Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Elhagyhatatlan kelléke a tiramisu-nak a likőr?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

33. pintyőke722009-09-15 20:50
én sem teszek semmilyen rumot,alkoholt, még aromát sem a sütikbe, utálom az ízét!
Nekünk (mivel nem kóstoltuk az alkoholos változatot)a sima ízlik a legjobban.
(válasz R.H.72 30. hozzászólására)

32. fiti482009-09-15 20:20
Remélhetőleg valamelyik beválik és akkor légyszíves mesélj róla, melyik ízlett legjobban:)
(válasz erzsóka1967 31. hozzászólására)


31. erzsóka19672009-09-15 20:15
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek:))
Szép sorban kipróbálom a kapott ötleteket:))

30. R.H.722009-09-15 20:12
Bár én életemben nem ittam alkoholt, csak aromával sütök, nemrég a Da Vinci Learning tudományos csatornán, a: Mi kerül a tányérra című adásban a Tiramisut készítették el, és ott elhangzott, hogy a bele való finom kávé a zamatát úgy őrzi meg, ha feldobjuk kávélikőrrel, és kevés Brandyvel...

De ott úgy készítették el, hogy megrendelt éretlen, zöld babkávét tepsin, illetve serpenyőben pörköltek meg, de a tepsiben egyenletesen szét lehetett szórni, és nem kellett hozzányúlni, amíg szép barnára nem pirultak a kávészemek...

De Aki szintén nem fogyaszt alkoholt, mert még a szagát sem bírja, mint én, jómagam csak rumaromát tennék bele, de ez ízlés kérdése, és az, hogy van-e GYermek a CSaládban...

29. Gy.Ibi2009-09-15 19:41
Próbáld meg rumos langyos tejbe mártani.Vagy kávé helyett kakaóba.Én amikor újítani akarok,akkor csinálom a megszokottat,keveset elveszek belőle,azzal kisérlezek.Ha ízlik a családnak,akkor megy a receptek közé.
Én pl.a tojásfehérjét hagyom ki belőle.
A kávét is cikóriából főzöm hozzá.
(válasz erzsóka1967 25. hozzászólására)

28. pintyőke722009-09-15 19:38
esetleg kakaóba mártogatnád? A tetején úgyis kakaópor van, nem lehet olyan rossz.

27. szanád2009-09-15 19:32
Mivel mi sem szeretjük a túl erős kávés ízt , ezért tejes kávéba mártogatom a piskótát , a tejes kávéba teszek egy kis rumaromát és kevés cukrot.....
(válasz erzsóka1967 25. hozzászólására)

26. fiti482009-09-15 19:16
Vagy cukorszirupba, amit fel kell főzni és kihűteni, vagy valamilyen gyümölcsszörpbe:)
Ha túl édes a szörp higítani is lehet. Ma már epres tiramisut is készítenek, el tudom képzelni, hogy eperszörpbe forgatod a piskótát:)
(persze, ha szeretitek)
(válasz erzsóka1967 25. hozzászólására)

25. erzsóka19672009-09-14 11:32
Segítsetek tiramisu ügyben: Én úgy szeretem, ahogy van, de: férjem úúútálja a kávét, és emiatt nem eszik SOHA tiramisut. Én rumos kávéba szoktam mártogatni a babapiskótát.
Amúgy párom szeretné a mascarponés krémet, és sajnálom is őt, ahogy csak nézi, hogy a gyerekkel esszük.
Van valami ötlet, hogy kávén kívül mibe mártogathatnám? (Lehet, hogy az már nem igazi tiramisu lenne, de egy próbát megérne, csak még ötletem sincs.)

24. panna19792009-09-06 06:10
Én keserűmandula aromát teszek a kávéba és ezzel locsolom meg a babapiskótát.Nagyon fini.

23. csmb2008-09-16 08:25
Én rumaromával csinálom, és ugyis finom. Meg ma már annyi fajta tiramisu receptet kitaláltak, hogy szerintem fantázia kérdése, meg izlés kérdése, hogy ki mit szeret.

22. Klimpírozi2008-07-27 19:02
nálam nem...rum aromával is tökéletes, amit a kávéba, az erős kávéba teszek...nálam a tiramisu pikantériáját a mascarpone krémbe reszelt narancshéj adja, és vaníliát is kaparok bele...
éttermes barátaim azt mondták, nem ettek még sehol olyan ízvilágú tiramisut, amit nálam, a narancshéjtól ugyanis nagyon különleges..

21. supin2008-07-27 16:33
Az íz miatt kell..

20. Eternity2008-07-26 21:29
nem kéne kihagyni


19. Magdi82008-04-22 23:11
Én a kávéba csak rumaromát teszek.

18. s.irma2008-04-14 18:52
Az igazi eredeti Tiramisuhoz nem likőr kell hanem Calvados ami alamapálinka.

17. maszatt2008-02-11 21:08
ha kihagyod más jellege lesz a sütinek...

16. Nikice2008-02-11 15:14
én rumaromával csinálom, és nagyon fini!

15. do332007-10-28 06:56
Ha nem akarsz alkoholt beletenni akkor jó az aroma is.

14. angyalka762007-09-24 20:56
Én nem szoktam bele tenni likört.

13. Zitamita2007-09-24 20:54
Én is :)))
(válasz 'szti 12. hozzászólására)

12. 'szti2007-09-24 18:41
mér, kell hozzá likőr?
én rumos kávéval csinálom

11. emagdi2007-09-24 16:26
végülis bármit el lehet hagyni, bármilyen ételből. attól még lehet finom.
csak sokszor már nem az eredeti....

de hajrá, mindent meg kell próbálni, kinek ez ízlik, kinek az

10. Árva Galamb2007-09-24 16:21
Azt sem tudtam, hogy kell hozzá likőr??!!

9. Antea2007-03-11 06:44
Eleg egyontetuek a hozzaszolasok, amugy en sem rakok bele, es kavet sem.

8. Manhattan222007-03-10 21:53
Szerintem, nem. De vannak aromák, amik nem alkoholtartalmúak, s jó ízt adnak.


7. Dicska2007-03-10 20:40
Én se szoktam bele tenni semmilyen likőrt, rumot, se aromát! És mégis jó!

6. Ancika2007-03-10 17:59
Én sem teszek bele se likőrt se aromákat.

5. Gyöngyös2007-03-10 15:31
Én se likört, se rumot, se aromát nem teszek bele, de a család szerint így is fantasztikus.

4. Kinga822007-03-10 14:55
Én sosem tettem bele likőrt :)
Rumot, vagy rumaromát szoktam, ha kifogytam, akkor néha whisky-t, de ha gyerek is eszik belőle, akkor semmi alkoholt nem teszek bele. Semmivel nem rosszabb úgy sem :)

1 2