Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯
1977. ttimeaa (válaszként erre: 1976. - Hcs2)
2011. aug. 17. 11:37
Jó, oké. Nem, a héten már nem eszek, hiszen rengeteg kaját lehet csinálni! Leves, főzelék, rizs, hal... :)
1976. hcs2 (válaszként erre: 1975. - Ttimeaa)
2011. aug. 17. 11:20
igen, azért nem kell kidobni a maradékot, csak ne egész héten ezt edd :)
1975. ttimeaa
2011. aug. 17. 11:15
Tegnap ettem tésztát, de nem sokat, mert nem voltam éhes annyira. Maradt még mára. Ezt ma megehetem még ebédre? (2.időszakos vagyok)
1974. 0d1f2616af (válaszként erre: 1973. - Warj)
2011. aug. 17. 11:06

o pont azt csináltam még tegnap és még maradt, nembaj azt még elfogyasztom, utána már figyelek.

:)

1973. warj (válaszként erre: 1962. - 0d1f2616af)
2011. aug. 17. 10:53

csak a teljes kiőrlésű jó, a simma tönköly liszt ugyanúgy finomliszt, csak tönköly búzából készül


Fokhagyma: ha nyersen nem jön be, akkor próbáld az ételekhez használni, nem kötelező enni. Esetleg vegyél fokhagyma kapszulát.

1972. 1c173974e8 (válaszként erre: 1971. - Babóca87)
2011. aug. 16. 18:50
:D
1971. Babóca87
2011. aug. 16. 18:15
nincs mit:D
2011. aug. 16. 17:15

jaj de örülök akkor:DDDD Köszönöm Babóca:DDDD

Most össze tudnálak puszilgatni örömömben:D

Tényleg köszönöm.

1969. Babóca87
2011. aug. 16. 17:12
a sima tök első időszakos
2011. aug. 16. 15:54
Azt hiszem el rontottam valamit a lecsómba tököt tettem. És most puffadok. Ez nem első időszakos: Tök, nem sütő tökre gondolok!
1967. Babóca87 (válaszként erre: 1962. - 0d1f2616af)
2011. aug. 16. 14:04
simát nem szabad használni, csak teljes őrlésűt
1966. hcs2 (válaszként erre: 1965. - 0d1f2616af)
2011. aug. 16. 12:52
szerintem igen, mivel igen magas az illóolaj tartakma, és hát nem hiába erős gombaölő :)
1965. 0d1f2616af (válaszként erre: 1964. - Hcs2)
2011. aug. 16. 11:38

nekem nem fáj a gyomrom, csak hányingerem van és állandóan fokhagyma szagot érzek a kezemen meg a testemen pedig tegnap ettem 4 körül...

jesszusom ez normális???

1964. hcs2 (válaszként erre: 1962. - 0d1f2616af)
2011. aug. 16. 11:12
én is próbáltam nyersen fokhagymát enni, és nem bírta a gyomrom, sőt a fokhagyma kapszulát is csak úgy, ha közvetlen előtte és uána is ettem valamit, különben kb 2 órán keresztül iszonyatosan szenvedtem úgy fályt a gyomrom
1963. 0d1f2616af (válaszként erre: 1958. - Hcs2)
2011. aug. 15. 19:29

ne haragudj, lehet, hogy rám is gondoltál...bár én nem az étkezés miatt nyafogtam hanem az állapotom miatt :DD


de pár nap múlva egy része a dolognak kiderül, ha van Candidám, rögtön belevágok a gyógyulásba, ha nincs...akkor is csinálok egy méregtelenítő kúrát...és próbálkozom máshol keresni megoldást a problémáimra

kár hogy minden érdemes és hasznos dolog sok pénzbe kerül, sajnos nem mindent engedhet meg magának az ember...legszívesebben egy teljes,totális mindenféle kivizsgáláson szeretnék

átmenni...ha lenne sok millióm talán meg is tenném :DD

2011. aug. 15. 19:19

ettem 2 gerezd fokhagymát...és nagyon nem érzem jól magam tőle, állandóan böfögtet, pedig olvastam a jótékony gombaölő hatásáról.


egy kérdés: sima tönkölylisztet lehet használni, vagy muszáj teljes kiörlésű legyen?

1961. Babóca87 (válaszként erre: 1957. - 5070cf4016)
2011. aug. 15. 17:21
nem, szerintem a sütőporral van vmi, mert ha szódabikarbónával sütök nincs semmi mellékíz
1960. 5070cf4016 (válaszként erre: 1959. - Ttimeaa)
2011. aug. 15. 16:44
én is azt ettem és tényleg nagyon fincsi lett, semmivel sem rosszabb, mint a fehérlisztes tesókája :)
1959. ttimeaa
2011. aug. 15. 16:30
Ma végre ettem palacsintát!!!! Isteni finom lett. Sajnos nem tudtam lefényképezni, mert nagyon éhes voltam rá. :)
1958. hcs2
2011. aug. 15. 14:36

Sziasztok!


Visszatértem a nyaralásról és visszaolvastam a fórumot és az ex-candis fórumot is! Sok új névvel találkoztam. És úgy éreztem muszáj írnom!


Előre is elnézést, senkit nem akarok megbántani, de ismét nagyon a sokan "nyavajognak"!!!! Igenis ki lehet bírni a diétát, és nagyon sokmindent el lehet készíteni úgy, hogy mi is ehhessünk!!!! Én úgy főzök, hogy ha megkívánok valamit addig agyalok míg átalakítom a receptet úgy, hogy jó legyen!!!! Még a töltöttkáposzát is meg lehet csinálni, és ehez nem is kell olyan nagy átalakítás!!!

De komolyan, ez nem fogyókúra, nem éhezni kell!!!!!!!!!!!! Én is fogytam az elején, és akkor mi van, ha valaki elegendő, és megfelelő minőségű tápálékot juttat a szervezetébe nem fog elfogyni!!!!!!!! Ez az egészséges, sőt mindenkinek így kéne táplálkoznia!!! Nem a sok sz..r műkaját enni!!!! Koránkelek reggel, napi 9 órát melózok, majd egy órát buszozok, és mégis majdnem minden nap főzök!!! Csak ennek is a napi rutinná kell válnia!!! Igaz nekem nincs gyerekem, de sokaknak van akik mégis kitartóan csinálják/ták a diétát!!!!

Szóval nem kifogásokat kell keresni, hanem csinálni kell!!!!!!!!!!!!!!!

1957. 5070cf4016 (válaszként erre: 1956. - Babóca87)
2011. aug. 15. 11:57
szerintem a tk liszt miatt is egy ici-picit keserű lehet a végeredmény. ha megkóstolod a tk lisztet csak úgy magában, akkor van neki egy jellegzetes, kicsit kesernyés íze. de mondjuk én a megsütött cuccokon nem érzek semmi ilyet. egyszer a sütőport sikerült túladagolnom, mert fel adagot csináltam és sütőporból véletlenül az egész adagos mennyiséget tettem hozzá, de az sem keserű volt, hanem az a jellegzetes sütőporos, elcseszett ízű :D
1956. Babóca87
2011. aug. 14. 22:37
ti tapasztaltatok olyat, hogy ha sima sütőporral süttök, akkor keserű lesz a süti? mert tudom, hogy az a túl adagolást jelenti, de a receptjeim többsége olyan mit a diéta előtt is használtam sima liszttel és ott a megadott mennyiséggel nem lett keserű a süti. Ezért kell foszfát mentes sütőport használni??
1955. 0d1f2616af (válaszként erre: 1954. - Babóca87)
2011. aug. 14. 19:49
okés, köszi az infót :)
1954. Babóca87
2011. aug. 14. 19:47
és a magokhoz még hozzátenném, hogy csak natúrt nem a bolti szotyit, meg a sózott pirított mogyit szabad
1953. Babóca87
2011. aug. 14. 19:46
nem ajánlott az elsőben semmiféle édesítőt enni, mert akkor csak jobban kívánod az édeset de amúgy nem tiltott nyírfát és steviát enni
1952. Babóca87 (válaszként erre: 1948. - Warj)
2011. aug. 14. 19:45
köszi szépen a receptet warj
1951. 0d1f2616af (válaszként erre: 1950. - Warj)
2011. aug. 14. 17:52

tényleg mákot is lehet? dejó...


de nyírfacukrot meg steviát lehet az elsőben is nem?

1950. warj (válaszként erre: 1949. - 0d1f2616af)
2011. aug. 14. 17:05

igen lehet enni, a dió és a pisztácia könnyen penészedik ezekkel óvatosan, a többi mehet.

Sőt saját műzlit is tudsz készíteni zabpehely meg magvak. (pl. napraforgó mag, lenmag, szezánmag stb) és natur joghurttal már megvan egy reggeli.


Mákot is lehet már az első időszakban durum tésztával (csak édesíteni nem tudod még ilyenkor).

2011. aug. 14. 16:54

halihó, gondoltam ide is benézek és máris egy kérdés.

magokat az első szakaszban is lehet enni...

lenmagot és napraforgót is?

mindent bátran?talán a földimogyoróval és pisztáciával óvatosabban?mintha azt olvastam volna...

1948. warj (válaszként erre: 1942. - Babóca87)
2011. aug. 14. 16:49

Lasagne második időszaktól


A raguhoz:

• 50 dkg darált hús (csirkemell)

• 1 hagyma

• 2-3 db sárgarépa

• 1-2 db fehérrépa

• fél zeller

• 2-3 friss paradicsom)

• saját készítésű paradicsom szósz

• mangalica

• só

• bors

• oregánó

• rozmaring

• ízlés szerint fokhagyma

• reszelt mozzorella sajt

A besamelhez:

• 5 dkg teavaj

• 5 dkg zabliszt

• 7,5 dl növényi tej

• só

• szerecsendió


Durum lasagne tészta


Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés mangalica zsíron (vagy teavajon) megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomokat, és kis vizet öntve hozzá puhára pároljuk. A friss paradicsomot célszerű meghámozni. Ha megpuhultak a zöldségek összeturmixoljuk és félretesszük. A darált húst az apróra vágott, dinsztelt hagymával megpároljuk, majd ha megpuhult hozzáadjuk a zöldségeket, a saját készítésű paradicsom szósz, majd fűszerezzük. Összeforraljuk az egészet és már készen is vagyunk a raguval.

A besamel elkészítéséhez a teavajat felolvasztjuk, majd kis adagokban, folyamatosan hozzáadjuk a zablisztet és a növényi tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg teljesen csomómentes, sűrű szósz keletkezik. Ízlés szerint fűszerezhetjük egy kis szerecsendióval.

Egy tűzálló edényt kikenünk teavajjal, majd első rétegként megkenjük egy kis besamel mártással is. Következő rétegként ráfektetjük a nem megfőzött durum lasagne tésztalapokat, erre jöhet a bolognai ragu, majd végül mozzorellát reszelünk rá. Mindezt megismételjük 3-4-szer, vagy akár többször is. A felső tésztaréteget alaposan beterítjük a maradék besamellel. Teavajdarabkákat teszünk a tetejére, és vastagon megszórjuk reszelt mozzorella sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg a sajt ropogós nem lesz.

❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook