Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
2757. keszani (válaszként erre: 2754. - Kiscsijke)
2011. dec. 30. 11:05
mert nem a keresőbe kell beírnod, hanem az oldalakon lapozgatni és keresni.
2756. warj (válaszként erre: 2753. - Zoe_ka)
2011. dec. 30. 09:07
igen ehető első időszaktól kezdve a puffasztott barna risz, a natur kölesgolyó
2755. warj (válaszként erre: 2754. - Kiscsijke)
2011. dec. 30. 09:07
ezt a fórumot olvasd végig itt vannak a receptek is.
2754. Kiscsijke (válaszként erre: 2752. - Keszani)
2011. dec. 29. 17:43
ESKÜSZÖM NEM TALÁLTAM. VALAHOGY NEM MEGY EZ A KERESÉS NEKEM..MÉG A RECEPTEK KÖZÖTT SEM
2753. Zoe_ka
2011. dec. 29. 17:32

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani nekem, h puffasztott rizst (barnarizsből) és társait lehet enni?

2752. keszani (válaszként erre: 2750. - Kiscsijke)
2011. dec. 29. 17:30
mondtam,h van recept...2363tol visszamenőleg 3-4 komment
2751. keszani
2011. dec. 29. 17:30

CÉKLÁS CSICSÓKASALÁTA


cékla

3-4 gerezd fokhagyma

1-2 dl joghurt vagy más salátaöntet

esetleg citromlé ízlés szerint

A megtisztított zöldségféléket megmossuk, apróra reszeljük, összekeverjük a joghurttal (salátaöntettel) és az olajjal.


CSICSÓKAKÖRET


a csicsókát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk. Teflonedényben kevés vajon megpároljuk, sóval, borsfûvel, fokhagymával, petrezselyemmel fûszerezzük. Roston sült hal vagy csirke mellé gyorsan elkészíthetõ kímélõ, egészséges és fogyókúrás étel.


Rakott csicsóka

Hozzávalók:

csicsóka

csirkemell

tojás

natúr joghurt



Előkészítés:

A csicsókát főzd meg héjában, majd hámozd meg és szeleteld fel. A tojásokat is főzd keményre, tisztítsd meg a héjától és szeleteld fel. A csirkemellet is vágd össze. A sütőt melegítsd elő 180 fokon.


Elkészítés:

Egy tűzálló tálat zsirozz ki picit, és kezdd el rétegezni a hozzávalókat. A tál aljára először tegyél egy sor csicsókát, majd szórd meg fűszerekkel, borsozd ízlésed szerint. A következő réteg legyen a husi, majd a tojás, és utána a joghurt. Így folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók.


Arra figyelj, hogy legfelülre csicsóka kerüljön. Fűszerezd meg még egyszer, és ha azt szeretnéd, hogy ropogós aranybarna teteje legyen, szórd meg reszelt sajttal. 180 fokon süsd kb. 30 percig.


HAGYMÁS CSICSÓKASALÁTA


80 dkg csicsóka

20 dkg lilahagyma

kb. 1 dl citromlé

1 teáskanál só


A csicsókát megtisztítjuk, és alapos mosás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük (például káposztareszelőn). Hozzáadjuk a sót, a citromlevet és a vékony karikákra vágott lilahagymát.


Csicsóka-rösti


a zöldséget durván lereszeljük, egy tojással és némi tk liszttel összekeverjük, olajon ropogós tócsnikat sütünk belőle


2. időszak


Csicsóka fasírt


10-12 db közepes csicsóka

tk liszt liszt

ízlés szerint: őrölt bors, só,

petrezselyem, fokhagyma

mangalica zsír a tepsi kenéséhez.

ELKÉSZÍTÉSE: A csicsókát, amit jó alaposan megtisztítottunk, kefével megsúroltunk lereszeljük, kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk pár percig, ezután a levétől kinyomkodjuk.

Hozzátesszük a tk lisztet és ízlés szerint a fűszereket,

amit természetesen tovább variálhatunk.

( pl. vöröshagyma, snidling…)

Alaposan összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, majd kicsit ellapítjuk.

A tepsisnek nagy előnye, hogy nem szívja tele magát zsiradékkal.

2750. Kiscsijke (válaszként erre: 2749. - Warj)
2011. dec. 29. 16:44

AKKOR JÓT VETTEM!

MÁR CSAK EL KELL KÉSZÍTENI VALAHOGYAN!

ITT A CANDIDÁS RECEPTEK KÖZÖTT NEM TALÁLTAM SEMMIT.DE! A TÖBBI KÖZÖTT IGEN,MAJD ÁTALAKÍTOM VALAHOGYAN.

2749. warj (válaszként erre: 2747. - Kiscsijke)
2011. dec. 29. 15:24
Egyébként édes burgonyának is hívják.
2748. warj (válaszként erre: 2747. - Kiscsijke)
2011. dec. 29. 15:23

A csicsóka a őszirózsafélék családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény.

A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hízlaló tápanyagok felszívódását, fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Kedvező biológiai adottságait pedig fokozza a kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink ásványianyag-tartalma, a béta-karotin-, B1–, B2-vitamin, niacin-, és C-vitamin-tartalma. Életfontosságú aminosavként: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin található benne. Növényspecifikus anyagai: kolin, betain, szaponin quercimeritrin. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben.

2747. Kiscsijke (válaszként erre: 2745. - Warj)
2011. dec. 29. 15:04

A csicsóka az az édes burgonya?????????

Vagy keverem a dolgot!

Vettem piacon de az eladó azt mondta hogy ez az..de én nem tudom!!!!

2746. Kiscsijke (válaszként erre: 2743. - Babóca87)
2011. dec. 29. 15:03
Hát nagyon nem tudtam kikeverni előtte mert a 4 ek por nagyon soknak bizonyult a 4 ek vízhez. Száraz maradt. Én olyan majdnem pupos ek tettem bele. és kis lángon vízgőz fölött produkáltam mint ahogy a sima csokikat.
2745. warj (válaszként erre: 2744. - Diéta86)
2011. dec. 29. 14:29

A mit főztél ma? receptek candidásoknak oldalon minden recept kipróbált recept (legalább is 90 %-ban).


Amit én raktam fel az biztos az volt, valahol a fórum elején.

2744. Diéta86
2011. dec. 29. 10:55

Sziasztok!


Van valakinek egy bevált palacsinta receptje? Többfélét találtam itt a fórumon és nem tudom melyikhez fogjak hozzá:)


Köszi!

2743. Babóca87 (válaszként erre: 2738. - Kiscsijke)
2011. dec. 28. 22:05
én nem belemártottam, hanem rájuk öntöttem amúgy, de nekem nem is égett oda. először jól kikevertem, és csak azután tettem tűzre. Nem tudom mi baj lehetett nálad. Kis lángon csináltad?
2742. keszani (válaszként erre: 2741. - Kiscsijke)
2011. dec. 28. 09:37
ugyanugymint a burgonyát lehet használni. keress vissza, szeptember tájt tettem fel pár receptet hozzé, de sztem a receptes yujtemnybe is benne vannak
2741. Kiscsijke (válaszként erre: 2740. - Warj)
2011. dec. 28. 09:20

esetleg valami elkészítési mód? Még soha nem vettem, használtam, csak hallottam hogy lehet.

Receptet nem találtam hozzá..itt! Mármint a recepteknél

2740. warj (válaszként erre: 2739. - Kiscsijke)
2011. dec. 28. 08:20
a csicsóka ehető, én pl a tescoban is láttam, szerintem nagyobb áruházak zöldség osztályán biztosan kapsz.
2739. Kiscsijke
2011. dec. 27. 22:57

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy mivel krumplit nem lehet enni, helyette szoktam hallani hogy használnak csicsókát. Amit ugyan úgy készítenek krumplipűrének(csicsókapűre) és stb.

ezt lehet enni a 2.szakaszban???

És hol lehet venni ha lehet enni??

Valaki tud segíteni?!!!!!

2738. Kiscsijke (válaszként erre: 2736. - Babóca87)
2011. dec. 26. 11:29

Én is ezzel a mázzal próbálkoztam de a 4ek víz nagyon kevésnek tűnt a 4 ek karob porhoz. És amikor feltettem vízgőz fölé ezeket akkor a por szinte odaégett a tál oldalára..a massza meg egy nagy csomó lett és nem olvadt fel..amikor hozzátettem kis vizet még akkor meg olvadt..de ha beletettem a szaloncukikat akkor szinte az egész massza egyben ráragadt...és ..áh...nagyon sz.. lett! Mit rontottam így el???


A bejgli kérdés nekem szólt?

2737. Babóca87
2011. dec. 26. 10:22
gyönyörű a bejglid az enyém nem lett ilyen szép, és hogy hogy almás diós?? ilyet én is szeretnék:)
2736. Babóca87
2011. dec. 26. 10:20

az warj csokimáza.


12 dkg nyírfa cukor

4 ek víz vagy növényi tej

4 ek karobpor


ezt felfőzzük, amíg nem hólyagosodik a teteje. El kell olvadnia a nyírfacukornak (cseppents vízbe egy cseppet ha lemegy az aljára egészben akkor jó) Ezután belekeversz 1 ek margarint. de többet ne mert akkor nem szilárdul meg! A massza azonnal felhasználható

2735. Kiscsijke (válaszként erre: 2734. - Babóca87)
2011. dec. 25. 16:39

Huh...nagyon jól néznek ki.

A szaloncukrot mivel vontad be? Le tudod írni nekem a receptet?!

Én is készítettem ma diós cookie-t. Van kép is!


Viszont sajna az első nagy bekajálásom meg volt tegnap. Bár semmi olyat nem ettem amit nem lehetne,de nagyon bezabáltam.

:o(

Nekem menüm Fokhagymás halacska összesütve sok fűszerrel, répával, céklával, cukkinivel,és sok mozzarella sajttal. Hozzá hagymás-fokhagymás alapon megdinszteltem pritamin paprika és bio köles volt.

2734. Babóca87
2011. dec. 24. 17:12
a karácsonyi sütikről, vannak fent képek majd nézzétek meg.
2733. Babóca87
2011. dec. 24. 17:12

PULYKA KOLBÁSZ


1,5 kg pulyka comb

1 kg mangalica zsírszalonna

só ízlés szerint

1 cs bors

2 fej fokhagyma

1 cs őrölt köménymag


A húst ledaráljuk a szalonnával együtt, és befűszerezzük. állni hagyjuk 1-2 órát, majd bélbe töltjük.

2732. Babóca87
2011. dec. 24. 17:10

és itt a hurka kolbi receptje:


PULYKA HURKA


1,5 kg pulykacomb (a mell száraz lenne)

50 dkg barna rizs

1 kg mangalica zsírszalonna

3 közepes vöröshagyma

1,5 cs majoranna

só ízlés szerint

2 cs őrölt bors

8 dkg pirospaprika

sertésbél


A rizst előző este beáztatjuk

A szalonnát és húst feltesszük főni, amikor kész beletesszük a rizst és megfőzzük a húslében. amíg fő, ledaráljuk a húst a szalonnával együtt, (célszerű a szalonnával kezdeni, hogy bezsírozza a gépet) és befűszerezzük. A hagymát megpirítjuk egy kis mangalicazsíron és a húshoz daráljuk. Hozzákeverjük a barna rizst és állni hagyjuk.


majd az előzőleg beáztatott és jól kimosott belekbe töltjük.

2731. Babóca87
2011. dec. 24. 16:56
jahm és csináltam kókuszos szaloncukrot, meg diósat is
2730. Babóca87
2011. dec. 24. 16:55
én csináltam beijglit, de ebben van szója tej 2dl a töltelékben . ízre teljesen olyan mint az igazi (diós)és csináltam linzer virágocskákat házi cukor mentes lekvárral összeragasztva, és még anyukám csinált nekem 6 lapos krémest szójatejes vaníliás krémmel. a főétel göngyölt pulykamell mozzarellával és meggyel, töltve, vagy almával, hal dióbundában, és hozzá barna rizs meggyszósszal. jah és pulyka hús leves. Házi durum tésztával.
2729. Babóca87 (válaszként erre: 2705. - Ttimeaa)
2011. dec. 24. 16:52
ezt hol találtad? én is szeretnék venni
2728. Babóca87 (válaszként erre: 2711. - Candies)
2011. dec. 24. 16:52
én xilovit sweet-et használok és a gyógyszertárban veszem
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook