Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)
és a ráadás recept (Jajj ezek mind MÁSODIK időszakosak)
RAKOTT PADLIZSÁN
• 2 db közepes padlizsán (60 dkg)
• 30 dkg darált csirke v pulyka
• 1 fej vöröshagyma
• 2 ek mangalica zsír
• 2 mk őrölt bors
• 1 + 0,5 tk só
• 10 dkg tk liszt
• 2 dl joghurt
• 2 db tojás
1. A padlizsánt meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, 1 tk sóval besózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
2. A hagymát felkockázzuk és 2 ek zsíron megdinszteljük.
3. Hozzáadjuk a darált húst, 1 ek vizet és kb 20 perc alatt puhára pároljuk, 0,5 tk sóval és 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
4. A padlizsánról lecsepegtetjük a levet, amit időközben engedett, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet és lisztbe forgatjuk a szeleteket.
5. Vajat forrósítunk és erős tűzön mindkét oldalukat hirtelen kisütjük ( 3-4 perc ).
6. Alaposan lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges vajat leitassuk.
7. Egy tűzálló tálba rakunk egy sor padlizsánt, arra terítjük a darált hús felét, aztán ismét padlizsánt és darált húst, majd a tetejére padlizsánt teszünk.
8. A joghurtot jól összekeverjük a tojásokkal és ráöntjük a rakottasra. (én mozzarellát is reszeltem rá)
9. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
olyan finom padlizsánkrém receptet találtam, hogy meg kell osszam veletek.
FETÁS PADLIZSÁNKRÉM
• 2 közepes méretű padlizsán
• 25 dkg feta sajt
• 3 ek olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 kk oreganó
• őrölt bors
• 1 kk citromlé
A padlizsánokat megmossuk, egy kicsit megszurkáljuk és forró sütőben megsütjük.
A sütőből kivesszük, és letakarjuk kb. 10 percre. (Így könnyebb lesz megpucolni.)
A héjukat eltávolítjuk.
A belsejüket egy üvegtálba tesszük, belepréseljük a fokhagymát, belemorzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk az olívaolajat. Borssal és a citromlével ízesítjük.
Rúdmixerrel pépesítjük.
Oregánóval fűszerezzük.
Ez nagyon szuper, de a bor nekem is szúrja a szemem, remélem elírás és bors lenne.
Második időszaktól ezt csinálhatod darált csirke vagy pulykamellből készült pörkölttel, és ennek a tetejére lehet tenni mozzorella sajtot és így sütőben összepirítani
Nekem van bevált zabpelyhes túrógombóc receptem! A naplómban le van írva, de ha lesz egy kis időm megpróbálom kikeresni.
Pont múlthéten főztem :)))
Mai menü:
- reggeli padlizsánkrémes házi kenyér
- ebéd töltött patiszon és cukkini (saját receptem: félbevágtam, kikapartam, besóztam, meghintettem tönköly zsemlemorzsival, hagyma-fokhagyma bele, mejd pari-parika, tehát lecsós alap, a tetejére megint zsmlemorzsi, persze só bor, letakarva 1 óra a sütőben, majd megpirítani kicsit) barnarízses-currys kölessel
- vacsi kenyér joghurttal, parival, póréhagymával
:) Nem csak én, de a párom is nagyon jól vagyunk, élvezzük az egész megtisztulást, fogyni sem fogytunk eddig!
Mindenkinek erőt és jó étvágyat kívánok.
Házi pudding második időszaktól
2 tojássárgát elkeverünk ízlés szerinti nyírfacukorral (kb 6 dkg),
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszttel (vagy zabliszt, vagy riszliszt,
és 1/2 l növényi tejjel.
Attól függően, hogy milyen ízűt szeretnénk, vagy karobport vagy pedig vaníliát teszünk bele és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Ha keményebb pudingot szeretnénk akkor a liszt mennyiségét lehet növelni benne.
Pudding elvileg itt régen valaki feltette, hogy házilag hogy kell készíteni, de mivel nem szeretem szegényt átsiklottam felette.
A boltit amit itt néztetek tuti nem lehet a keményítő miatt, hiszen ebből cukor lesz a szervezetben az meg kaja a gombának
Házi tejet sem tudsz szerezni? Mert ha igen akkor leteszed a tejet aludni, ha megalvadt, akkor felteszed takarékon és kavargatod és túró lesz belőle, ezt egy gézen keresztül lecsepegteted és kész a házi túró.
Ha nem megy akkor megveheted a sovány túrót is, de a házi lenne az igazi, mert abban tuti nincs semmi ami nekünk nem való.
tönköly gríz nélkül én nem tudok túrógombóc receptet sajni
Pudingot lehet enni? Vagy tartalmaz valami olyat, amit nem ehetünk? Úgy tudom cukor nincs benne, de a többi hozzávalót nem tudom!
Növényi tejjel meg lehetne csinálni... Melyiket ajánljátok? Elég drágák, és nem tudom, hogy vegyek-e egyáltalán.
Igen ezt találtam meg én is, de konkrét összetevőt nem találtam, hogy mi van benne. Ja és a candida diétában mézbe nem keverhető, mert a méz tilos az egész diéta alatt. Ezt inkább a többieknek írom, mert tudom hogy te tudod és csak bemásoltad az információt.
Egyébként meg tök jól csinálod, mivel kevesebbet vagyok így örülök, hogy a többieknek van aki segítsen. Hálás vagyok érte.
köszönöm bizalmad, megtiszteltél vele :D
a szójaizolátumrol ezt találtam:
A szójababból kinyerhető koncentrátum, vagy a még gazdagabb fehérjetartalmú izolátum a táplálékláncban elsősorban ott nyer jelentőséget, ahol a fokozott fizikai igénybevétel, vagy pl. erőteljes sporttevékenység miatt várhatóan az izomszövetek lebontása kezdődne. Ennek megakadályozására az átlagosan 93% fehérjét tartalmazó szójaizolátum is fogyasztható.
A szójaizolátum belekeverhető bármilyen italba, ételbe, vagy müzlibe... stb. Tetszés szerint ízesíthető mézzel, lekvárral, gyümölcslevekkel... stb.
Átlagos adagja felnőttek számára egy-két evőkanál izolátum az edzés, vagy a nehéz munka előtt.
Testtömeg növelési céllal is fogyasztható, mivel az anyag a kevés mozgás vagy csekély fizikai igénybevétel esetén az izomszöveteket gyarapítja, majd ezen sejtek növelése után a felesleg a test zsíranyagának feltöltésére fordítódik.
szoval ha a szója ehető, akkor ez is elvileg. de ahogy itt olasni lehet ez inkább azoknak ajánlott aki fokozott fizikai igénybevételnek van kitéve. szoval sztem ha nem muszáj ne szedje senki
a szóját nem szoktuk első időszakban ajánlani, a szójaizolátumról meg még nem hallottam, én életemben nem ettem szóját, hogy őszinte legyek, akkor már csirkemell. De van aki szereti, annak a második időszaktól kell. Próbáltam utána olvasni mi az összetevője, de csak annyit találtam, hogy szójababból vonják ki, alacsony a szénhidrát tartalma.
Talán keszani tudja, hogy ehető e.
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?