Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
2457. akali (válaszként erre: 2456. - Hunny)
2011. nov. 5. 12:31
Ez egy jó kérdés!!!Egyébként nagyon jó lúgosító is!!!Szerintem ami ezzel kapcsolatban lehet,h nem mindegy mivel eszed.Pl.a hús-krumpli változat nagyon nehezen emészthető. Nem tudom. A te felvetésedet nem tudom alátámasztani semmivel,de néha nagyon jól esne nekem!!
2456. Hunny (válaszként erre: 2455. - Keszani)
2011. nov. 5. 12:01
Őszintén nekem furcsa hogy a burgonya sem ehető, ugyanis tudtommal (több forrásban utána néztem, biológussal beszéltem) a benne lévő keményítőt nem tudja feldolgozni az emberi szervezet, ugyan úgy távozik, ahogy bekerült. Ismerek másik hivatalos, komoly candidás oldalt, ott ajánlják nyugodt szívvel a fogyasztását.
2455. keszani (válaszként erre: 2452. - Faline66)
2011. nov. 5. 08:49

amit mi itt ajánlunk diétát az sokaknak gyogyulást hozott.

krumplit nem ehetünk, tele van keményitővel,ami cukorrá bomlik, ami tépanyag a gombának. ez miatt nem ehetünk cukrot sem. a fehér liszt finomitott liszt, gyorsan felszivodik ezért rengeteg téptalaj a gombának, ezért fogyasztunk teljes kiörlésű liszteket, ami lassan szivodik fel, ezáltal nem tudja táplálni a gombát.

nem mennék bele az összes általad leirt termélkbe, de NEM ehetőek, ha elolvastad a diéta menetét akkor láthattad. ezért kérlek szépen, h mielőtt bmilyen receptet leirsz ird le nekem privibe,h megtudd ehető v sem.

ha most eszed ezeket a termékeket, eteted a gombákat, ugyanott leszel.

2454. keszani (válaszként erre: 2446. - Bagoly002)
2011. nov. 5. 08:43
tojást első időszakban nem lehet enni, de viszont másodiktol ehető lesz
2453. ttimeaa (válaszként erre: 2445. - Warj)
2011. nov. 5. 07:23
Köszönöm, akkor bevezetem rágcsálnivalónak!
2452. faline66
2011. nov. 5. 06:16
Az orvos nekünk nem tiltotta a húst ,sem a burgonyát -a cukrot,fehérlisztet,rizst,töltelékárút,almát,banánt ,körtét,szőlőt,szénsavasat ,cukrozott gyümileveket igen .Na ezért vagyok bajba ,hogy akkor mit és hogyan .
2451. faline66 (válaszként erre: 2444. - Warj)
2011. nov. 5. 06:10
Megfőzöm a libalevest sok-sok zöldséggel ,közben megfőzöm a rizst petrezselyemmel -a főtt zöldséget összekockázom és a főtt libahúst is és összekeverem a rizzsel ,jól megmajorannázva -a rizs helyett szokták árpagyönggyel(gerslivel )is.
2450. Hunny (válaszként erre: 2438. - Faline66)
2011. nov. 4. 23:43

Az első szakaszban nem eszünk húst! Ezért én nemigen ajánlanám, csak a 2. időszakban, akkor viszont bármilyen barna rizzsel elkészítheted.

Többieknek mondom, hogy ez gyakorlatilag lúdból készült húsleves sárgarépával, és rizzsel fogyasztják.

2449. Hunny (válaszként erre: 2446. - Bagoly002)
2011. nov. 4. 23:39
Nem próbáltad még ki tojás nélkül? Nekem fura benne a tojás,mert az eredeti, pékek által sütött kenyerekben sincs tojás. Szerintem kihagyható lenne (a diéta miatt pláne tanácsos lenne kihagyni) vagy ha nagyon kell, akkor joghurttal helyettesíthető. Egyébként köszi a receptet!:)
2448. Bagoly002
2011. nov. 4. 23:02
Akit érdekel esetleg a kenyérecept,az adatlapomon a képeknél megtalálható,ha nincs esetleg mantler barna kenyérliszt a fehér mantler lisztből is meg lehet csinálni.
2447. Bagoly002
2011. nov. 4. 22:42
esetleg ,akinek a tönkölybúzáskenyér nem jön be (ezt is olvastam a hozzászólásokban)az is kipróbálhatja .
2446. Bagoly002
2011. nov. 4. 22:32
Sziaszok! lisztérzékenyeknek kipróbált candida kenyér recept:30dkg liszt (emese ,mantler),20 dkg mantler barna kenyérliszt,1 tojás,1 cs,gluténmentes sütőpor,1 tk szódabikarbóna,2 evk lenmag,2evk szezámmag,4 evk amarántpehely,só,6 dl langyos víz.a hozzávalókat robotgéppel összekeverjük,sütőformába tesszük és magokkal megszórjuk. 160-180 fokon 45-50 percig sütjük.két nap után hűtőbe tesszük és pirítósnak is ehetjük.ha a darált magokat vagy amarántott kihagyjuk nem kell ennyi víz .nagyon fini.
2445. warj (válaszként erre: 2442. - Ttimeaa)
2011. nov. 4. 20:19
Igen, sőt a tökmag kifejezetten gombaölő hatású.
2444. warj (válaszként erre: 2438. - Faline66)
2011. nov. 4. 20:17
Fogalmam nincs mi az a ludaskása, küld át privibe és ha lehet átalakítom. Egyébként barna rizst használhatsz. Meg átküldtem neked mikor mit lehet enni itt megtalálod a fogyasztható köreteket.
2443. warj (válaszként erre: 2437. - Akali)
2011. nov. 4. 20:16

az én gyerekemnél olyan hasgörcsöt okozott, én nem ajánlom. Ráadásul mesterséges édesítő.


A stevia 2800 Ft egy üveggel (dr. chen ) félét használom, nekem bejött és egy hónapig elég. Nyírfacukrot és a sütinél meg a kenyérnél használtam és ez elég volt egy hónapig egy fél kiló.

A mesterséges édesítők sajnos rákkeltőek.

2442. ttimeaa
2011. nov. 4. 19:25
Tökmagot és kesudiót lehet enni?
2441. akali
2011. nov. 4. 15:09
Keszani!!Szeretném megkérdezni, hogy mi a helyzet a glukononnal. Ha nem hajt meg akkor lehet enni?Igazából sokkal elfogadhatóbb az ára mint a többinek, állítólag az íze is olyan mint a cukoré.
2440. keszani (válaszként erre: 2433. - Chab)
2011. nov. 3. 21:32

kérlek szépen, ha kezdő vagy előbb warjnak, cszsu-nak, v babócáának v nekem küld el a recepetet.

amit elküldtél abbol az első, a kovászos kenyér nem ehető, nagyon egyszerű indok miatt, igaz,h nem élesztő, de a víz és a liszt összegyurásábol illetve állni hagyása közben elkezd érni, azaz gombák kezdenek el benne szaporodni, na mármost azt nem lehet enni! és kérlek ilyeneket ne tegyél fel többet.

ezáltal a teljes kiörlésű tönköly kenéyr sem ehető a kovász miatt, sem a zsömle.



de viszont a karobos muffin illetve az aljnélküli turos második időszakban ehető, mert növényi tejet akkor ehetünk, vmint házi turot is, és tojást. ez a két utobbit nagyonköszönjük :D

2439. keszani (válaszként erre: 2430. - Akali)
2011. nov. 3. 21:25
én szerintem a lencse kevésbé puffaszt...sztem...de ha Te eddig nem puffadtál tőle akkor egyél, de mértékkel
2438. faline66
2011. nov. 3. 20:30
Sziasztok ! ludaskását szeretnék csinálni a lányomnak ,- a candida első szakaszában van - milyen rizzsel készítsem , vagy gerslivel talán ?
2437. akali
2011. nov. 3. 16:24
Szeretném megkérdezni,hogy mi a helyzet a glukononnal.Ha nem hajt meg akkor lehet enni?Igazából sokkal elfogadhatóbb az ára mint a többinek, állítólag az íze is olyan mint a cukoré.
2436. hcs2 (válaszként erre: 2433. - Chab)
2011. nov. 3. 11:12
kovászt nem lehet a diáta alatt alkalmazni!!!
2435. akali (válaszként erre: 2433. - Chab)
2011. nov. 3. 10:54
Nem ehetünk kovászos kenyeret,én is ezzel rontottam el a diétámat!!!!
2434. e9ohil (válaszként erre: 2423. - Babóca87)
2011. nov. 3. 09:06
Köszi, oda szoktam járni, elég jó dolgok vannak ott. Warj küldött át nekem a diétával kapcsolatosan tájékoztatót, ami bővebb,mint amit kb. 1-1,5 éve kaptam, és abba írják a Cucinát, mint növényi tejszínt. Leírom az összetevőit, hogy ti mit gondoltok róla...
2433. chab
2011. nov. 2. 23:41

Sziasztok!


Megosztanék kenyér és süti receptet veletek, amit a candida diétám során használtam. A receptek a blog-unkon már közlésre kerültek, de gondoltam, hogy segítség lehet esetleg másoknak.


Kovász:

[link]


Teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér kovászból:

[link]


Teljes kiőrlésű zsemle kovászból:

[link]


Karobos muffin:

[link]


Aljnélküli túrós

[link]

2432. Mukusz (válaszként erre: 2411. - Akali)
2011. nov. 2. 22:23
en zab-pehelyt vettem es csak reggeli muzlinek hasznalom, feljavitom kulonbozo magokkal (mikor mi van itthon) es a sajat hazi keszitesu joghurttal eleg elvezheto ize van, de masra nem hasznalom.
2431. Mukusz
2011. nov. 2. 22:18

Sziasztok, kuldom az elso rizotto egytaletelunket!


Adriano rizottoja - candidasoknak (1. idoszak)


Hozzávalók:

2 bogre barna rizs

4-5 bogre viz

1 kiskanal so

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

25 dkg zoldborso

25 dkg szepia(baby tintahal) vagy tenger-gyumolcse

hidegen sajtolt napraforgo olaj a suteshez


Elkészítés:

Felteszem a rizst dupla mennyisegu vizbe foni (lehet hogy tobb viz kell, a rizstol fugg, de ha elparolgott rola a viz es meg nem fott meg a rizs akkor tegyunk ra meg egy bolgre vizet). Kb. 15-20 percig fozzuk.

Kozbe az aprora vagott hagymat es fokhagymat egy nagy serpenyobe kis olajon uvegesre piritjuk, ratesszuk a szepiat vagy a tenger-gyumolcset. Kb. 10 percig paroljuk es ratesszuk a zoldborsot es meg 10-15 percig paroljuk.

Erre rahalmozzuk a mar keszre fott rizs es nagy langon 1-2 percig ossze-piritjuk.


Mivel eleg jol tapad, talalasnal egy vizezet formaba teve (vagy poharba, bogrebe) nagyon szepen ra tudjuk boritani a tanyerra es szep kup formaju rizottot kapunk.

Savanyusag gyanant joghurtot raktam melle de finom friss paradicsommal vagy uborkaval is.


Jo etvagyat! (mi nagyon jol laktunk)

2430. akali
2011. nov. 2. 19:50
Csajszik!!A zöldborsó nem teljesen tiszta?Lehet enni,de nem ajánlják.Puffaszt.A lencse is puffaszt és azt meg lehet!!!???
2429. akali (válaszként erre: 2428. - Babóca87)
2011. nov. 2. 18:17
Köszi!! Igen, ezzel én is tisztában vagyok, nem ezért kérdeztem. Nekem nem nagyon jön be a tönkölyliszt. Az ír szódás kenyeret is tk.búza liszttel és tk rozsliszttel csinálom. A sütinél meg furcsálltam ezt az ízvilágot. Nyilván nem mindegy az íze miatt, h melyik liszttel csinálom. De a válaszodból még mindig nem jöttem rá.
2428. Babóca87
2011. nov. 2. 16:10
mivel csak teljes kiőrlésűt használhatunk, még a tönkölyből is csak a teljes kiőrlésű lehet a válasz...bocsi
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook