Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯
1947. warj
2011. aug. 14. 16:33

Ír szódás kenyér candidásoknak


Hozzávalók:


25 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt

15 dkg zabliszt (vagy bármilyen más liszt ami nekünk ehető pl. rizsliszt, hajdinaliszt, rozsliszt stb)


1 kiskanál nyírfacukor (első időszakban ez ki kéne hagyni)


1 kiskanál só

1, 5 kiskanál sütőpor

1 kiskanál szódabikarbóna

1 kis pohár joghurt

5 dkg liga margarin vagy teavaj

szódavíz (én szénsavas ásványvizet raktam)


Elkészítés: Minden hozzávalót összegyúrunk annyi szódavizet adva hozzá, hogy puha de nem folyós tésztát kapjunk. A tésztát lapított gömbbé formáljuk, lisztben kicsit meghempergetjük, a tetejét kereszt alakban bevágjuk és 200 C fokon kb 40 percig sütjük. (nekem légkeverékes villanytűzhelyem van, gondolom más tűzhelyben más időt vesz igénybe).


Én nem pihentettem a tésztát, egyből raktam a sütőbe.

Tanácsok: Szóda helyett szénsavas ásványvizet is lehet használni. A vajat én meg szoktam olvasztani, sokkal könnyebb belegyúrni a tésztába.

A szóda kb 1-1,5 dl.

Elkészítési idő: 50 perc



Segít az is, ha a sütőbe egy tűzálló kis lábasban kb 2 dl vizet beteszel a kenyérrel együtt, ez a víz folyamatosan párolog, és segít, hogy a kenyérkéd puha legyen).

1946. alys (válaszként erre: 1877. - Keszani)
2011. aug. 12. 19:46
Ok,nem is tudom miért ide írtam :) Köszi,ez jó ötlet. Ki fogom próbálni.
1945. Babóca87
2011. aug. 12. 13:58
köszike
1944. ttimeaa (válaszként erre: 1942. - Babóca87)
2011. aug. 12. 13:38
Lehet kapni DURUM lasagne tésztát.
1943. Diéta86 (válaszként erre: 1942. - Babóca87)
2011. aug. 12. 13:29
Én is akartam már kérdezni:)
1942. Babóca87
2011. aug. 12. 13:11
nem tud valaki lasagne tészta receptet candidásan?
1941. Babóca87 (válaszként erre: 1921. - Keszani)
2011. aug. 12. 11:55
köszi a receptet
1940. Babóca87
2011. aug. 12. 11:38

még két utolsó (ezeket még nem próbáltam) MÁSODIK IDŐSZAKOSAK ezek is amúgy


NARANCSOS KELKÁPOSZTA


2-3 levél kelkáposzta

1 nagy narancs

1 darabka citrom héjastul

1 pohár tiszta víz


egyneművé turmixoljuk


TÖKLÉ


1 kisebb cukkini

1 alma


a cukkinit és az almát kimagozzuk

és gyümölcscentrifugán ledaráljuk és kész is

1939. Babóca87
2011. aug. 12. 11:34

aki puffad annak itt egy pár ötlet reggeli italnak:

(nem túl finomak de szerintem megéri)

EZEK MÁSODIK IDŐSZAKOSAK AZ ALMA MIATT


KALCIUMBOMBA:


2-3 kelkáposzta levél (vagy leveles kel)

kis csokor petrezselyem

4-5 sárgarépa

1 magozott alma (én meg is hámozom, de nem kéne)


A kelkáposzta legzöldebb levelei a legértékesebbek magas klorofillt tartalmuk miatt, ami immunerősítő!


rakj bele mindent egy turmixgépbe és turmixold őket egyneművé:) sokáig kell turmixolni


Én a következőt szoktam inni:


GYÖMBÉRES ZÖLD TURMIX


1 marék zellezöld (a szára is kell, de hibátlan legyen ne legyen sárga)

1 alma

1 gerezd citrom héjastól (a bio jobb)

1 cm friss gyömbér (ez azért kell, mert erjedés gátló hatású)

2 pohár tisztított, vagy ásványvíz (én csak 1,5-et szoktam, mert szerintem 2-vel nagyon híg lesz (sokáig kell inni:)

1938. keszani (válaszként erre: 1937. - Ttimeaa)
2011. aug. 12. 10:14
joghurtos cukkinis? v kapros-joghurtos hallal?
1937. ttimeaa
2011. aug. 12. 10:13

Tésztát fogok főzni. Eddig mindig valami paprikásos szószt csináltam hozzá. Most szeretnék valami joghurtosat.

Van valakinek ötlete????

1936. kri76 (válaszként erre: 1934. - Keszani)
2011. aug. 11. 14:32
Köszi:)
1935. 1c173974e8 (válaszként erre: 1926. - Warj)
2011. aug. 11. 13:39
Juhi:D Köszönöm
1934. keszani (válaszként erre: 1931. - Kri76)
2011. aug. 11. 10:41

rakott? attol fugg,h mi van benne.

az ex-candidások forumon a 4, v 5 oldalon (ezen a tájon) megosztottam ismét warj leírását az eheto alapanyagokat lebontva mind az elso mind a második idoszakra.

1933. keszani (válaszként erre: 1930. - Kri76)
2011. aug. 11. 10:40
csakis a második idoszakban lehet, kivéve a halat, azt már az elsoben is, de csak heti 1x
1932. keszani (válaszként erre: 1929. - Kri76)
2011. aug. 11. 10:39
nem, mivel voros hus. azt még második idoszakban sem lehet.
1931. kri76
2011. aug. 11. 10:38

A lényeg, hogy mehet pl. ebédre paradicsomos, rakott cukkini?

Bocsi a sok kérdésért, de egyszerűen még nem látom át, mit ehetek és mit nem:(

1930. kri76 (válaszként erre: 1929. - Kri76)
2011. aug. 11. 10:35
Most jól értem, hogy csirke, pulyka, hal, rák mehet? Persze, nem minden nap hús-hússal, de a fehérje az OK?
1929. kri76
2011. aug. 11. 10:32
Lenne egy kérdésem: marhahús fogyasztható vagy sem?
1928. Diéta86
2011. aug. 11. 10:30

Kókuszos-almás csirkemell

(2. időszakos)


Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé

1 zöld alma

csipetnyi sáfrány

1 ek citromlé

1,5 dl joghurt,

1 kávéskanál őrölt gyömbér

4 evőkanál apróra vágott koriander levél

2 evőkanál kókuszreszelék

1 szál újhagyma

1 gerezd fokhagyma

vaj (vagy kókuszzsír)

őrölt bors


Elkészítése: Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A sáfrányt a citromlébe áztatjuk. A joghurtot, a gyömbért, az almát a 3 ek. koriendert a kókuszreszelék felét sózva-borsozva tálalásig hűtőbe tesszük, összekeverve. 4 alufóla négyzetet megkenünk vajjal, vagy kókuszzsírral. A húst sózzok, felkockázzuk, a hagymát felkarikázzuk. Salátástálban összekverjük a hagymakarikákat, a citromlébe áztatott sáfrányt, a zúzott fokhagymát, a maradék koriandert és a kókuszreszeléket. Sóval-borssal ízesítjük és a húsra öntjük. A keveréket elosztjuk a fóliákon és szorosan zárjuk a kis batyukat. 25 percig erős lángon sütjük. A csomagokból kiemelve a hűtött almákkal megbolondítva tálaljuk.



Most találtam, hétvégén tuti megcsinálom:)

1927. keszani (válaszként erre: 1925. - 1c173974e8)
2011. aug. 11. 08:33
warj jóváhagyásával eheted :D
1926. warj (válaszként erre: 1921. - Keszani)
2011. aug. 11. 07:31
Szerintem mehet az első időszakban.
2011. aug. 10. 20:53
igen igazad van meg várom:D
1924. keszani (válaszként erre: 1923. - 1c173974e8)
2011. aug. 10. 20:51
de várd meg, mig warj megmondja melyik időszakos..
1923. 1c173974e8 (válaszként erre: 1921. - Keszani)
2011. aug. 10. 20:27
juj de jó van is nekem darálva szezám mag:D megcsinálom holnap köszönöm szépen:DDDD
1922. keszani (válaszként erre: 1921. - Keszani)
2011. aug. 10. 19:18
mártogatosnak tökéletes ubihoz, v répához, de kb mindenhez :D
1921. keszani
2011. aug. 10. 19:18

HUMUSZ

1 bögre csicseriborsó

1 tk só

1/2 tk feketekömény

2-3 ek tahini

2 gerezd fokhagyma

1 tk örölt római kömény

2 db citrom leve

2 dl olívaolaj

víz


A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, de még jobb, ha 2-3 napon kersztül hagyjuk a csírázást megindulni.

(Ha ezt a módot választjuk, akkor minden nap leöntjük az áztatólevet és mielőtt friss vizet tennénk rá, átmossuk a csicsriborsót.)

A beáztatott borsót annyi vízzel tesszük fel főni, hogy épp ellepje.

Sóval és a fekete köménnyel együtt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

A tűzről levéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd az összes többi hozzávalóval együtt pépesre turmixoljuk.

Ha túl sűrű lenne az állaga, akkor némi vízzel krémes állagúra hígítjuk.

Tálaláskor egy tányérra halmozzuk. Olívaolajat csorgatunk rá és megszórjuk némi pirospaprikával.


TAHINI HÁZILAG


A tahini szezámmagból készült krém (innét a magyar megnevezés: szezámpaszta). A keleti konyhák - elsősorban az arab konyha használja ezt az ízesítőt.

A 100 g szezámmagot "száraz" serpenyőben, folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni és kávédarálóban megőröljük, majd a "lisztet" turmixgépbe öntjük és 1 gerezd áttört fokhagymával, kevés sóval, 2 ek olivaolajjal ízesítjük. Ezután apránként adagolva annyi vizet adunk (kb. 0,5 dl) hozzá folyamatos turmixolás mellett, hogy krémes pasztát kapjunk.

1920. keszani (válaszként erre: 1919. - 1c173974e8)
2011. aug. 10. 15:49
én soha nem csináltam, majd megkérezem a novérem,h hogy kell.
1919. 1c173974e8 (válaszként erre: 1917. - Keszani)
2011. aug. 10. 15:34
Marha sokáig főztem a csicseriborsót 2 hete, és még mindig ropogós volt 4 óra után is pedig 24 órát áztattam.ez mitől van vagy ilyen alapból is?
1918. keszani (válaszként erre: 1916. - 1c173974e8)
2011. aug. 10. 14:10
nah, remek :D v rakott zoldséget csinálsz belole mindenféle zoldséggel
❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook