Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
2697. ttimeaa (válaszként erre: 2688. - Keszani)
2011. dec. 17. 19:40

Én azt olvastam, hogy a Xilit=nyírfacukor


Én xilit-et használok. Akkor most nem értem!

2696. Babóca87 (válaszként erre: 2677. - Mukusz)
2011. dec. 16. 21:31
:) dehogynem jó észrevétel kimaradt a receptből, 25 dkg teljes őrlésű liszt bocsi mindenkinek
2695. Babóca87 (válaszként erre: 2678. - Mukusz)
2011. dec. 16. 21:30
bocsi, nagyon ritkán járok fel a netre (ovónéni vagyok, semmire sincs időm:S)persze h fölteszem, holnap
2694. Babóca87 (válaszként erre: 2688. - Keszani)
2011. dec. 16. 21:28
én használok xilovitet, ugyanis azt a rágót ajánlottátok, amibe ugyanez van és semmi bajom. mert az is ugyanaz mint a nyírfa cukor.
2693. Babóca87 (válaszként erre: 2690. - Kiscsijke)
2011. dec. 16. 21:27
én szoktam enni mogyorósat de a többiek szerint az nem jó.
2692. candies (válaszként erre: 2691. - Puliszkas)
2011. dec. 16. 20:20

Köszi szépen Puliszkás a válaszodat!

Ugyan így csinálom én is,de valamiért nem akar sem megnőni,sem átsülni a tészta!

Már másodjára csináltam,de nem jött össze!

Lehet,h kevés az 1 kis kanál szódabikarbóna?

A múltkor már felesbe csináltam,fél csomag sütőporral meg egy késhegynyi szódabikarbónával,

itt egy kicsivel nagyobb lett,de belül nyers!

Sütőpapírral bélelt tepsibe,teljesen széltől szélig,egy ujjnyi vastagságú lett.

Nem mertem belerakni az őzgerinc formába,mondom ott biztosan rosszabb lesz,mint így laposan!

Alsó-felső sütést használok,170 fok 60 percig!

Sajnos a légkeveréses mód nem működik!


Várom a további ötleteket,mit rontok el?!

2691. Puliszkas (válaszként erre: 2689. - Candies)
2011. dec. 16. 17:28

Oszinten elegge "kiabrandultam" ebbol a dietabol...szeptembertol alltam ra,egy ideig tenyleg jobban ereztem magam,de aztan mult honap kozepen,ujra "ramtamadt" a "feher szorny"....ugyhogy feladtam.De,hogy kerdesedre valaszoljak,akkoriban felfedeztem egy jo kenyerreceptet,azota ezt esszuk,nemcsak en hanem az egesz csalad.Nagyon egyszeru,bogrevel merem.

2 es fel bogre teljes kiorlesu liszt(rozs,tonkoly vagy barmi amit megenged a dieta),1 es fel bogre iro(ha nincs en joghurt+vizzel helyettesitem:kb.fel vagy 3/4 bogre joghurt,felontve vizzel masfel bogre urmertekig),pici bors,1 kiskanal szodabikarbona,1 kiskanal so,lenmag(napraforgomag,tokmag,stb.)izles szerint.Kanallal osszekeverem,sutopapirral belelt hosszukas ozgerinc formaba bekanalazom es elsimitom,es kozepes langnal 1 orat sutom,szinte percre pontosan.Ha 1 ora utan tuprobanal ragad meg picit,meg visszatolom 5-max.10 percig.Hogy erdekesebb legyen neha oreganot szorok bele,maskor bazsalikomot vagy zuzott szaritott paradicsomot szortam bele.Ha tobb kenyer fogy dupla adagot szoktam kesziteni,ha van ket ozgerinc formad a ket tepsi egymas melle siman befer a sutobe.Kenyersutogeppel is probaltam,de sokallom a 3 oras programot,igy sutoben 1 ora alatt akar 3 kenyer is kisul.Es ez felno,hidd el!Sok sikert es jo egeszseget kivanok!

2690. Kiscsijke (válaszként erre: 2692. - Keszani)
2011. dec. 16. 16:55

az ízesített kölesgolyó is mehet vagy csak a natúr? Ezt kérdezem a bulátára is.

Mert pl kölesgolyó van mogyorós, barbecjus..hagymás..

2689. candies
2011. dec. 16. 15:23

Sziasztok!


Köszi a múltkori válaszokat a lejárt termékekkel kapcsolatban!


Most felmerült megint egy kérdésem:

Miért nem sül át a kenyerem?

Az itt leírt receptekből válogattam, és egyszerűen hiába sütöm 1 órán át 170-on, mindig nyers a közepe!

Olyan lapos mint a hüvelyk ujjam, és még is!


Segítsetek, mit tegyek, h jó legyen?

2688. keszani (válaszként erre: 2687. - Patakocska)
2011. dec. 16. 14:53
xiitet nem használunk, csak nyirfacukor v stevia.
2011. dec. 16. 12:51

Sziasztok!


Egy kis segítséget szeretnék kérni, pár hete léptem a 2. szakaszba viszont most vettem először édesítőt. Gondoltam a karácsony tiszteletére sütök egy kis édeset is.. viszont fogalmam sincs hogy kell adagolni.Mennyi xilit helyettesít mondjuk 10 dkg cukrot?? ez ugyanis nincs feltüntetve a dobozán...köszi a segítséget

2686. warj (válaszként erre: 2674. - Kiscsijke)
2011. dec. 16. 12:38

tejet nem lehet használni az egész diéta alatt, feltételezem a növényi tejre gondoltál


Az lenne a kérésem, hogy vagy nekem vagy keszanina küld át privibe a receptet mielőtt felteszed és ha valamit javítani kell mi megcsináljuk és visszaküldjük és fel tudod utána tenni


Ez egyébként minden új emberkének szól

2685. warj (válaszként erre: 2672. - Kiscsijke)
2011. dec. 16. 12:36
második időszaktól lehet használni nyírfacukrot vagy steviát ezzel tudsz édesíteni
2684. warj (válaszként erre: 2670. - Kiscsijke)
2011. dec. 16. 12:34
Aki második szakaszban van és már legaláb 4 hónapja diétázik.
2683. Kiscsijke (válaszként erre: 2182. - E9ohil)
2011. dec. 14. 19:08

Szia!

Nem találtam meg a csiga recepteket, leírnád nekem!Ez ugye fogyasztható a 2. időszakban???

2682. Kiscsijke (válaszként erre: 2677. - Mukusz)
2011. dec. 14. 15:11

A liszt helyett van a darált dió..szerintem.

Én sokszor sütök, sütöttem liszt nélkül, helyette darált mandulát,vagy darál diót használtam.

2681. Kiscsijke (válaszként erre: 2676. - Keszani)
2011. dec. 14. 15:08

Bocsánat, nem tudtam, hogy inkább priviben és ott javítod, mindenképpen máskor úgy teszek.

a steviát még életemben nem használtam, így köszi a figyelmeztetést.


Ha ezeket javítom akkor szerinted feltehetem a receptet????

2680. Kiscsijke (válaszként erre: 2675. - Keszani)
2011. dec. 14. 15:06
Azért kérdeztem az édességet mert a receptben (ha jól emlékszem) nem volt semmi "édesítő" csak az alma. És gondoltam az nem édesíti meg annyira. De lehet h én voltam figyelmetlen!!!
2679. candies
2011. dec. 14. 14:37

Sziasztok!


Köszi a múltkori válaszokat a lejárt termékekkel kapcsolatban!


Most felmerült megint egy kérdésem:

Miért nem sül át a kenyerem?

Az itt leírt receptekből válogattam,és egyszerűen hiába sütöm 1 órán át 170-on,mindig nyers a közepe!

Olyan lapos mint a hüvelyk ujjam,és még is!


Segítsetek,mit tegyek,h jó legyen?

2678. Mukusz (válaszként erre: 2588. - Babóca87)
2011. dec. 14. 12:20
Feltenned a hurka meg a kolbasz receptjet? A parom mar nagyon enne valami ilyesmit is! Koszi :)
2677. Mukusz (válaszként erre: 2644. - Babóca87)
2011. dec. 14. 11:53
A linzerbe nem kell semmilyen liszt?
2676. keszani (válaszként erre: 2674. - Kiscsijke)
2011. dec. 14. 10:32

igen, mehet, második idoszaktol a tojás és a tej miatt. de annyit kijavítanék benne, h a liszt tk liszt, semmiylen Norbi liszt meg hasonlo, 10-20 g stevia helyett én csak 2-3 késhegynyit tennék pont az édessége miatt, tej csakis novényi tej.


máskor kérlek elobb kuld el privátba, kijavitom és utána tedd fel, mert vki csak areveptet keres és nem nézi az utána lévo hsz-kat, aztá mgesuti

2675. keszani (válaszként erre: 2672. - Kiscsijke)
2011. dec. 14. 10:30

miért kell,h édes legyen?

amugy ott a stevia v nyirfacukor a második szakaszban

2674. Kiscsijke
2011. dec. 14. 10:29

A TAPASZTALTAKTÓL KÉRDEZNÉM,

TALÁLTAM EGY NORBIS BEJGLI RECEPTET AMIT ÁTÍRTAM(ÉS A FELE MENNYISÉGET VETTEM MERT AZ EREDETI 4 RUDRA SZÓL). PERSZE MELLETTE HAGYTAM ZÁRÓJELBEN AZ EREDETI DOLGOKAT IS.

KÉRNÉK EGY VÉLEMÉNYT HOGY EZ SÜTHETŐ E????



Diós Beigli (hozzávalók 2 rúd)



0,5 kg tk liszt (1 kg Update1 Norbi liszt)

10-20 g stevia (10 dkg Update1 Prebio Sweet )

3 g szódabikarbóna (2 dkg élesztő)

10 g só ( 2 dkg Update1 só)

3 dl tej (6 dl tej)

1 db tojássárga (2 db tojássárga)

300 g vaj (60 dkg vaj)


A liszteket elkeverjük és belerakjuk a sót meg a vajat, kicsit összedolgozzuk a tésztát. Az élesztőt és a rostédest a sárgájával és a tej 1/3 val összekeverjük és elkezdjük gyúrni a tésztával együtt. Folyamatosan adjuk hozzá a maradék tejet. Nagyon figyelve, hogy ne égessük le a tésztát. A kész tésztát pihentetjük 5 percig, majd 4 felé osztjuk, hűtőbe rakva pihentetjük. Téglalap alakúra kinyújtjuk, és rárakjuk a tölteléket.



Töltelék:


0,5 kg dió (1 kg dió)

20 g stevia (60 dkg Update1 Prebiosweet )

1 db citrom héja (2 db citrom héja)

0,5 db narancs héja (1 db narancs héja )

2,5 g fahéj (5 g fahéj)

0,5 dl víz (1 dl víz )


A dió felét az ízesítőkkel egy tálba rakjuk, a Rostédest a vízzel felfőzzük és a száraz anyagokkal elkeverjük, majd ha kihűlt belekeverjük a dió másik felét. 260 gr-os gombócokat mérünk ki belőle.


Ha megvan a bejglink lekenjük tojással (kettő egész 1 sárgája) és hűtőben pihentetjük, míg rá nem szárad, majd megint lekenjük. Ismét hűtőbe rakjuk. Ha száraz a bejgli teteje, akkor kivesszük picit kelesztjük, megszurkáljuk hurkapálcával és 170 C-on sütőben megsütjük míg szép aranybarna nem lesz. Ha jól készítjük mintás lesz a teteje.

2673. Kiscsijke
2011. dec. 13. 18:40

Lenne nekem is egy kenyér receptem:


* 250 g liszt (fel-fele tk tönkölybúza és zabpehelyliszt)

* 2 dl viz

* háromnegyed kk só + ízlés szerint fűszerek (pl: oregánó,bazsalikom, bors, rozmaring)

* 4 ek hs. olívaolaj

* 1 kk szódabikarbóna

* ízlés szerint szezámmag,lenmag (pehely),darabolt tökmag (összeaprítva kicsit),

* kis kockára vágott aszalt paradicsom.

* ha tészta nem állna össze akkor kis natúr joghurt


A hozzávalókat jól összedolgozzuk, kenyér alakúra formázzuk és kivajazott tepsiben kb 40 perc alatt (hőlégkeveréses sütőben)megsütjük.


Nekem nagyon bejön így aszalt paradicsommal.

Legutóbb került bele egy kis répa is! :o)

2672. Kiscsijke (válaszként erre: 2512. - Candies)
2011. dec. 12. 20:18

Szia! Az almasűritményt hogy készíted? Csak simán lereszeled az almát?

És mitől lesz édes a bejglid ha nincs benne cukor? Mert ugye a 2. időszakban is csak savanykás almát lehet használni, nem??!!!!

2671. keszani (válaszként erre: 2670. - Kiscsijke)
2011. dec. 12. 20:18
akik 2. szakaszban vannak
2670. Kiscsijke (válaszként erre: 2642. - Warj)
2011. dec. 12. 19:53
Mit jelent a recepteknél, hogy haladó candidásoknak? Akik már a 2. szakaszban vannak? Vagy akik már sokat készítettek ilyen ételt???
2669. keszani (válaszként erre: 2668. - Ttimeaa)
2011. dec. 11. 10:23
második időszaktól ehető a hus miatt
2668. ttimeaa (válaszként erre: 2667. - Warj)
2011. dec. 11. 10:11

Majoránnás csirketokány:


Hozzávalók:

- 50dkg csirkehús

- 1fej vöröshagyma

- olaj

- tengeri só,bors, ételízesítő (bio)

- majoránna

- 2dl natur joghurt

- 1 evőkanál tk tönkölyliszt


Elkészítés:


A csirkehúst kis kockákra vágjuk. A hagymát összevágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csirkehúst, sót, borsot, ételízesítőt, és majoránnát. Addig főzzük, míg a hús megpuhul. (ha kell, tegyünk még rá vizet.) A joghurtban elkeverünk 1 ek. lisztet, és a húshoz öntjük, amikor már puha. Felforraljuk, és tálaljuk rizzsel, vagy tésztával.


Megjegyzés:

És 2db joghurtba kevertem el egy ek.lisztet, így még több szaftja lett. Spagetti tésztával tálaltam.

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook