Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)
A sütőtököt régen a népi gyógyászatban máj-, vesebetegségek esetén alkalmazták, jótékony hatással van a szívműködési zavarokra, kiváló hashajtó és béltisztító, égési sérülések gyógyítására borogatásként használták, de a magja állítólag még a köszvényt is csökkenti. A sütőtök a megfázásos betegségek hatékony ellenszere: tüdőgyulladás, felfázás, légúti megbetegedések, köhögés esetén hasznos. Erősíti az immunrendszert, és rákmegelőző hatású. Allergia és bőrpanaszok ellen is javallott.
Egészséges és kalóriaszegény a sütőtök Egészséges és kalóriaszegény a sütőtök
A zöldség húsa igen gazdag karotinoidokban; sötét sárga színe is árulkodik a sok béta-karotinról, ami a szervezetünkben A-vitaminná alakul. Ezenkívül C- és E-vitamin-forrásunk, a magja pedig magnéziumot, káliumot és B-vitamint szolgáltat a szervezetünknek az egyre ridegebb őszben. Magas vastartalma miatt nőknek különösen ajánlható táplálék. Szénhidráttartalma a burgonyáéhoz hasonló. Száz gramm sütőtök energiatartalma csupán 336 kJ (80kcal), ezért hatékonyan felhasználható és variálható diétában.
Igen ehető, a burgonya a keményítő tartalma miatt nem ajánlott, mert ez cukorrá válik a szervezetben. Azért nem ajánljuk a sütőtüköt első időszakban mert a magasabb cukortartalmúakhoz tartozik, de második időszaktól javasolt, mert számos kedvező hatása van a szervezetbe, a tökmag kifejezetten gombaölő hatású is.
"A tök sok cukrot, vitaminokat, fehérjét és emészthető rostot tartalmaz, szénhidráttartalma annyi, mint a burgonyáé."
Ezt találtam a neten. Holnapra terveztem be, hogy eszek. Tehát akkor lehet enni?
Upsz, pedig egy csomo helyen le volt irva, hogy kavet, gyogyteat meg szensavmentes asvanyvizet lehet inni. Hat ez jo, gondolom akkor nemcsak en iszom nyugodtan a kavemat!
Na nem baj, szeretem a cikoria kavet is! :)
Koszonom, Warjacska.
Kave- es teaivoknak!
Azt tapasztaltam, hogy ha fahejat teszek a kavemba meg a teamba kevesbe keseru.
Ugy tudom a fahej is jo antibaci fuszer.
Probaljatok ki! :) finom
Koszonom, hogy meg idoben szoltatok, igy most karfiol levest csinaltam sargarepaval, masodiknak meg a karfiol masik felet meg a repa felet megsutottem a sutobe es a tetejere raktam paprikat, zoldhagymat, lilahagymat meg szeletelt fokhagymat, olivaolajjal leontve, so, bors! Finom lett.
Illetve mar az irszodas kenyeret sutom, jol megnott az is. Kivancsi vagyok az izere. Tegnap meg jol sikerult a szezammagos buci, legalabb is a paromnak izlet. O is csinalja velem egyutt a dietat, ugyhogy muszalj finomat keszitenem :)
A vanília sodó receptje: 4 tojás sárgája (ne dobd ki a fehérjét sem kelleni fog)
2,5 ek nyírfa porcukor 2,5 ek tk liszt vanília rúd kikapart belseje, vagy vanília por 2 dl növényi tej
ezeket csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Közben a tojások fehérjéből és 7,5 dkg nyírfa cukorból kemény habot verünk. és a kész masszához adjuk. (ne várjuk meg míg kihűl!)
Bocs a késésért :) Csak haladóknak második időszakban
sztem ott vmi el vol irva, v nem oylan embertől jöttek a receptek, akik tisztában vannak a titott és megengedett ételekkel.
sütőport lehet elsőben is, mozarrelát nem, csak másoditol, tojást csak másodiktol neti 2darabot, sütőtököt sztem nem mert elég édes, de ebben nem vagyok biztos, burgoya egyérteműen tilos a keményitő tartalma miatt, tofut másodiktol, kokustejet sem lehet elsőben, másodiktol lehet növényi eredetű tejet inni
Koszonom szepen, akkor szetnezegetek ott is :)
Szep napot!
Van egy másik fórum is itt a hoxán az Ex-candidások tapasztalatai. Szívesen várunk ott is.
A tonhal, a rák és a durumtészta, most mehet első időszakban, az összes többi második időszakos recept lehet, csak régen nem írtuk mellé az időszakokat, sajnos néha most is hajlamosak vagyunk elfelejteni.
Kókuszreszelék első időszakban is használható, a kókusztej mint növényi tej második időszaktól, és nagyon sok jót olvastam róla.
hát szerintem egyszerűbb ha veszel egy liter házitejet és kiöntöd egy csészébe, letakarod egy szalvétával és reggel kész a friss aludtej. Én pl 120 ft-ért veszek egy liter házi tejet sokkal olcsóbban jön ki. Ha az egészet leteszed aludni és csak egy pohárral eszel meg, a többit felteszed lassú tűzön kevergeted és ebből lesz a házi túró, csak egy gézen keresztül hagyni kell lecsepegni.
Én félek a tescós házi termékektől ki tudja mi van benne.
Illetve megosztanek egy receptet:
Sushi magyarosan (vagy candidasan)
-sushi lapok (tudtommal algabol vannak, szerintem ehetjuk)
- 1 bogre barna rizs
- hidegen sajtolt olaj (en napraforgobol csinaltam de jo olivaolaj is)
- 1/2 hagyma
- so
- 2-3 bogre viz (attol fugg milyen fajta rizs, nemelyik kemenyebb)
- 1 paradicsom
- 1 zoldhagyma
- 1 pohar natur joghurt
- 1 kiskanal kapor
- csipet feherbors
- csipot fokhagymapor
Eloszor elkeszitjuk a barnarizst (ez izesebb a natur rizstol). Pici olajon 2-3 percig megpiritjuk a rizst, beletesszunk egy fel hagymat (egeszben, mert a vegen kivesszuk, csak igy jobb ize van a rizsnek), felontjuk az elore felforralt 2-3 bogre vizzel es megsozzuk izles szerint. Lefedjuk egy fedovel es kb. 15-20 percig kis langon fozzuk. Ha kesz, felretesszuk hulni. Kozbe elkeszitjuk a martogatost hozza.
Az egy bogre natur joghurthoz hozzakeverjuk a kaprot, sot, feherborsot es ha valaki szereti akkor fokhagymat is.
A sushi lapokra rahalmozzuk a rizst de csak a feleig, a kozepere hosszaba ratesszuk a csikokra vagott paradicsomot es a zoldhagymat (az lehet egybe es jobban nez ki amikor felvagjuk). A sushi feltekerovel (de akar egy tiszta konyharuhaval is lehet) feltekerjuk a sushi-kat es a lap veget bekenjuk vizzel hogy odatapadjon.
A vegen kb. 2 cm vastag karikakat vagunk es egy tanyerra tesszuk, vagassal felfele. Diszitesnek tehetunk melle paradicsomot es zoldhagymat a martogatos szosz melle (ha elfogyott a suszhi azt is lehet martogatni) :)
Viszont a sushi-kat massal is be lehet tolteni, fantazia kerdese (mas zoldsegek, akar magok is)
Jo etvagyat mindenkinek!
Sziasztok!
Mint friss beleponek nekem is lenne egy kerdesem :)(miutan napokig bongesztem a forumot).
Lattam egy par 1.idoszakos receptet amibe van sutopor, tojasfeherje, mozarella, sutotok, burgonya, tofu, tonhal, koktelrak, durumtesztak illetve novenyi tejek. Ezeket is lehet fogyasztani? Es meg a kokuszreszelek es kokusztej is erdekelne, mehet-e? Olvastam, hogy elpusztitja a candida gombat. Igaz?
Elore is koszonom szepen mindenkinek:)
Szeretném megosztani veletek, hogy a Tescoba láttam tegnap házi aludttejet. Én vettem, mert még soha nem kóstoltam, kíváncsi leszek mennyire jó. :)
Kiszerelése fél literes, és 280 Ft körül van.
Én sajna még nem láttam ilyet.. hajdinásat néztem, és arra is rá volt írva, hogy " búza"..
A cerbonát én személy szerint nem ajánlanám, mert kukorica jellegű dolog van benne, és az tilos a diéta alatt.
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?