Fólia alatt sütöttem másfél órát (ez a combok méretétől is függ) majd a fóliát levéve még egy fél óra alatt pirosra sütöttem, 180 fokos sütőben. Isteni lett. . . . . | ||
| ||
| Érdekelne sütött e már közületek valaki libát és hogy hogyan készitette el? | ||