Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯
2187. Hunny (válaszként erre: 2170. - Pm22)
2011. szept. 7. 10:30

Lepénykenyér

Hozzávalók:


50 dkg bármilyen teljes kiőrlésű liszt

1 tk só

3 dl joghurt

1-1,5 dl víz (liszt függvénye)

kb. 1 dl olívaolaj

olajos magvak,

zöld fűszerek

1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítése:


A lisztet összekeverjük a sóval, és apránként hozzáadjuk a joghurtot.

Elkezdjük dagasztani, folyamatosan adagoljuk a joghurtot és a vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Akkor jó az állaga, ha lágy és rugalmas.

Tetszés szerint magokkal, zöld fűszerekkel (újhagyma, bazsalikom, oregánó) ízesítjük, de akár el is hagyhatók ezek.

A tésztából teniszlabda nagyságú golyókat formálunk, és 10 percig pihentetjük őket.

A golyókból kb. 1 centi vastag lepényeket formálunk, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.


Láttam itt olyan receptet amibe szódavizet vagy ásványvizet javasoltatok. Én nem használnék semmilyen szénsavas dolgot, mert annak is a buborékai lukakat csinálnak a bélfalba. Sütőport se használnék, inkább szódabikarbónát helyette,mert az természetes anyag.

2186. e9ohil (válaszként erre: 2185. - Ttimeaa)
2011. szept. 7. 10:28
A palacsinta is szuperül nézett ki. Nekem még kicsit várnom kell a bővítéssel, ugyanis most kezdtem a diétát.
2185. ttimeaa (válaszként erre: 2182. - E9ohil)
2011. szept. 7. 09:06
Örülök, hogy kipróbáltad, és hogy ízlett. Próbálok mindig új dolgokat kitalálni, és feltölteni ide a receptet, meg képeket is szoktam.
2184. e9ohil (válaszként erre: 2183. - Hcs2)
2011. szept. 7. 08:41
A Timi féléset csináltam, amire írtad, h te is kipróbálod. :)
2183. hcs2 (válaszként erre: 2182. - E9ohil)
2011. szept. 7. 08:35
igen, lehet kókuszreszeléket enni, jó magas a rosttartalma, a receptet leírod?
2182. e9ohil (válaszként erre: 2179. - Ttimeaa)
2011. szept. 7. 08:21
Csináltam csigákat. Igyekeztem kevés vajat rakni bele. Csináltam fahéjasat meg kókuszosat. Én úgy tudom a kókuszreszelék nem tiltott. Bár a fahéjasabb jobban ízlik, és a sütőben hamar kész lett.
2181. hcs2 (válaszként erre: 2177. - Babóca87)
2011. szept. 7. 08:06
hát a kelt tészta az élesztőtből keletkező gázok miatt "kelt", így kizárt dolog, hogy sütőporral ugyan olyat tudj csinálni, hasonlót esetleg. Ha kipróbálod oszd meg a tapasztalatot! :)
2180. keszani (válaszként erre: 2175. - Pm22)
2011. szept. 6. 20:09
süsd tovább, de kissebb lángon, mert ha gyorsan sütöd akkor csak a külső része fog megsülni, a belseje megintsak félig nyers lesz. v laposabbra formázd
2179. ttimeaa
2011. szept. 6. 19:52
Sütöttem ma palacsintát(karobos, fagéjas). Nagyon jól sikerült, nem ragadt le. Tettem fel róla képet!
2178. ttimeaa (válaszként erre: 2176. - Pm22)
2011. szept. 6. 19:52

Esetleg nem lehet, hogy sütni kellett volna még? Vagy nagy lángon sült?

Szerintem ha nem jó, akkor ne edd meg, én se ettem meg azt a másik fajtát még annak idején.


A képeim között találsz a zsemléről is.

