Tudja valaki az IGAZI sóval lecsöpögtetett perec receptjét? -ami kicsit száraz volt:)- (tudásbázis kérdés)
Az én perecem:
fél kg liszt,2,5dl tej,2,5dkg élesztő,1 ek cukor,fél ek. só, 0,75dl olaj
Kenyérsütőgépben megkelesztem,30 részre vágom,jó hosszúra kisodrom,ha nem elég hosszú,akkor összenő.Perec alakra formázom,felvert tojással megkenem.200fokon 20 percig sütöm.Mikor majdnem kész,akkor meglocsolom 2 evőkanál liszt és 1 evőkanál só vizes keverékével.Mézsűrűségű legyen.
Kunsági perec:
Kunsági perec
A Nagykunságban az asszonyok régóta háziiparként űzik a perecsütést. Számuk mára megfogyatkozott, alkalmi munkaként, elsősorban piaci árusításra és különböző ünnepekre készítik a kunsági pereceket.
A kunsági perec burkolással, egyetlen ágból, jellegzetes perec alakúra formázott, kb. 4-5 g tömegű, 4-5 cm átmérőjű tészta. Felülete aranysárga színű, fehér lisztes-sós foltokkal díszített, ízesített. Bele kissé tömött, rugalmatlan, omlós törésű.
Lakodalmakkor az ifjú párt kísérő nászmenet női, illetve kislány tagjai osztogatták a pereceket a bámészkodóknak. Ez a szokás helyenként még ma is élő. A falusi búcsúknak elengedhetetlen kelléke volt régebben, és ma is.
Jó reggelt!
Erre én is kiváncsi lennék, nagyon finom , nyami-nyami:)
További ajánlott fórumok:
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek.
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Kelt tésztából készült beigli receptjét tudja valaki?
- Tudja valaki a mirindás süti receptjét?
- Melyik testápolót ajánlájátok majdnem kétéves kislányom számára? Kinek mi vált be? Úszás után kicsit száraz a bőre.