Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)
Uh..ma befejeztem, végig olvastam elölről az egész blogot!
Sok mindent tanultam belőle, érdemes volt!Bár molyolós..és hosszadalmas...
:D
Megpróbálhatom, csak úgy semmi íze nincsen...no meg ez kb 1 hét múlva lehetséges mert annyi kenyerem van még.
De azt nem tudtam hogy a sajt is puffaszthat.
Az elején nem volt tőle bajom..mármint nem az első szakaszban.....
De ezt is megnézem..
Tényleg, ha puffadok akkor az a kaja után mennyivel jöhet ki??
Ha reggel eszem akkor este? Vagy ha megeszem akkor utána hamarabb?
Ez is fontos lenne, mert így jobban tudok következtetni...
Eddig nem volt benne csak tökmag.
Amiket használok, tökmag,lenmag,szotyi, szezámmag.
De szotyit most tettem bele először, a puffadás meg volt előtte is.
Lehet h a tökmag?
Jó lenne megtudni.
Viszont a kenyeremben is van szotyi.
Az nem baj????
Vagy sütve már nem olyan,nem okozhat puffadást?
próbáld egyesével megvizsgálni egyél holnap a kenyeredből de ne egyél magvakat, és ha nem puffadsz akkor nem a kenyértől van.
Utána próbáld a magvakat egyesével, de minden nap csak egy valamit, és meglátod melyiktől puffadtál.
Még nem történt semmi puffadás..nincsenek szelek :o)
Csak ha ma nem is lesz akkor mitől nem?
Kenyerem?
magok?
mogyoró?
Egyiket sem ettem ma.
Viszont sajtot igen..de az nem puffaszthat..
Hízni????? Áhhhhhh isten ments!
Ki is akadnék, jól érzem magamat most igy!
A mai kajám
reggeli: műzlikeverék, fele víz fele rizstejjel
reggeli és ebéd között: tönköly keksz..
ebéd épp most volt: Brokkoli krémleves..
Még ma nem puffadok!!!
Viszont leírnám a krémlevest ahogy én készítettem..isteni (szerintem)
1 brokkoli
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 szem csicsóka (elhagyható, de jó ízt ad neki)
só,bor,szerecsendió, natúr zöldségkeverék (vegeta)
kicsi vaj
A vöröshagymát felvágod és felteszed dinsztelődni kis vajon+olíván,vagy mangalica zsíron,kókusz olajon..amit szeretnél, aztán ha kicsit megüvegesedett rányomjuk a foghagymát. Amikor már van illata ráteszed a felkockázott csicsókát és a rózsáira bontott brokkolit. kicsit ledinszteled, majd felöntöd vízzel hogy ellepje. Mehetnek bele a fűszerek és puhára főzzük.
Ha kész akkor egy pár szép brokkoli rózsát félreteszel, a többi mehet a turmixba. Ha kell utánafűszerezel és készen is. Persze tedd vissza a kivett brokkolit.
Aki szeretné tehet bele joghurtot is de szerintem nem kell.
Jó étvágyat!
Köszi :D
Hát nem is tudom, hogy merjek-e venni :)
Köszönöm!
Végülis azt írták róla, hogy fűszerezve párolva is jó.
Hát akkor elhagyom ezt a dolgot, viszont sajna bulátát nem eszem, mert hizlal és a köles golyó is.
De ez az én problémám. Tudod, és nézem a ch tartalmat is és eddig is azért nem ettem mert ...
A mogyoró ezért volt jó nasinak..
Kíváncsi leszek, hogy ha elhagyom a magokat akkor mi lesz...
Hoppá, akkor lehet nem is a mogyoró, hanem ez a keerék??
Ha külön eszem az jobb?
Vagy ugye szoktam a kenyerembe tenni...akkor hagykam el ezt is???
HELP
Ezt egy kedves pék ismerősöm küldte a kovászos kenyérről:
200-220 fokon történő sütés után a kenyérben már semmilyen élő gomba sem marad!
A búzalisztben jobban szaporodnak (a magasabb cukor stb. tartalom miatt), míg pl teljes kiőrlésű rozsban kevésbé találnak táptalajra.
Én eddig az egész diéta alatt csak ezeket a fajta kenyereket ettem,most nem mondok neveket!
Csak röviden:P.....i Ö.o vagy S... P....g kenyere
A.a. tönköly,rozs és csak pirítva!
Eddig ezektől semmi bajom nem volt soha!
Utána nem lettek tüneteim!
De őszinte leszek,nem tudom már mi a ó és mi nem,mert tényleg elejétől a végéig elolvastam a fórumot meg egy csomó írást a témában.
Kész útvesztő! :)
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?