Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

44. AugusztIzabella2017-02-16 14:34
40 dkg liszt, 1 sütôpor, 25 dkg túró, 25 dkg margariKinyújtani, kiszaggatni.Tetejét megkenni tojássárgájával és mehet a sütôbe.

43. Lexi382009-10-31 17:24
Ma megsütöttem a túrósomat rúdnak és nagyon finom lett:)) De úgy látom mindenkinek meg van a saját "tuti"recije:))))))
(válasz Lexi38 10. hozzászólására)


42. margareta512009-10-29 23:15
Csillag Virág üzente 13 napja

CSIKÓNÉ RÓZSIKA RECEPTJE:

Tejfölös pogácsa

Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 50 dkg Liga margarin, ízlés szerint só, /3 teáskanál/ , 5 dkg élesztő fél dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatva, 1 nagy doboz 20 %-os tejföl.
A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Fél óra pihentetés után másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megkenjük tejföllel és kiszaggatjuk. Tepsibe rakva még 30 perc pihentetés utána 200 fokon szép aranysárgára sütjük.

Próbáljátok ki!

41. margareta512009-10-29 22:57
Csillag Virág üzente 4 napja

KRUMPLIS POGÁCSA

Hozzávalók:
25 dkg áttört főtt krumpli, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, só.

A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejüket tzojással megkenjük, közepes tűznél megsütjük.

40. silver452009-10-29 22:53
Sziasztok:) Az egyensúly pogácsával csak egy gondom van: frissen kisütve nagyon finom, de a maradék megkeményedik pár óra múlva:( Mit ronthatok el?

39. ajacska2009-10-29 21:20
Sajnálom, ha csalódtál. Az összetevők arra utalnak, hogy nem egy extra pogi. Egyszerű és finom, de biztos van jobb, és más, mint a tied. Nem hiszem, hogy elrontottál valamit, ha nehezen áll össze, az nem a te hibád, szerintem. Lehet, hogy hülyeség, de néha nekem is így alakul, olyankor én a lisztre gyanakszom. Ez más sütiknél is van így.
(válasz kobagabi 37. hozzászólására)

38. angyalka732009-10-28 20:11
Kb.:25-30. Én egyből duplát csinálok,ha pedig a férjem csomagol még belőle akkor triplát.
(válasz csutika100 36. hozzászólására)

37. kobagabi2009-10-28 20:00
igen! Megcsináltam a pogit, de nem egészen ezt vártam. Mert újat nem kaptam:( Ugyanolyan, mint az én sajtos rudam. Mármint ízre. És olyan nehezen lehetett összeállítani:( Vagy elrontottam valamit?!
Képet a naplómba tettem fel, ha kíváncsi vagy...
Ott leírtam a sajtos rudam receptjét is.
De mindezek ellenére nagyon hamar elfogyott, mert az íze kitűnő...
(válasz ajacska 32. hozzászólására)

36. csutika1002009-10-28 19:57
És ebből hány darab lesz? Keveslem a liszt mennyiségét.
(válasz angyalka73 33. hozzászólására)

35. fordosanita2009-10-28 19:47
Kb. 2 éve csak ezt sütöm:
80 dkg liszt,
4 kanál só
0,5 liter tej - ebben 1 élesztőt felfuttatni
1,5 dl olaj
Ezeket összegyúrni (nem kell dagasztani).
2 vagy 4 részre osztod. A cipókat nyújtsd ki téglalapra, kb fél cm-re. Meg kell kenni 15 dkg margarin és 2 tojás sárgája keverékével.
Feltekered és háromszögekre vágod. Tetejét tojással megkened, reszelsz rá sajtot. Nagyon finom! Ja nem is kell keleszteni, egyből sütheted!
(Én ma is ezt sütöttem!)

34. nedin2009-10-28 19:34
nézd meg a főzniakarok.hu és azon nagyon jó kis receptek vannak kis filmen, le irnak mindent ki is nyomtathatod.rajt van a turos rétes, pogi amit csak akarsz nagyon jó :)

33. angyalka732009-10-28 19:27
Az én kedvencem:
-3dl tej
-8dkg ráma
-16dkg liszt
-3 egész tojás
-12dkg reszelt sajt(füstölt is lehet)
-1 teás kanál só
A tejet és a rámát forrásig hevítjük,tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet.Addig keverjük,míg szépen elválik a tál oldalától.15 percig hűlni hagyjuk,majd hozzáadjuk a többi anyagot és jól összekeverjük.Nem kell megijedni,majdnem olyan az állaga mint a nokedli tésztának.Evőkanál segítségével vajazott tepsire kis halmokat teszünk és közepes hőmérsékleten készre sütjük.Vigyázat,ha forró a sütő elfolyik a tészta.A pogi belseje melegen kicsit lágy,de ha kihűl pont jó.Két napig sem keményedik meg,már ha marad még addig belőle.
Igen jól látjátok se sütőpor,se élesztő.

32. ajacska2009-10-28 13:55
No, sütöttél valamit?

31. kobagabi2009-10-28 13:51
IGAZ!!! 3 gyerekem van, és bizonby pusztítják, bármit is sütök:)
(válasz ajacska 29. hozzászólására)


30. kiara252009-10-27 22:23
:) akkor ugyanazt irtuk le! én a szulinapomra a haveroknak 1kg-ból csinaltam, 20 voltunk rá, és kb 15 perc mulva nem volt semmi belole :D reszelt sajtot tettem a tetejére!

29. ajacska2009-10-27 22:17
Csak ahogy Kiara írta, 50-ből, mert a 25 kevés lesz! :-)
(válasz kobagabi 28. hozzászólására)

28. kobagabi2009-10-27 22:05
Na ezt a 25-öst hétvégén kipróbálom:)

27. kiara252009-10-27 21:47
Egyensúly pogácsa! a legjobb:

0.5 kg túró
0.5 kg margarin
0.5 kg liszt

A tetejére:
tojássárgája
szezámmag v.
köménymag v.
lenmag v.
reszelt sajt

A hozzávalókat összekavarom, gyúrom, nyújtom, szaggatom, tojással megkenem a tetejét és a végén szezámmagot szórok rá. Szép aranybarnára sütöm, akkor kész.

26. ajacska2009-10-27 21:09
Nem kell bele egyik sem, csak a 25-ök, :-), meg só. Tojás is csak a tetejére kell, sütés előtt megkenni vele.
(válasz Czirczamircza 22. hozzászólására)

25. Czirczamircza2009-10-27 20:41
Tényleg, fel sem tűnt, hogy nincs írva, pedig az biztos, kell.

24. renice132009-10-27 20:39
én a tojást hiányolom belőle egyébként

23. renice132009-10-27 20:39
Na látom mást is érdekel a pogi-téma :)

22. Czirczamircza2009-10-27 20:38
Ehhez a 25-25-25 pogácsához kell sütőpor vagy élesztő?
(válasz ajacska 4. hozzászólására)

21. Fiatal nő2009-10-27 20:34
:-D
(válasz Elfelejtett jelszó 17. hozzászólására)

20. Bucóka202009-10-27 20:33
szia!Sztem a hajas pogacsa a legtutibb,es ha minden igaz itt is megtalalod a receptek kozt.:)

19. renice132009-10-27 20:33
sajtból :)


18. renice132009-10-27 20:33
Oké Köszi mindenkinek, csak még annyit mondjon meg vki, hogy ha sajtos pogit csinálok, lehet-e ömlesztett szajtból (remélem ez a neve)

17. Elfelejtett jelszó2009-10-27 20:33
Ez kb akkora segitség mint az én hozzászólásaim :)
(válasz Fiatal nő 16. hozzászólására)

16. Fiatal nő2009-10-27 20:32
Nekem van egy paprikás pogi receptem, de titkos. :-D

15. Marjann2009-10-27 20:32
Ilyet én is szoktam csinálni túróval, aztán mindenféle magot szórok a tetejére (szezám, len, napraforgó, tök, mák, dió) és sok sajtot. Csak mi összevissza formákra vágjuk. És napokig eláll, az a legjobb benne!
Egy ismerősöm megcsinálta édesen, nutellával a tetején sütötte ki, azt mondta úgy is jó.
(válasz ajacska 4. hozzászólására)

1 2