Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)
Szia! A liszt az tönköly liszt vagy teljes kiörlésű valamilyen liszt.Nem teljesen egyértelmű,mert ugyanúgy rövidititek.Köszi,és tényleg jól hangzik!!!
És hogy ne csak édeset csináljatok annak is itt egy recept aki mellőzi a húst, de már bevezette a tojást.:
DIÓ FASÍRT:
Egy kis csücsök candida kenyérke (házi készítésű)
Annyi darált dió amennyi kenyérke (két marék)
tojás, szokásos fasírt fűszerek (kinek mi)
gombócokat gyúrúnk, beleforgatjuk tk darába, vagy kenyerünk morzsájába és mangalica zsírban kisütjük.
Jó étvágyat . Nemsoká megtaláljátok a képeim közt:)
be ne kenjétek a tetejét!! nem kell, jahm és én hurkát sem gyúrtam köré. és érdemes az alsó részhez a tészta 2,3-át elvenni a tetejére elég az egyharmada is
ma egy olyan isteni almás pitét csináltam amibe se tej se tojás nem kell. megosztom veletek a receptet. mert látom a tojás mindenkinek nagy gond.
De az alma miatt nem első időszakos ez sem:(
AMERIKAI ALMÁS PITE:
• 35 dkg tk liszt
• 18 dkg vaj
• 2 ek nyírfa cukor
• csipet só
• 0,3 dl víz
A töltelékhez:
• 80 dkg alma
• 13 dkg nyírfa cukor
• 2,5 ek tk liszt
• 2 kk fahéj
• 1 ek limelé
A tészta hozzávalóiból ruganyos pitetésztát gyúrunk, majd 15-20 percre száműzzük a mélyhűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
A gyümölcsöket meghámozzuk, kibelezzük, felkockázzuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, és félretesszük, amíg nyújtjuk a tésztát.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tészta egyik felét kör alakúra, majd egy 26 cm-es fodros szélű tortaformába fektetjük, a széleit levagdossuk a pereménél.
A tölteléket beletesszük a formába, közepénél kicsit felpúpozzuk, hogy szép formája legyen a piténknek.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd ráfektetjük a töltelékre. A széleket összenyomkodjuk, majd ami kilóg, levágjuk.
A maradék tésztából sodrunk egy akkora hurkát, hogy körbeérjen a tortaforma szélén. A pitét középen 4 csíkban bevágjuk, itt távozik majd a gőz.
Aki szeretné, bekenheti vékonyan a tetejét tojássárgájával, hogy szép fényes legyen.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 55-60 percre, míg szépen át nem sül.
Köszi a segítséget, megnéztem a másik fórumot is:)
a korpovitos kókuszos tekercset megcsinálhatja, nem?, mondjuk édesítő abban is van, de a többit meg lehet oldani az ehető hozzávalókkal
elküldtem neked az terápia menetét és hogy melyik időszakban mit lehet enni.
Küldök neked privit, sajni a sütikről még egy darabig le kell mondani mert ha jól csinálod a diétát az első 3-4 hétben nem ehetsz pl tojást enélkül meg nem nagyon lehet sütit készíteni. Van egy másik fórum itt az Ex-candidások tapasztalatai,kérlek látogasd ezt az oldalt is.
A zabliszt az írszódás kenyérbe jó tönköly teljes kiőrlésű búzaliszttel vagy a sütőtökös sütinél is jó, piskótát én pl rizslisztből csináltam mindig.
Hát én inkább a sima földi mogyorót ajánlanám amelyiket magadnak pucolod abban tuti nincs semmi kivetnivaló, de a penésszel vigyázni kell. Egyébként ha elolvasod az összetevőit és nincs benne semmi akkor elvileg igen. Bár én a hagyományosat ajánlanám inkább.
Igen teljes kiőrlésű búzalisztet lehet. Te nem másoltad le az a hozzászólást ami a diétáról szól mert ebben le van írva mit lehet az időszakokban enni.
Nem lehet csak növényi tejet a második időszaktól.
Köszi!Muszáj ma kenyeret sütnöm és megcsinálom felesbe tk.rozs és tk.búzalisz.Remélem jó lesz!!:-)
igen, az ugyanaz - amúgy én használnám a búzalisztet, az a lényeg hogy teljes őrlésű legyen - azért várd meg a hozzáértők válaszát is én még nem vagyok profi a témában :)
ja és a zab és annak készítményei kizárva mert szörnyű számomra az ize!!!Azért köszi,a segítséget!!!
Köszi aranyosak vagytok!Viszont ne kaptam választ.:-( A helyzet az,h van otthon telj.kiörl.tönköly,rozs,és búzalisztem.Mindegyikből egy kevés hiányzik.Nem vennék egy negyedik fajtát még 700 ft-ért,ha a búzaliszt is jó.
Én is rizslisztre szavazok, én barna rizslisztet használok, de szerintem a kettő ugyanaz... ugye?
Szia, nekem a teljesörlésű rizs- illetve zabliszt vált be rántáshoz, habaráshoz - nagyon jól besűrűsődik tőlük az étel.
Warj!A teljes kiörlésű búzaliszt azért érdekelne,h lehet e enni mert azzal is kipróbálnám az ír szódás kenyeret,meg a habarást meg stb.A teljes kiörlésű rozsliszt nem jött be habarás gyanánt.Köszi előre is!!!:-)
valaki elmondaná nekem hogy a bolti sós mogyorót lehete fogyasztani? olvastam hogy a sót lehet. és a mogyoró féléket is. a "mogyi" márkájú mogyorókon nem vettem észre hogy lenne penész. ám valahol azt olvastam hogy a sózott vagy pörkölt dióféléket nem szabad enni. most akkor...?
Warj az elején kérdezted a kecsketejet viszont senki nem válaszolt rá.Lehet inni kecske v.juhtejet??
Csajszik!Az lenne a kérdésem,h teljes kiörlésű búzalisztet lehet enni?
Kicsit másfele van, Vácott lakom,és Pesten tudnék venni... Ott nem tudsz/tudtok valami helyet?
nem tudom, hol laksz de nézd meg kistarcsán. ott van egy jó biobolt, ott lehet kapni cukor menteset is
nem hinném, hogy az egész vanília öntetett egyedül ennéd meg, de ha még is felezd meg, mert 4 tojással kb 4 főnek lehet belőle enni, pont erről beszélt warj a piskótánál. abba is több tojás kell, még is lehet készíteni.
értem, hát bioboltban láttam növényi tejszínt, de nem meg kell nézni, hogy cukormentes legyen
Csak amit küldtél ott láttam jó recepteket, és ahhoz gondoltam :)
További ajánlott fórumok: