Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
3327. Kiscsijke (válaszként erre: 3326. - Babóca87)
2012. nov. 17. 19:09

szupi!

De tudod első időszakban még édesítőt sem lehet, nem nagyon szabad édes ízt érezni a szánkba!


Izgatottan várom!

3326. Babóca87
2012. nov. 16. 21:09
nagyon szívesen, nem sokára szaloncukor receptet kaphattok, ami még akár első időszakra is jó lehet:) pl kamu marcipános szaoncukor, és kókuszosat is tudok
3325. Kiscsijke (válaszként erre: 3324. - Babóca87)
2012. nov. 11. 20:10
Nagyon köszikeee
3324. Babóca87
2012. nov. 11. 14:15

jahm, először összekevered a 4 tojás sárgáját a cukorral haosra. aztán hozzáadagolod egyenként a lisztet, amibe belekeverted a szódabikát. felvered a 4 tojás fehérjét és a plusz 2 ek vizet kemény habbá, és lassan hozzáadagolod a masszához, ezután sütőpapíros sütőbe teszed és megsütöd

jó étvágayat hozzá

3323. Babóca87 (válaszként erre: 3322. - Kiscsijke)
2012. nov. 11. 14:12

nem nem, sosem érheti el a víz a tojás 50 %-át mindig kevesebbnek kell lennie

ha 4 tojás, akkor 2 ek víz pluszba

tehát:

4 tojás + 2 ek víz= 6 "tojás" ezért

6 ek liszt

6 ek cukor

1 tk szódabikarbóna 180fokos sütőben szép sárgára sütni omlós szivacsos puha tészta lesz

( mindenképp kell alá sütőpapír!!)

3322. Kiscsijke (válaszként erre: 3320. - Babóca87)
2012. nov. 11. 13:11

és mi kell még bele??

Tehát

pl:

4ek liszt

4ek viz

4 ek édesitő

4 tojás


??????


szódabikarbóna,

Mi még?!

3321. norcsi93 (válaszként erre: 3318. - Kiscsijke)
2012. nov. 10. 16:13
Köszi a választ!:)
3320. Babóca87
2012. nov. 10. 09:08
pontosítok : annyi ek liszt kell és nyírfacukor, amennyi tojás
3319. Babóca87 (válaszként erre: 3309. - Kispocok56)
2012. nov. 10. 09:07
én ugyanúgy csinálom a piskótát, mintha sija lisztes lenne. mindig a tojás a lényeg, annyi liszt és cukor kell bele amennyi tojás. illetve ha már 2 tojást belraktál, még egy tojást lehet egy ek vízze helyettesíteni. jah és n szódabikarbónát használok, mert szerintem a sütőpor nem egészséges, hiszen keményítő van benne
3318. Kiscsijke (válaszként erre: 3317. - Norcsi93)
2012. nov. 7. 21:15
Hát nagyon megoszlanak a vélemények. A magas cukortartalma miatt, de azt hiszem ha már 5 hónapja csinálod...szerintem nagy ritkán belefér.
3317. norcsi93
2012. nov. 7. 20:44
A sütőtökből mennyit és milyen gyakran lehet fogyasztani a második időszakban( 5 és fél hónapja csinálom a diétát)? Egyáltalán lehet? 2 hete ettem először, nagyon ízlett, de elég édesnek találtam és azóta nem is mertem enni többet.
3316. Kiscsijke
2012. nov. 3. 11:27

Sajna Keszani már nem a mi időnk van :(

Elmaradtak a receptek :(

2012. nov. 1. 15:25

Ha valakinek vannak jól bevált receptjei, nagyon szívesen fogadnám. Sajnos nincs sok fantáziám, az interneten pedig nem sok mindent találtam.


Email címem: szandra8989@citromail.hu


Köszönöm :)

3314. keszani
2012. okt. 31. 14:47
visszatértem, nézem hátha tudom frissíteni a recepttáram, de gyerekeeeeek... hol vannak?:D mit esztek?:D semmi uj? smemi kreatívkodás? ejnye-bejnye :D
3313. Kiscsijke (válaszként erre: 3312. - 79d4c88a49)
2012. okt. 22. 12:11

másikon válaszoltam neked :)

Olvasd!

És ha lehet ez a fórum a receptekre van, a másik ahol az ilyeneket megvitatjuk.

Csak azért met igy nagyon keveredik a dolog!

Köszi :)

2012. okt. 19. 19:43

Sziasztok!

5 éve rendszeresen látogatom a nőgyógyászt gombás fertőzéssel. természetesen nem ezzel kezdődött a problémám, de a sok kezelgetés miatt itt kötöttem ki (antibiotikumok stb).

Az orvosom megmondta kerek perec, hogy diétáznom kell.


Meg szerettem volna tudni, hogy milyen szinten van elszaporodva a candida a szervezetemben és egészen véletlenül egy kuponos oldalon rábukkantam a Voll-módszerrel történő candida vizsgálatra. Korábban már hallottam erről,mivel nagyon drágának tartottam, így nem mentem el annak idején. Megállapították, hogy 27%-os a candida szintem (a normál olyan 10 körül van)


Ezután elkezdtem a diétát, de nem kínzom magam annyira.


A következőket szoktam fogyasztani: paradicsom, paprika, uborka, sovány húsok, teljes kiörlésű lisztek (graham, tönkölybúza) és abból készített tészták és sütik, nyírfacukor, barna rizs (ritkán fehér rizs), köles, tojás minden formában, fahéjas palacsinta,savanyúbb gyümölcsök, diétás joghurtok zabpehellyel, levesek, stb. Minden nap 20 csepp grapefruitmag cseppel kezdem + fokhagyma kapszula + lucernacékla kapszula.


Mi a véleményetek erről az étrendről? Így megszabadulhatok a candidától? Kb 1 hónapja csinálom és már érzem a javulást (lekopogom). Van esetleg valami ötletetek, amivel még jobb eredményt tudnék elérni?


(Mivel nagyon finnyás vagyok és nagyon szeretem az édességet, elég nehéz dolgom van. Alkatilag is vékony vagyok, nem jönne jól, ha lefogynék.)


Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket! :)


További szép estét kívánok!

3311. Kiscsijke (válaszként erre: 3309. - Kispocok56)
2012. okt. 17. 18:25
használj foszfát mentes sütőport, ha sütőporral sikerül..akkor uccu neki.
3310. hcs2 (válaszként erre: 3309. - Kispocok56)
2012. okt. 15. 14:19
Én sütőporral szoktam, és tojással (ebből sztem 1el több kell bele, mint a fehér lisztesbe) és tovább kell sütni, mint a fehér lisztes piskótát. Én már több félét is sütöttem és nekem szokott sikerülni.
2012. okt. 14. 18:40

Sziasztok!


Eddig csak olvasgattam az írásaitokat, de most szeretnék segítséget kérni.

A 6. hetemnél tartok a diétában. Nagyon szeretem az édességeket és már többször próbálkoztam piskotaszerű süti készítésével, de egyszerűen nem akar megsülni a közepe és nem tudom mit csinálhatok rosszul.

Tettem bele szódabikarbónát, csorgattam rá citromlevet, próbáltam borkősavval is, de nem lesz egyáltalán levegős és persze nyers marad a közepe.

Légkeveréssel is sütöttem, ill. alul-felül sütéssel is, de semmi különbség, a húsok, a fehér lisztes, sütőporos sütik viszont megsülnek. Valaki nem tudja mit csinálok rosszul? Tanácsokat is szívesen fogadok, hogy milyen édességet tudnék készíteni.


Ja és olvastam, hogy valakinek vannak összegyűjtött receptjei, nem kérhetném el én is , mert sajnos nem találtam olyan sokat a neten és már kezdek kifogyni az ötletekből :(. (email:kegladfkukacgmailpontcom)


Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.


Szép estét mindenkinek :)!

3308. Kiscsijke (válaszként erre: 3307. - Babóca87)
2012. szept. 24. 19:59

Attól függ mit szeretnél belőle. Mert a kettő nagyon más, állagra és ízre is. A ricottát én inkább a cottage cheese-el tudnám összehozni vagy mondanám hogy lecserélhető.

A mascarpone az a pl: Philadelphia sajtkrémmel....azt szokták helyette használni. De azt nem tudom mi van benne...van light és sima is.

3307. Babóca87
2012. szept. 23. 12:22
ex candidás vagyok, elég rég óta, szerintetek mivel cseréjem le a mascarpone sajtot? mondjuk ricottával?
3306. Babóca87 (válaszként erre: 3304. - Timce)
2012. szept. 23. 12:19
nem tápláléka a candidának, mert lassan felszívódó szénhidrátoknak minősülnek
3305. Kiscsijke (válaszként erre: 3304. - Timce)
2012. szept. 11. 18:36

Mindegyiket eheted nyugodtan. Ha lehet olyan mondjuk heti 3x de ebbe nagyon nincs kikötés....

De ne minden nap! Fontos a zöldség!

3304. Timce (válaszként erre: 3303. - Kiscsijke)
2012. szept. 10. 21:39
Köszönöm a választ! :) Mivel én gluténérzékeny is vagyok, csak a köles, hajdina, barnarizs jöhet szóba köretként. A kérdésem az lenne, hogy ezek miért engedélyezettek a diétában? Ezeknek is magas a szénhidrát, keményítő tartalma. Emiatt nem inkább táplálék a Candidának? Mennyit ajánlott belőlük fogyasztani egy héten?
3303. Kiscsijke
2012. szept. 9. 18:30

Csak a fehér húsok fogyaszthatóak és a sertés hús vörös hús. Az egész diéta alatt a zsírszegény húsokat részesítjük előnyben, ugye ezért esszük a csirkének is a mellehúsát elsősorban. Hát ugye a kacsa és a libacomb pl, nem mondhatnám, hogy nem zsíros hús.


Mangalica zsír egyaránt található benne telített és telítetlen zsírsav, ez a legegészségesebb zsír fajta, nem én találtam ki számos kimutatás készült erről. ezért ezt fogyasztjuk.


Zabliszt csak sima van, nincs tk zabliszt. Tk búzadara..na az van.

3302. norcsi93 (válaszként erre: 3301. - Hcs2)
2012. szept. 8. 09:34
Én már láttam, sőt vettem is teljes kiörlésű zablisztet:O csak az drágább...
3301. hcs2 (válaszként erre: 3300. - Norcsi93)
2012. szept. 7. 12:41
Zabpehely lisztből csak egy féle van, mármint nincs teljes kiörlésű. Eheted gyugodtan!
3300. norcsi93
2012. szept. 7. 09:54
Zabpehely lisztből is csak a teljes kiörlésű jó? Az egyik áruházban találtam egyet, amin nem volt feltüntetve, hogy teljes kiörlésű lenne. Akkor az nekünk nem is jó?:( Amúgy Béres Alexandrás termékről van szó, "súlykontroll".
3299. Timce (válaszként erre: 3298. - Kiscsijke)
2012. aug. 30. 13:18
Azt a leírást, listát már megkaptam, hogy mit, hogy kell csinálni, mit lehet enni, és mit nem. Csak receptekre is kíváncsi vagyok, de közben már meg is kaptam ezt is. :) A sertés amúgy miért tilos? Mi van benne? Miért jobb a mangalica zsír?
3298. Kiscsijke (válaszként erre: 3297. - Timce)
2012. aug. 30. 11:53

Hát Timce nem bizti hogy a receptekkel kellene kezdeni, hanem inkább azzal ho9gy mit lehet enni és mit nem, mit mikor kell szedni és hogyan...

Hogy derült ki hogy candidás vagy?

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook