Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
3087. ttimeaa
2012. ápr. 5. 17:22

Sziasztok!


Húsvétra mit főztök?

3086. candies
2012. márc. 27. 16:12

Sziasztok!


Ma be kellett szaladnom a piacra,és ott több helyen is láttam medvehagymát.

Mondtam magamnak úgy is van egy jó kis pogi receptem,ma meg is sütöm.Így is lett,itt a recept!


Medvehagymás pogi


Hozzávalók:

500g tönkölyliszt

200g növényi margarin(én Alsan-t használok)

vagy kókuszzsír

1 csomag borkő sütőpor (Alnatura-s/DM-es,de egyébként a Lacker's bio borkő sütőport használom)

1 csokor medvehagyma felaprítva

1 ek tengeri só

1 dl víz


A lisztet átszitálom a sütőporral együtt,majd hozzáadom a sót,puha margarint,vizet,majd a medvehagymát és összegyúrom az egészet.

Kigyújtom kb 2-3 cm vastagságúra és 230 fokos előmelegített sütőbe,alsó felső sütési fokozaton

10-12 percig sütöm!

Szerintem a hagymát mással is ki lehet váltani,egy csomó alternatíva van még...


Jó étvágyat!

3085. t.ency (válaszként erre: 3084. - Kiscsijke)
2012. márc. 20. 06:41
Az nem jó, mert az eredetinek felvert tejszín a teteje, jó vastagon. A joghurtot nem tudom felverni.
3084. Kiscsijke (válaszként erre: 3083. - T.ency)
2012. márc. 19. 13:01

Hát készíts egy besamel mártást, ahhoz jobban kapsz rizstejet és jobb is .

A receptnél meg ha édes a süti akkor mehet a joghurt..kis xilittel

3083. t.ency (válaszként erre: 3082. - Kiscsijke)
2012. márc. 18. 19:23

Van egy almás süti receptem, amiben mindent sikerült "candidásítanom", kivéve a tejszínt. Az kéne a tetejére.

Meg még elég sok minenhez kéne ezen kívül is. Nem csak a habtejszín, hanem a főzőtejszín is. Mártásokhoz meg ilyesmikhez. És nem jó natúr joghurttal helyettesíteni, mert az savanykás. :(

3082. Kiscsijke (válaszként erre: 3075. - T.ency)
2012. márc. 18. 17:51

Javaslatom,hogy rizs vagy zabtejszínt használj, de ezek csak szigorúan a 2. időszakban és max heti 1x ehetőek.

Régen én is erről kérdeztem az itteni régieket, és a legtöbb válasz az volt, hogy ha lehet kerüljem...

Mihez használnád? Hátha ki tudjuk váltani mással??!!!

3081. Babóca87 (válaszként erre: 3079. - 9116437b3e)
2012. márc. 17. 21:05
van rizstejszín gödöllőn is és kistarcsán is a bioboltban:) soha nem kóstoltam, mert méregdrága
2012. márc. 17. 14:28
Ja, a naplómba tettem fel rakottkel receptet - ha valakit érdekel. teljesen olyan, mint a hagyományos, a családból senki sem vette észre a változtatásokat!
3079. 9116437b3e (válaszként erre: 3075. - T.ency)
2012. márc. 17. 14:26

A Hulala tejszín engem is érdekelne. Bár őszintén szólva már mindegy, mert ettem. Igaz, növényi, de egy csomó E-van benne, ezért szerintem nem ajánlják a diétában.

Nekem a rizstejszínt mondták itt a lányok, de én sehol sem kaptam. Volt, ahol úgy néztek rám, mintha az űrből jöttem volna! :-)

2012. márc. 16. 16:11
Mindkét recept csak a 2. időszaktól fogyasztható!!
2012. márc. 16. 16:10

Muffin:

30 dkg teljeskiörlésű liszt

1 sütőpor

5 dkg nyírfacukor

2 tojás

1 pohár joghurt

kb 1,5 dl hidegen sajtolt olaj

1 db reszelt alma

1 kávéskanál fahéj


A nedves és a száraz hozzávalókat külön-külön elkavarjuk, majd a kettőt összevegyítjük. A tészta állagának nem szabad folyósnak lennie, inkább csak annyira szilárdnak,sűrűnek hogy kanállal kényelmesen lehessen adagolni, ne csöpögjön.

a muffinformákba papírkapszlikat helyezünk vagy kivajazzuk a formát és kb 2/3-ig megtöltjük tésztával. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon tűpróbáig sütjük.


Nem lesz túl édes, mégis finom. Simán el tudom képzelni reggelire egy csésze tea mellé.

2012. márc. 16. 16:08

A naplómba ugyan már beleírtam, de kiírom ide is a kókuszos linzer receptjét, mert a naplót úgyse olvassa mindenki :-)


KÓKUSZOS LINZER


50 dkg teljes kiörlésű liszt

25 dkg teavaj

25 dkg nyírfacukor

2 tojás

2 ek joghurt (natúr)

1/2 csom. sütőpor

10 dkg kókuszreszelék


A vajat összekeverjük a nyírfacukorral, a tojásokkal és a joghurttal. Hozzáadjuk a sütőporos tk. lisztet. Összegyúrjuk. Kb. 1-2 órát hideg hellyen pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk. Formára szaggatjuk.Előmelegített sütőbenn kb. 160 fokon 10 perc alatt megsütjük.


(én csak fél adagot sütöttem, de elég kicsi formákat szúrtam ki, így viszonylag sok lett)

3075. t.ency
2012. márc. 16. 08:17

A növényi tejszín az, amelyikre az van írva, hogy növényi alapú? Vagy a kettő nem ugyanaz? A Hulala pl. jó? Ennek van cukormentes változata is, itt látható a lap alján: [link]


Lehet, hogy butaságot kérdeztem, de tényleg teljesen elbizonytalanodtam. Ugyanis még sehol nem láttam olyan tejszínt, amire azt írták volna, hogy 100%-ban növényi. Ha mégis van ilyen, akkor tudnátok esetleg ajánlani konkrét terméket?

Köszönöm!

3074. CsKatalin (válaszként erre: 3070. - Kiscsijke)
2012. márc. 15. 07:24
köszönöm szépen megkaptam!
3073. Kiscsijke (válaszként erre: 3071. - Tutyii)
2012. márc. 14. 12:31

Olyat ehetsz ami teljes kiőrlésű, lehet olyat is kapni!


Egyél bulátát vagy kölest vagy magad sütött kenyeret.

3072. CsKatalin (válaszként erre: 3070. - Kiscsijke)
2012. márc. 14. 02:38
Köszönöm szépen a recepteket!!!
3071. tutyii
2012. márc. 13. 23:09

tk. Hamlett

tk Abonett


Ezt írtátok a részletes tájékoztatóban, hogy ezeket lehet enni. Valaki árulja már el nekem, hogy ez hogy is van, mert a hamlet puffasztott búza nem teljes kiőrlésű, a puffasztott rizs, pedig csak részben barna rizs, tehát egyik sem ehető nem?? Az abonettek pedig mind tartalmaznak kukoricadarát,amit megint csak nem ehetünk. Akkor most ki beszél félre?? Írjátok meg priviben már légyszi, hogy konkrétan melyik márkát egyem.

3070. Kiscsijke (válaszként erre: 3067. - CsKatalin)
2012. márc. 13. 16:16
DE DE MEGVAGY :O)
3069. Kiscsijke (válaszként erre: 3067. - CsKatalin)
2012. márc. 13. 16:14
Ha visszamész a fórum elejére akkor ott találsz sokat....de küldök neked ha kérsz..csak már nem tudom melyik a te mail címed :o)
3068. ttimeaa (válaszként erre: 3065. - Babóca87)
2012. márc. 13. 09:01
Köszönöm szépen!
3067. CsKatalin
2012. márc. 13. 02:19
A recepteket hol lehet megnézzni?
3066. Babóca87 (válaszként erre: 3054. - Lizinka)
2012. márc. 11. 20:32
Majdnem monden candida gomba faj az élesztő gombák sarjadzó gombák csoportjába tartozik. az erjedéssel járó dolgokkal táplálkoznak, az élesztő pedig ilyen és a kovász is ezért nem ehetjük
3065. Babóca87 (válaszként erre: 3057. - Ttimeaa)
2012. márc. 11. 20:29
csodaszép a tortád gratulálok neked
3064. Babóca87 (válaszként erre: 3051. - Ttimeaa)
2012. márc. 11. 20:27
én tudok ugyanolyan cékla salátát mint az igazi ecetes, csak ecet helyett citrommal.
3063. Kiscsijke (válaszként erre: 3062. - Lizinka)
2012. márc. 11. 09:24
Lerövidítve táplálja a gombákat.
3062. lizinka (válaszként erre: 3056. - Kiscsijke)
2012. márc. 11. 09:03
Szia! Köszönöm, feltétlenül visszaolvasom!! Àrtani biztosan nem àrt,ha kimarad az élesztő, csak a miértjét nem làtom tisztàn...hàt majd utànanézek...
3061. ttimeaa (válaszként erre: 3060. - Kiscsijke)
2012. márc. 10. 20:06
Igen, igazad van. Azért írtam, hogy haladó candidásoknak...
3060. Kiscsijke (válaszként erre: 3059. - Ttimeaa)
2012. márc. 10. 16:51

Ez szupi, de ilyenkor ki szoktuk írni hogy hányas időszak!

Ez szigorúan a 2. időszakban ehető!!!

3059. ttimeaa (válaszként erre: 3058. - Kiscsijke)
2012. márc. 10. 16:22

Mivel én is candidás vagyok, ezért olyan süteményt, és ételeket készítek, amit ehetek/ ehetünk.


Túrókrém:

750 g túró

100 g teavaj

xilit ízlés szerint

1 citrom reszelt héja, és egy kis citromlé

(az erdei gyümölcs olvadása közben elngedett levéből is tettem hozzá, hogy szép kis rózsaszínes színt adjon neki)


Piskóta: (Haladó candidásoknak a 4 tojás miatt! Bár nem egyedül fogyasztom.)

4 tojás

3 ek xilit habosra keverve

Hozzáadok 4 ek. tk. tönkölylisztet és sütőport.


Erdei gyümölccsel ízesítettem, díszítettem.

3058. Kiscsijke (válaszként erre: 3057. - Ttimeaa)
2012. márc. 10. 15:28
Küld el a receptet priviben és megnézem hogy kiírhatod e? Igy szokták Warjék is...:o))))
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook