Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani nekem, h puffasztott rizst (barnarizsből) és társait lehet enni?
CÉKLÁS CSICSÓKASALÁTA
cékla
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 dl joghurt vagy más salátaöntet
esetleg citromlé ízlés szerint
A megtisztított zöldségféléket megmossuk, apróra reszeljük, összekeverjük a joghurttal (salátaöntettel) és az olajjal.
CSICSÓKAKÖRET
a csicsókát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk. Teflonedényben kevés vajon megpároljuk, sóval, borsfûvel, fokhagymával, petrezselyemmel fûszerezzük. Roston sült hal vagy csirke mellé gyorsan elkészíthetõ kímélõ, egészséges és fogyókúrás étel.
Rakott csicsóka
Hozzávalók:
csicsóka
csirkemell
tojás
natúr joghurt
Előkészítés:
A csicsókát főzd meg héjában, majd hámozd meg és szeleteld fel. A tojásokat is főzd keményre, tisztítsd meg a héjától és szeleteld fel. A csirkemellet is vágd össze. A sütőt melegítsd elő 180 fokon.
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat zsirozz ki picit, és kezdd el rétegezni a hozzávalókat. A tál aljára először tegyél egy sor csicsókát, majd szórd meg fűszerekkel, borsozd ízlésed szerint. A következő réteg legyen a husi, majd a tojás, és utána a joghurt. Így folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Arra figyelj, hogy legfelülre csicsóka kerüljön. Fűszerezd meg még egyszer, és ha azt szeretnéd, hogy ropogós aranybarna teteje legyen, szórd meg reszelt sajttal. 180 fokon süsd kb. 30 percig.
HAGYMÁS CSICSÓKASALÁTA
80 dkg csicsóka
20 dkg lilahagyma
kb. 1 dl citromlé
1 teáskanál só
A csicsókát megtisztítjuk, és alapos mosás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük (például káposztareszelőn). Hozzáadjuk a sót, a citromlevet és a vékony karikákra vágott lilahagymát.
Csicsóka-rösti
a zöldséget durván lereszeljük, egy tojással és némi tk liszttel összekeverjük, olajon ropogós tócsnikat sütünk belőle
2. időszak
Csicsóka fasírt
10-12 db közepes csicsóka
tk liszt liszt
ízlés szerint: őrölt bors, só,
petrezselyem, fokhagyma
mangalica zsír a tepsi kenéséhez.
ELKÉSZÍTÉSE: A csicsókát, amit jó alaposan megtisztítottunk, kefével megsúroltunk lereszeljük, kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk pár percig, ezután a levétől kinyomkodjuk.
Hozzátesszük a tk lisztet és ízlés szerint a fűszereket,
amit természetesen tovább variálhatunk.
( pl. vöröshagyma, snidling…)
Alaposan összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, majd kicsit ellapítjuk.
A tepsisnek nagy előnye, hogy nem szívja tele magát zsiradékkal.
AKKOR JÓT VETTEM!
MÁR CSAK EL KELL KÉSZÍTENI VALAHOGYAN!
ITT A CANDIDÁS RECEPTEK KÖZÖTT NEM TALÁLTAM SEMMIT.DE! A TÖBBI KÖZÖTT IGEN,MAJD ÁTALAKÍTOM VALAHOGYAN.
A csicsóka a őszirózsafélék családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény.
A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hízlaló tápanyagok felszívódását, fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Kedvező biológiai adottságait pedig fokozza a kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink ásványianyag-tartalma, a béta-karotin-, B1–, B2-vitamin, niacin-, és C-vitamin-tartalma. Életfontosságú aminosavként: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin található benne. Növényspecifikus anyagai: kolin, betain, szaponin quercimeritrin. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben.
A csicsóka az az édes burgonya?????????
Vagy keverem a dolgot!
Vettem piacon de az eladó azt mondta hogy ez az..de én nem tudom!!!!
A mit főztél ma? receptek candidásoknak oldalon minden recept kipróbált recept (legalább is 90 %-ban).
Amit én raktam fel az biztos az volt, valahol a fórum elején.
Sziasztok!
Van valakinek egy bevált palacsinta receptje? Többfélét találtam itt a fórumon és nem tudom melyikhez fogjak hozzá:)
Köszi!
esetleg valami elkészítési mód? Még soha nem vettem, használtam, csak hallottam hogy lehet.
Receptet nem találtam hozzá..itt! Mármint a recepteknél
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy mivel krumplit nem lehet enni, helyette szoktam hallani hogy használnak csicsókát. Amit ugyan úgy készítenek krumplipűrének(csicsókapűre) és stb.
ezt lehet enni a 2.szakaszban???
És hol lehet venni ha lehet enni??
Valaki tud segíteni?!!!!!
Én is ezzel a mázzal próbálkoztam de a 4ek víz nagyon kevésnek tűnt a 4 ek karob porhoz. És amikor feltettem vízgőz fölé ezeket akkor a por szinte odaégett a tál oldalára..a massza meg egy nagy csomó lett és nem olvadt fel..amikor hozzátettem kis vizet még akkor meg olvadt..de ha beletettem a szaloncukikat akkor szinte az egész massza egyben ráragadt...és ..áh...nagyon sz.. lett! Mit rontottam így el???
A bejgli kérdés nekem szólt?
az warj csokimáza.
12 dkg nyírfa cukor
4 ek víz vagy növényi tej
4 ek karobpor
ezt felfőzzük, amíg nem hólyagosodik a teteje. El kell olvadnia a nyírfacukornak (cseppents vízbe egy cseppet ha lemegy az aljára egészben akkor jó) Ezután belekeversz 1 ek margarint. de többet ne mert akkor nem szilárdul meg! A massza azonnal felhasználható
Huh...nagyon jól néznek ki.
A szaloncukrot mivel vontad be? Le tudod írni nekem a receptet?!
Én is készítettem ma diós cookie-t. Van kép is!
Viszont sajna az első nagy bekajálásom meg volt tegnap. Bár semmi olyat nem ettem amit nem lehetne,de nagyon bezabáltam.
:o(
Nekem menüm Fokhagymás halacska összesütve sok fűszerrel, répával, céklával, cukkinivel,és sok mozzarella sajttal. Hozzá hagymás-fokhagymás alapon megdinszteltem pritamin paprika és bio köles volt.
PULYKA KOLBÁSZ
1,5 kg pulyka comb
1 kg mangalica zsírszalonna
só ízlés szerint
1 cs bors
2 fej fokhagyma
1 cs őrölt köménymag
A húst ledaráljuk a szalonnával együtt, és befűszerezzük. állni hagyjuk 1-2 órát, majd bélbe töltjük.
és itt a hurka kolbi receptje:
PULYKA HURKA
1,5 kg pulykacomb (a mell száraz lenne)
50 dkg barna rizs
1 kg mangalica zsírszalonna
3 közepes vöröshagyma
1,5 cs majoranna
só ízlés szerint
2 cs őrölt bors
8 dkg pirospaprika
sertésbél
A rizst előző este beáztatjuk
A szalonnát és húst feltesszük főni, amikor kész beletesszük a rizst és megfőzzük a húslében. amíg fő, ledaráljuk a húst a szalonnával együtt, (célszerű a szalonnával kezdeni, hogy bezsírozza a gépet) és befűszerezzük. A hagymát megpirítjuk egy kis mangalicazsíron és a húshoz daráljuk. Hozzákeverjük a barna rizst és állni hagyjuk.
majd az előzőleg beáztatott és jól kimosott belekbe töltjük.
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?