2177. Babóca87
2011. szept. 6. 19:33
nekem most azt mondta valaki, hogy a kelt kalács, sütőporral is feljönne szerintetek is? mert akkor kipróbálnám
2176. pm22 (válaszként erre: 2174. - Ttimeaa)
2011. szept. 6. 18:47

nem ezt az ír szódásat csináltam! de köszönöm szépen!! :) ki fogom próbálni!


de most amit csináltam azzal mit csináljak?:D

2175. pm22
2011. szept. 6. 18:47

csináltam ír szódás kenyeret rozsliszttel és ilyen szappanos maszatos lett a közepe :S

mit csináljak??

még süssem?

2174. ttimeaa (válaszként erre: 2170. - Pm22)
2011. szept. 6. 18:32

Szia!

Én az ír szódás kenyér receptje (1/3adag) alapján szoktam sütni, csak én zsemlét, mert a kenyeret nem ettem meg már a 3.nap, mert száraz volt.


2 DB ZSEMLE:

13dkg tk.tönkölyliszt

1/3 pohár joghurt (van amikor fél pohár)

1,6 dkg puha teavaj

kávéskanál hegynyi szódabikarbóna

fél kávéskanálnyi sütőpor

szóda v ásványvíz


Ezeket összegyúrom. A vizet a végén adagolom, pontosan nem tudom mennyit. Annyit teszek bele, hogy puha, de nem folyós tésztát kapjak. Két gombócot gyúrok lisztes kézzel. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakom, egy kicsit lapítom (én jobban szeretem ha laposabb). Vizes kézzel egy kicsit vizezem a tetejét, hogy a szezámmag és napraforgómag rátapadjon. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-40 percig sütöm. Ha megsült, ne hagyd a sütőben, mert kiszárad.


Ne gondold, hogy nagyon puha, hiszen a tk. liszt másabb, mint a sima fehér liszt. Élesztő sincs benne, mint a boltiba, úgyhogy sűrűbb is.

Nekem ez a recept vált be. Próbáltam már másik receptet is, zabpehely liszttel vegyítve is, de akkor nagyon omlós lett.


Napi egy zsemlét eszek, 2 naponta sütöm. Ha gondolod próbáld ki.

2173. keszani (válaszként erre: 2172. - Pm22)
2011. szept. 6. 17:22
én nem...de ahol szodabikarbona van ott használj sütőport nyugodtan.
2172. pm22 (válaszként erre: 2171. - Keszani)
2011. szept. 6. 16:28
és receptet nem tudsz?:)
2171. keszani (válaszként erre: 2170. - Pm22)
2011. szept. 6. 16:14
gondolom mert az jobban bevált vkinél, de mindegy mit teszel bele. de sztem a szodabikarbona erosebb...sztem
2170. pm22
2011. szept. 6. 16:04

miért nem sütőporral süttök, ha azzal is lehet? (ti mondtátok)


másik kérdésem: valaki mondana nekem kenyér, zsemle vagy kifli receptet? a lényeg hogy finom és puha legyen! mást nem kérek :D

2169. e9ohil (válaszként erre: 2167. - Hcs2)
2011. szept. 6. 14:35
A halra csak annyi van írva, hogy növényi olajban...hmm.. remélem jön valaki, aki tud segíteni.
2168. e9ohil (válaszként erre: 2167. - Hcs2)
2011. szept. 6. 14:32
Nem még nem. Újrakezdtem a diétát, mert úgy gondoltam 3 hónap kevés lett volna nekem, meg nyaralni is voltunk külföldön.
2167. hcs2
2011. szept. 6. 13:26

mákot, diót 2. idősuaktól biztosan

halat pedig ami olíva olajban van azt biztosan

Te már 2. időszakos vagy, igaz?

2166. e9ohil
2011. szept. 6. 13:10
Olyan kérdésem lenne, hogy mákot ill. diót mikortól lehet használni? Növényi olajban tárolt tonhalat szabad e?
2165. hcs2 (válaszként erre: 2162. - Ttimeaa)
2011. szept. 6. 08:26
ez nagyon jól hangzik, lehet hogy ma ki is próbálom :))
2164. e9ohil (válaszként erre: 2149. - Warj)
2011. szept. 6. 08:14
Köszi Warj a receptet. Tegnap du-estefelé megcsináltam, és csak épp megkóstoltam, de fini lett nagyon. Muszáj voltam még lecsót is csinálni, mert ma déltől péntek délig nem lesz gáz. Szerencsére a sütőnk villany, úgyhogy sütögetni tudok majd.
2163. e9ohil (válaszként erre: 2162. - Ttimeaa)
2011. szept. 5. 22:09
Köszi, majd kipróbálom. :)
2162. ttimeaa
2011. szept. 5. 19:32

Fahéjas csiga recept


* 30dkg tk.tönköly liszt

* 1-1,5pohár nat. joghurt

* 25dkg vaj

* só

* szódabikarbóna


* Összegyúrtam, egy kicsit hűtőben pihentettem. Vékonyra nyújtottam, megkentem vajjal, szórtam rá fahéj és Xilit(1.időszakban kihagyható) keverékét, majd feltekertem és vékony (0,5-1cm)szeletekre vágtam.


* Én állítva akartam sütni, de utána rájöttem, hogy jobb, ha fektetve vannak, jobban megsül.

*

* Egyébként ez a recept egy sós rudacska recept, amit sóval és szezámmal szoktam megszórni, csak gondoltam kipróbálom így is. Egyébként volt már, hogy paradicsomos szószt is kevertem hozzá, így pizzás íze volt. De volt, hogy pirított hagymát. Az is nagyon finom volt, csak a hagymát belekevertem, és ahol hozzáért a sütőhöz, ott megégett a hagyma.

2161. warj (válaszként erre: 2160. - Ttimeaa)
2011. szept. 5. 18:47

Mivel nem minden nap eszel galuskát, így szerintem jól csinálod, az a lényeg, hogy változatos legyen minden nap a kaját, egyél zöldséget, gyümölcsöt ezekből is pótolod a vitamint, ásványi anyagot. Főzeléket, rakott vagy rántott zöldséget, halat, ehetsz pulyka húst, nyúl húst, sőt vadat is lehet enni. Csak mindent kicsiben először, ugyanúgy vissza kell szokatni. Pl csinálhatsz gyrost valahol leírtam itt a receptjét már többször is. De ha nincs meg szólj.

Reggelire én pl második időszakban csináltam körözötett, tojáskrémes kenyere, biokolbászt is ehetsz melegszendvicsnek, natúr joghurt natúr műzlivel, tk grízből túró gombóc vagy vízbe gríz, növényi tejjel akár tejbegríz, palacsinat, lecsó, padlizsáőnkrémes kenyér, tojás (tükör tojás, bundás kenyér a saját kenyereddel, rántotta én hagymásan csináltam).

A lényeg, hogy lehetőleg minden nap mást egyél.

2160. ttimeaa
2011. szept. 5. 18:20

Egyébként mennyi lisztes dolgot lehet enni egy nap? Én reggelire kb. 7 dkg lisztet tartalmazó zsemlét szoktam enni. (14dkg lisztből szoktam 2 zsemlét sütni, amit két naponta sütök.)

Ha galuskát eszek az kb. 10dkg lisztből van. Ha tésztát az is kb 10dkg.

A sósat, amit sütök, azt 50-60dkg lisztből csináltam legutoljára, és 3 napig ettem.

Ez így jó, vagy sok?

2159. warj (válaszként erre: 2158. - Ttimeaa)
2011. szept. 5. 18:18
:-))))))))) Küld át priviben a fahéjas receptet, átnézem és johet fel a fórumra.
2158. ttimeaa
2011. szept. 5. 18:13

Hétvégén fahéjas tekercset sütöttem.

Az is nagyon jó volt. A sós ropogósat sütöttem, és gondoltam megpróbálom azt a tésztát fahéjasan. :)

❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook